donderdag 29 april 2021

Beentjes

Leuk de dag beginnen met even een uurtje oppassen op jongste kleindochter. Mijn dochter had een afspraak met de tandarts die in mijn woonplaats zit en niet handig om dan een kind mee te nemen daarhenen. Dus breng maar even hier. Oudste kleindochter zat op school. Die heeft volgende week vrij.
Oh wat zalig was het om even te pruttelen tegen mijn kleindochter, te zien hoe ze alweer gegroeid is, hoe ze begon te tijgeren en blij was met de duplo-auto's (goed zo dame!). 

Verder had dochter een drukke dag voor de boeg, na eerst lang in de file te hebben gestaan. Maar ze doet het allemaal gewoon. En wat ik enorm bewonder in haar is dat ze daarnaast ook nog aan mensen in haar omgeving denkt die slechter af zijn. 

Toch maar wel vandaag mijn bed even verschoond, want nu kan het nog lekker in de zon en de wind droog wapperen. Morgen is de weersverwachting wat minder zonnig en zeker minder droog. Dus altijd van de gelegenheid gebruik maken en het vooruitzicht van een lekker naar buiten geurend dekbedovertrek..zalig he!. Simpele dingen en toch word ik daar blij van.
En fijn ook dat ik bijna aan mijn water voelde dat ik dit allemaal in de ochtend moest doen. In de middag werd het bewolkt en was het een stuk minder aangenaam buiten. Dus toen maar mijn slaapkamer gestofzuigd, schoongemaakt en bed opgemaakt. En wat slopen gestreken.

Keek op tv naar de film De Beentjes van Sint-Hildegard. Erg fijn. Ook het Twents klinkt prettig. En de ogen van Finkers natuurlijk. Ook mooi te zien hoe je soms verstikkend bezig kan zijn vanuit de beste bedoelingen. Maar iemand alles uit handen nemen geeft eigenlijk aan dat je geen vertrouwen in die ander hebt. Iets waar moeders/vrouwen vaak mee kampen. Laat maar kind, ik doe het wel voor je, ik regel het wel, ik kan dat tenslotte toch het beste, wat zeg ik; ik heb het allemaal al geregeld voor je. 

Nog te bekijken via NPO Start. Aanrader.

Mooi beeld ook van potjes met schroefdeksel aan het plafond getimmerd  (of met schroeven) bij de schoonvader van Finkers. Had mijn vader ook in zijn voliere. Potjes vol met spijkers, schroeven, moertjes.


Iemand deze film gezien? 


17 opmerkingen:

Marlou zei

Ha Cellie!

Ja... ik heb de Beentjes ook gezien.
Vorig jaar in de bios en nu weer en ik heb er van genoten.
Wat speelden ze goed en inderdaad... wat verstikkend.
Ja, zo ken ik er ook eentje... die kan en weet alles beter.

Ik heb hier lekker zitten gniffelen om al die situaties. Enja... de ogen van Herman...

Groetjes!

Iris Papilio zei

Nee niet gezien, maar kan nog natuurlijk!
Heerlijk weer even kunnen tutten met je jongste kleindochter! Ze groeien zo hard hĆØ!

Zuinigaan (Aaf) zei

Een geweldige film! De echtgenote en haar moeder maken het leven van hun naasten heel moeilijk. De film is heel illustratief voor dat gedrag.
Herman Finkers is een genoegen om naar te kijken! Expressief en bijzonder!

Jo zei

Ik heb er met veel genoegen naar gekeken. Wat een fijne film!

Een hartelijke groet van Jo.

Mevrouw W. zei

Niet gezien, maar dat kan nog.
Fijn dat je kon oppassen. Beter kon de dag vast niet beginnen :)

izerina zei

Nog niet. Maar mijn man was lovend, jij ook al. Dus ga ik kijken

Anoniem zei

Prachtige film, ik ben er echt voor gaan zitten.
Interessant ook om te zien dat de relatie van dochter en schoonzoon bijna gespiegeld was van dat van Jan en Gerda (foutief ondertitels tot Gedda).
En hoe hey bij schoonzoon echt over de grens ging.
Ik vond het tweets heerlijk om naar te luisteren!

pourquoi pas ??? zei

Is jouw kleindochter ook zo slim???? Wat heerlijk he zo een klein vrouwtje . Die van de X was beetje ziek maar vond het leven nog steeds om te lachen. Kan je echt zien dat het niet mijn kleindochter is.
Je dochter heeft veel van jou, denken aan een ander.
Film nog niet gezien maar echt een film om samen met X te kijken. Ik ga hem maar eens boeken voor een avondje die X want hij is altijd met van alles bezig maar mij hoor je daarover niet klagen hoor.Ik vind alleen TV kijken met hond op schoot heerlijk. Liefs.

Lot zei

We hebben hem opgenomen en gaan snel kijken

schrijfselsvanmij zei

Heel leuke film!

mrs H. te B. zei

Ik heb hem ook opgenomen, en kijk ernaar uit om hem te gaan bekijken. Ik hou van Finkers!

vlasje zei

Die oogjes idd en genoeg om van te genieten.

sjannesblog.com zei

Ik heb ook genoten van de film en in het bijzonder van Herman, natuurlijk!

Bertiebo zei

Mijn man zag hem in de bios, ik niet. Maar ik heb hem opgenomen

Marie zei

Heerlijke film, ik heb hem met mijn moedertje in de bios gezien. Het is haar taaltješŸ˜Š. Ze lag echt soms onder de stoel van het lachen. We hebben hem nu voor de tweede keer gezien en ik heb wederom genoten!!!!

Anoniem zei

Heerlijke film. Heb met veel plezier gekeken. Overigens is het echt Gedda (@ Anoniem van 10.31)
Cath

franca zei

Film gezien, en genoten.