vrijdag 29 oktober 2021

Afgestreept

Op mijn dag vrij van werk veel zaken die even gedaan of geregeld moesten worden. Dan werk ik in mijn hoofd een soort routeplanning uit. Wat moet eerst, wat kan wachten en hoe ga ik dat aanvliegen.

Normale zaken als de was doen (dat doe ik ook op werkdagen als het nodig is, maar nu kwam het zo uit), was ophangen etc. Constateren dat de strijkvrije slopen die ik op de Albert Cuyp kocht, toch niet strijkvrij zijn (volgens mijn normen dan), dus op de stapel te strijken slopen. Straks even strijken dus.

In een andere stad iets ophalen, hub hub hoera. Klein rondje stad gelopen maar geen zin in grote ronde of ergens gezellig een kopje koffie drinken. Nog meer te doen.

Wist niet dat er nu een Hema zit in het oude V&D gebouw in die stad die met een H begint. Is dat tijdelijk? Wel heeeeerlijk ruim! Maar ook hier niet mijn blauwe serviesbordjes te krijg. Uit de collectie denk ik.

Eerst even lunchpauze thuis en dan weer verder met de to-do list. Weer even ergens henen op de fiets. Gelukkig was het droog.

Had van de week een vergadering en werd daar in the flesh verwacht. Niet via Zoom dus. Dus op tijd vertrokken na al een halve werkdag thuis te hebben gehad, spullen mee zodat ik na de meeting daar kon werken. Nul werkplekken. Alles vol! 

Zo vol heb ik het nog nooit gezien, extra mensen voor die vergadering ook aanwezig, maar voelde onwennig. Op elkaars lip zitten. En ook nogal raar met alle berichten dat we voorzichtig moeten zijn en dat afstand houden, thuiswerken, zo gek nog niet is.

Mensen die ik alleen via Zoom kende en dan bovendien bedenken dat ik na de vergadering dan maar weer huiswaarts ging, want vol dus kon nergens werken, dan kwam ik nog aan werken toe. Effectief zo niet fijn zo'n vergadering. En hoestende collega's. Alsof alle maatregelen direct weer in de ban waren gedaan. Hoest je? Ben je verkouden? Kom erbij!! Steek ons gezellig aan!


Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay Nou ja. Ook daar kan ik niets aan veranderen. Ik verzin het niet. Ik constateer het alleen. Daarna weer huiswaarts. Na toch een lege werkplek te hebben gevonden om te werken, dus tot einde werkdag daar gezeten. Met de bus, de metro, de trein en de bus en fiets weer naar huis. OV dus, waar het ook supervol was, die route altijd sowieso,  dus afstand houden hahah....grapjas!

Heb ik nog iets ter ontspanning gedaan, die vrije dag? Mwoah.

Wel ben ik enorm blij dat ik die dag even niet hoef te werken en kan besteden aan mijn eigen dingen. Op mijn eigen tempo en zonder impulsen van buiten. Of spoedgevallen. 

Wat doen jullie in je vrije tijd? Of hou je bewust een dag 'vrij' in je agenda?
5 opmerkingen:

Bertiebo zei

In principe heb ik alleen maar vrije tijd. Dus ik doe wat vrijwilligerswerk in mijn vrije tijd

Lot zei

Al jaren gepensioneerd dus altijd vrije tijd. Maar omdat alles veel langzamer gaat en ik mee rustpauzes nodig heb zijn dagen toch wel erg vol soms.
Ik probeer wel eens een dag geen extra dingen te doen, of alleen leuke dingen voor mezelf maar meestal lukt dat niet omdat er toch iets huishoudelijks moet.
Ik was van plan vrijwilligerswerk te gaan doen bij Leger des Heils maar de C cijfers houden me toch weer tegen

Anoniem zei

Ook in de supermarkten houdt men zich niet meer aan de basis mastregelen. Ben benieuwd welke groepen nog een booster prik krijgen in de komende maanden. In Zuid-Limburg liggen er in de ziekenhuizen, itt de rest vh land, wel veel gevaccineerden, met name 70 en 80 plussers met onderliggend lijden of een fragiele gezondheid.

mrs H. te B. zei

Mijn vrije dag is vrijdag. Dus dag om in te storten, niets te doen. Nou ja, de was draait, kan ik meteen kijken waarom het ding lekt. Zo naar de kapper. Verder niets ;-) . Zaterdag is dan de dag voor klussen - maar veel klussen kunnen niet in het weekend - dus sla ik ze over. Ik heb gelukkig een "hulp in de huishouding", dus hoef minder aan mijn huishouden te doen. En morgen vrijwilligerswerk, dus ook geen echt vrije tijd (maar wel leuk...). IK verlang naar een heel weekend voor mezelf, met niets!

Alice K. zei

Ik werk 3 dagen. Alle 3 op kantoor op maandag, woensdag en vrijdag. Heel luxe dat ik 4 vrije dagen heb, maar als introverte persoon heb ik veel behoefte aan me-time en dat kom ik nog te kort met die vier vrije dagen... heb een beetje heimwee naar de lockdown toen het rustiger was overal op straat en in het OV en er geen sociale verplichtingen waren... Heb een bejaarde moeder die elke week op het programma staat. Manlief met beroep wat ook mijn betrokkenheid vraagt. Volwassen zoon met ASS woont nog thuis. Lieve maar drukke hond. Huishouden. En veel slaap nodig, want anders word ik chagrijnig.
Gelukkig duurt dit weekend een uur langer!!!! Heel fijn weekend voor jou, ik lees je graag! Groetjes, Alice