zondag 24 oktober 2021

Afgeritst

Op zaterdagochtend al om 05.00 uur wakker schieten en daarna niet meer in slaap kunnen komen. (Toch nog in het geniep malende molens??)

Luisterde wat podcasts, was dankbaar dat ik een warm bed heb en bedacht even wat ik vandaag zou willen doen. Moet in ieder geval een pakketje ophalen in een andere wijk, dus een stukje fietsen. Daar ook even wat boodschappen halen, nu ik er toch was. 

En dan thuisgekomen een lekkere kop koffie maken en even wachten tot de wasmachine klaar is. Kan ik die was ook ophangen. 

Wacht totdat de bui weer is overgetrokken en dan de rest van de klusjes afhandelen. Leuke klusjes hoor; mijzelf opgelegd. Die ochtendkrant is er ook heel vroeg. Om 05.30 uur hoorde ik 'm al op de mat vallen. 

Ben echt heel erg blij met zo'n dikke weekendkrant. En blij dat ik me dat kan permitteren. Door mijn werk word ik er nog weer elke dag mee geconfronteerd dat financiële ellende zoveel onrust geeft. Dat er jarenlang niets meer kan. Of je onvrij bent om zelf keuzes te kunnen maken. 

Op zoek geweest naar een USB hub. Nergens te krijg. Mediamarkt, bouwmarkten, Hema - overal op!!!. Dus dan toch maar online bestellen. Heb dat ding voor mijn werklaptop nodig, want een nieuwe headset vraagt ook een USB poort en die zijn allemaal vol. Dacht dat de headset in de audio ingang zou gaan met een zogenaamde jack stekker en ik 'm dus ook op mijn werktelefoon kan gebruiken, maar nee...die vlieger gaat niet op. Dus eigenlijk nogal een stom ding, vind ik. Of misschien ben ik wel stom, door niet heel zorgvuldig uit te leggen waar ik de headset voor ga/moet gebruiken. Laptop en mobiele telefoon dus.

Online gevonden uiteindelijk en eens even kijken wat handig is. Ophalen of toch laten opsturen? En moet alles direct NU geregeld worden? Haal even adem en denk eerst na.

Zou er een tussenstuk voor USB naar audio stekker zijn? Vast wel toch? Ook maar even naar op zoek. Mmm...kan dit wel op die manier verbouwd worden? Eens even de technische specs doorlezen.

Maar wil nu eigenlijk nog niet teveel aankopen doen op audio gebied, want wie weet wat er uit de afspraak bij de KNO arts komt en advies audicien over gehoorapparaten. Kan ik daarna helemaal geen 'oortjes' in van mijn mobiele telefoon natuurlijk, maar zal dat anders moeten. Misschien ook wel via die dingen. Of een alu-hoedje vouwen dan vang ik ook weer van alles op! Anders dan het constante geruis van nu dan. Alsof ik een schelp tegen mijn oren heb en dan af en toe nog denken dat ik een sirene hoor. Of dat ik nu toch echt doordraai en dat overhemd met extra lange mouwen uit de kast kan halen.

Uiteraard ga ik die hub wel declareren, want voor mijn werk nodig. Maar toch grappig; kennelijk wordt er niet bedacht hoeveel poorten mijn laptop heeft en met een muis en toetsenbord is het al vol. Heb ik nog niet eens een beeldscherm extra eraan hangen, of een printer. Die zit op wifi aangesloten. Op  de werkplek hebben ze een superhub; je sluit het kabeltje aan en je hebt stroom, groot beeld op extra scherm, muis en toetsenbord. En internet. Maar dat is niet mijn definitieve werkplek; die is weer ergens anders, met eigen configuratie. 

Dat alles (alweer) zelf moeten uitvogelen; nogal grr@##@@. 

Nog een keertje op jacht geweest, maar ook bij de Action in het Oosten van mijn woonplaats niets. Goed voor de bilspieren, al die eindjes fietsen. Wel heel veel andere zaken te zien daar. Heel veel. Een heer zei tegen mij dat het inderdaad veel keus voor weinig was en dat was fijn voor hem. Gelijk heeft u, meneer! Dus toch een mousepad en een wc-rolhouder (voldoet niet; dus die mag ook terug; ja zelfs voor die paar centen; doe nou toch geen impuls aankopen; je weet dat je altijd grondig zaken uitzoekt en ook waarom. Toch?) en een grote fles Dove gekocht. Boeken bij de bieb in de brievenbus gedaan op de terugweg, want al dicht, maar prima. Ga ik van de week nog wel een keer nieuwe boeken uitzoeken. Geen paniek; nog genoeg te lezen in huis.

En genoeg te doen. Vandaag beddengoed in de wasmachine, straks bed lekker weer schoon en fris opmaken en de was ophangen uiteraard. Een kijkje nemen in een nieuwe geopende supermarkt hier om de hoek (mmm...DAT is dus mijn uitje!) en ook even op zoek naar een oplossing voor mijn jas, die alleen drukknopen heeft, maar de jas is zo zwaar dat die drukknopen (en de drukknopen te licht) iedere keer open gaan, bij harde wind of op de fiets. Dat is niet echt handig noch prettig vooral niet in winderig en regenachtig Nederland. 

Dus wil er een rits inmaken of laten maken, want denk dat mijn naaimachine dat niet aankan. Maar ook nadenken of al die zaken het wel waard zijn qua prijs en investering. Een nieuwe lange rits voor in een jas is ook niet goedkoop. 

Of ik moet toegeven aan mijzelf (moeilijk!!) dat een jas zonder rits eigenlijk een miskoop is. En sowieso een erg zware jas om te dragen, dus ook niet echt prettig. Wordt alleen blij van de stippen op de jas. Maar van de rest niet dus. Onderste drukknoop drukt niet. Moet ook een nieuwe in. Is gewoon niet een goed model voor op de fiets. Dus.

Misschien (oh, dat woord gebruik ik wel vaak) tijd om afscheid te nemen van zaken die niet echt goed zijn. It does not spark joy zeg maar! Maar al zolang gewend aan 'je doet het er maar mee'. Dat zit een beetje ingebakken. Ik kan gewoon niet het beste eisen voor mijzelf. Vooraan in de rij staan. Een beetje of iets wat er op lijkt...doe maar. Is wel goed zo. 

Nou; maar eens op zoek naar een rits. Er is vandaag een stoffenbeurs met gratis entree hier in de omgeving, dus heee...een uitje!! (Waarschijnlijk met alleen vrouwen, Mannie, hou-jij-mijn-tassie even vast en drie genter-neutralen)

Haha....net thuis; deelbare rits gekocht a 4,75. Jemig!!!! Dat viel mee, gewoon aannames. Wel ook nog leuke stofjes voor de kleindochters gekocht..hahah ik betaalde met 5 euro, want dat dacht ik te verstaan. Man van de stoffenkraam zei iets harder dat het TWAAALF euro was - embarrasing!! Droeg gelukkig mondkapje (erg druk aldaar) dus niet zichtbaar dat ik me nogal schaamde.

Wil eigenlijk gewoon een lichtgewicht jas, wel waterdicht en warm voor de winter, maar niet te warm en nog elegant ook, met goede zakken met ritsen (daar kan ik sleutel veilig in opruimen). Waterdicht kan ik zelf nog regelen, door 'm in te spuiten met spul. Nu droeg ik gisteren mijn zomerjas maar, want die heeft rits en goede zakken, maar bij een regenbui ben ik wel zeiknat.

Nu ik vermoed binnenkort weer elke dag naar mijn werkplek te moeten en dus met fiets en OV te reizen, is een fijne jas welkom. Dus daar moet ik naar op zoek. Niet naar "halven bak"  en houtjetouwtje oplossingen!

Jassen altijd (deze ook) in de opruiming. Nooit het volle pond. Daar is niets mis mee, als het dan maar wel een fijne jas is. Zo heb ik nog een zwarte jas aan de kapstok hangen, zeker acht jaar oud, met een rot-rits (loopt elke keer vast in de voering) en een kraag met een drukknoop die iedere keer als het waait, keihard in je gezicht klapt. Iedere keer "au!!!". Maar vooral die rits...en de zakken zijn ook prut. Niet bruikbaar. Toch hangt hij er nog. Mijn innerlijke kritische Diva gilt; doe toch weg dat kreng!!! Maar wat dan? Die openwaai-stippen 5 kilo wegende regenjas, die er verder wel leuk uitziet? Zomerjas met bodywarmer eronder?

Ik schrijf dit niet om aanbiedingen van jassen te krijgen. Zeker niet. Maar om inzicht te krijgen in het waarom ik me zo gedraag. Genoegen neem met 'doe het er maar mee'. 

Zo kocht ik (verjaardagsgeld gehad van mijn moeder; geen bezoek. Dan moet ze over de snelweg...brrrrrr..eng! Haar zuster gaat ze wel heen, over de snelweg, maar dat is kennelijk niet eng, maar goed; ik dwaal af) vorige week een lang shirt/heel korte jurk met capuchon en een zak voorop. 

Zelfs gepast in paskamer. Mwaoh. Nou ja...hij past. Dat was toch al iets? Dan moet ik eigenlijk al heel blij zijn, vind ik. En een kleur die ook redelijk was. Stomme koordjes, maar die kon ik wel vervangen. Dus gekocht, maar thuisgekomen, merkte ik dat ik er niet echt heel blij mee was. Want:  A. een impuls aankoop, want moest een half uurtje wachten totdat telefoon gemaakt was. B. Niet de goede kleur, materiaal, uitvoering en details. Koop daarom liever nooit wat in die winkel, want kwaliteit valt meestal tegen. Afzakkende broeken, zweetshirts etc. Had ik dus beter moeten weten!

Nog een keer passen thuis en kijk nou eens heel kritisch. Te groot, te zakkerig, het flatteert niet echt en over zakkerig gesproken, die zak die hangt te laag. Het klopt gewoon niet. Voor jou. Misschien wel voor iemand die 1.80 m en een langer bovenlijf heeft is, maar dit staat niet echt top. Dus breng terug! (Dat kon, stond op de bon). Breng terug!!!! Gedaan. Maar man man man...wat baal ik van dat truttegedrag. Ga toch direct naar die ene winkel waar je altijd goed kan slagen en ja, wel duurder, maar zoveel meer plezier ervan. En dat jarenlang, klassiek, goede degelijke Duitse kwaliteit. Omdat je het waard bent, oliebol!

Die auditie voor die L'Oreal reclame kan ik wel schudden dus! Want ik voel dat kennelijk niet echt zo. Niet echt. Ik zeg het, net als die actrices, omdat het in het script staat. Voel het niet vanuit mijn tenen tot mijn kruin. 
4 opmerkingen:

Laura zei

Ik heb 3 jassen gekocht bij de kringloop merk human nature voor 6 euro per stuk met rits en redelijk waterdicht. Misschien een idee.
Laura

Goudsjeblommen en geboen zei

Nee hoor. Je klinkt niet zielig of zeurderig. Juist heel goed dat je bezig bent je zelf uit een patroon te hijsen. Goed dat je die soep jurk terug gebracht hebt. I.p.v. te blijven hangen in ; ik doe het er maar mee. Werkt nu stiekem ook door hoe ze op je werk ( met jou ) bezig zijn ?

Siebrie zei

Ik herken het zo! Weinig geld (of: weinig voor mezelf over hebben), alleen het uitverkooprek bekijken en de rest van de winkel zelfs geen blik waardig keuren, naar de kringloop en voor weinig geld iets kopen dat niet geweldig zit, maar het kost ook bijna niets... Het is me gelukt om daaruit te komen, mijn garderobe is nu heel klein, maar wel allemaal stukken die ik graag draag, die me goed passen en goed staan. Ik koop nu iets als ik het leuk vind, de kwaliteit goed vind, en het me echt past. Als het aan deze voorwaarden niet voldoet, komt het het huis niet meer in.

mrs H. te B. zei

Maarre, toch goed dat je het terugbracht. Hang niets in je kast waar je niet echt blij van wordt - alleen maar omdat het je maat is en niet al te duur. Je verdient kleren waarin je je goed voelt! (en die reclame, die is vást bedacht omdat zoveel vrouwen daar niet écht in geloven, voor zichzelf....)