zaterdag 30 oktober 2021

Regenachtig

Gisteren eind van de werkdag zag ik het steeds donkerder worden, dus maar eerst even de uitgaande post in de brievenbus gooien, voordat de bui echt losbarst. Al onderweg begon het te stippen en was dus blij dat ik maar een klein beetje natgeregend weer thuis kwam. Verder werken en rustig alles structureel opruimen toen ik het welletjes vond, want maandag paniek omdat ik niks kan terugvinden, daar heb je niets aan. Alles opruimen, wegbergen in een kastje; niet in de verleiding komen om toch nog even...Alle brandjes weer geblust, planning komende weken weer volgepland.

Vanochtend wakker met regen op mijn dak. Schuin dak, dus dat klinkt altijd nog harder. Wel gezellig, vooral als je nog in je lekkere warme bed ligt. Toch eruit; begin de dag!

Geen klussen buitengaats, dus als ik zou willen kan ik de hele dag thuisblijven. Maar wil ik eigenlijk niet. Naar buiten is juist zo goed voor me. Ook al heb ik de pest aan natgeregend worden. Toch doen. 

Eerst even genieten van lekkere verse koffie!

Krant ligt er ook al. Wat een luxe zeg! Kachel nog niet aan overdag; gewoon extra laagje kleding aan en mijn eigen aangegeten isolatielaag doen hun werk. Mag van de strenge boekhouder pas in de avond de kachel wat hoger zetten,maar nog steeds op 'bijstandsniveau'.

Ben trouwens weer geheel terug in de jaren 70 nu ik op Radio 5 Du van Peter Maffay hoor. Ernstig dat het zo mee kan zingen. Woord voor woord...Duits! hahah.. Oorworm. Wel blij met 'geluid' in huis. Want nogal stil om me heen. Ik ben voor niemand "du bist alles".


Even opletten, want een ei aan het koken en ik hoor dus de kookwekker niet (meer). En ik vind keihard gekookte eieren niet echt lekker.

Hoe komen jullie de dag door?

5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Net de griepprik gehaald én de pneumokokkenprik. Dat vind ik meer dan genoeg voor vandaag!

pourquoi pas ??? zei

regenachtig??? het komt al uren met bakken naar beneden. Ik ga straks naar musical met het buurmeisje zoals je weet. Ze heeft er zo een zin in. Ondertussen ben ik ziek van de stress. Iedere keer weer. Ik baal zo. Straks is het weer weg hoor en ga ik genieten. Heerlijk om weer te genieten met zo een dankbaar kind. Vanavond zou X naar bierproeverij gaan maar hij twijfelt vanwege de C. Het theater is ook uitverkocht.beetje jammer. Fijn weekend lieverd.

mrs H. te B. zei

Vrijwilligerswerk straks, NA de griepprik. Is wel gezellig, maar ook altijd erg vermoeiend. Anders bleef ik lekker thuis, joggingbroek, mooie boeken, thee en een appelbeignet (die zou ik dan nog wel even moeten halen...)

Janny zei

Ik ben aan het genieten van een dag zonder afspraken. Op m'n gemak honden uitgelaten. Wat opruimen in huis en voorbereidingen voor het avond eten. Langzaamaan is een prachtig tempo voor deze dag.

izerina zei

Lekker lezen en een beetje scharrelen