dinsdag 27 april 2021

Mooie blouze en die kleuren!!

Pas eind van de middag werd het zonnig hier de zondag. Dus toen werd in de tuin werken ook wat aangenamer. Kreeg opeens er echt genoegen in. Vlinderstruik op een - hoop ik - betere plek gezet en nu liggen her en der in de tuin knoflooktenen of/en koffieprut.  Koffieprut schijnt ook tegen slakken te helpen (niet aangenaam om over te kruipen) dus twee vliegen in één klap zeg maar.  De slakken die ik vond heb ik verhuisd naar het openbare groen aan de overkant van mijn huis.

Fijn toch dat het allemaal kan. Dat als ik er zin in heb, ik de luxe heb om in mijn tuin te kunnen zijn, erin te werken en erin te zetten wat ik mooie planten en struiken vind. Zelfs om me te ergeren aan kakkende katten. 

Hoe anders lijkt me het als je zelfs geen balkon hebt, maar naar een park moet gaan om 'buiten' te ervaren. Maar ja, ben je niet anders gewend, dan is dat ook geen straf. Maar het wordt vaak gebruikt als schrikbeeld voor vrouwen die in scheiding dreigen te geraken. 'Driehoog-achter', daar eindig je dan. Kommer en kwel.  Vooral door mensen met ruime huizen en ruimte zat, die zich daar geheel niets bij kunnen en vooral willen voorstellen. Dat er bosjes mensen zijn die wat minder groot wonen. Of het is er niet, of de salarisstrook geeft aan dat er meer niet in zit. Maar ook daarvan kan je wat maken. 

Had een uitje aan het eind van mijn werkdag trouwens. Zo ingepland. Want winkelen op afspraak (met boodschappenbriefje) dat is wel heerlijk rustig qua mensen om je heen. En na de 27e afgelopen, behalve, zo las ik bij De Bijenkorf. Dus bij de H ema geweest. Het laatste tijdsslot.  Moest ook nog wat bestelde foto's ophalen. Ja, afgedrukte, kan ik die in een lijstje doen. Lekker ouderwets he. En van te voren door hun assortiment geneusd wat ik nodig had en wat ik niet nodig had, maar wel fraai vond.
En kleine make-over in mijn huiskamer door een nieuwe kleur toe te voegen. Kerrie-geel. Wel een kleur die ook in mijn vloerkleed voorkomt. En zonnig. Daar had ik nou echt zin in.  Echt ontspannen zo'n uitje van niks en meteen een weekend gevoel. Terwijl het natuurlijk geen weekend is, maar Koningsdag. 

Zo fijn om jezelf een beetje voor de gek te houden. Als je maar vaak genoeg zegt dat het lekker weekend is, dat IS dat zo.


Die mooie blouse (blouze zegt Frank) vanaf 2.14 te zien.
6 opmerkingen:

Lot zei

Ik heb al een jaar 15 euro cadeaubonnen vd H ema maar kan er zo weinig vinden. Kleding past me niet als het tot XL gaat en verzorgingsprodukten bevallen me niet. Keukenspullen heb ik niet nodig.

pourquoi pas ??? zei

Ik laat nog steeds foto's afdrukken van iedere uitstapje naar Limburg hoor en kantoor van de X hangt vol met kleindochter.
Ben er met de jaren achter gekomen dat als je denkt dat je in villa woont dat ook zo is. Je weet hoe ik over mijn huis en tuin denkt. Tja dat een ander gewoon een rijtjeshuis ziet is niet mijn probleem. ;-)
en paardenbloemen en madeliefjes zijn prachtig en als jij wil dat het weekend is, is dat ook zo. dikke knuffel

izerina zei

Wij zeiden net nog tegen elkaar "wat hebben we toch een heerlijk huisje". Voor een ander misschien klein en primitief.

Bertiebo zei

Tevreden kunnen zijn...

Kliefje zei

Kerriegeel is prachtig, heb ik ook veel :)

Nicole Orriëns zei

Ik ben ook erg blij en dankbaar dat ik een tuin heb waar ik in kan zitten, en niet alleen het park. Zeker in deze tijden van corona waarin het park vaak te druk wordt.