dinsdag 26 oktober 2021

Gladgemalen

Ondanks dat ik laat klaar was met werken, maar dankzij het feit dat ik thuis werkte, nam ik toch de tijd om zelf soep te maken. Simpele soep hoor, zonder vlees, maar met courgette en broccoli, die eigenlijk net wat te lang in de koelkast lagen. Vergeten groenten.

Eerst even wat uien en knoflook fruiten, wat kruiden daarin meebakken en dan de courgette aanfruiten en de in kleine roosjes gesneden broccoli. Daarop gekookt water (hoeft niet perse gekookt, maar anders schrikken de groenten zo, die net lekker warm geprutteld hebben), wat bouillonblokjes (ZET blok!) en laten koken een tijdje. Omdat ik ook altijd de steel van de broccoli meekook, is er genoeg binding.

Staafmixer erop et voila. Heerlijk soepje. Afmaken met zwarte peper en in de soep doe ik dan graag een lepeltje volle yoghurt. 

Voelt prettig dat ik snap dat ik de tijd moet nemen om goed eten te maken. Vers en gezond. 


Afbeelding van Security via Pixabay Daarna de afwas doen, dan is de keuken weer opgeruimd en nu weet ik al dat als ik morgen laat terug kom van een bezoekje aan kantoor, er een heerlijk soepje op me wacht. Tweede dag trekt de smaak van de kruiden en knoflook er lekker in.

En kan ik de soep weer op een andere manier - bijvoorbeeld met reepjes kip erin - eten. 

Altijd goed plannen, daar heb ik plezier van. Dus de kleding die ik morgen aan wil, hangt ook al klaar. OV alweer opgeladen (kostbaar grapje hoor, een paar keer in de week naar kantoor) dus ben er klaar voor. 
Dan mag ik de rest van de avond ontspannen vind ik. En de kachel een beetje aan. 

Zondag was de F1 vanuit de USA. Dus vrij laat in de avond begon de race. Niet op tv bekeken, te laat, maar wel via de app op mijn telefoon. In bed; kon ik zo in slaap vallen. Maar het was zo spannend...dat vallen lukte niet. Niet tijdens de race.
Max alweer een race gewonnen. Op een circuit waar zijn concurrenten altijd oppermachtig waren. 


5 opmerkingen:

nicole orriens zei

Wat een slimme manier om groenten te verwerken tot een soepje. Het klinkt lekker en gezond!

pourquoi pas ??? zei

Ik maak altijd soep zonder vlees en de X en zelf ook, vinden het heerlijk. Geen vlees is ook veel goedkoper en ik weet gewoon niet beter. Heb het gevoel dat het ietsjes beter met je gaat? Soms vind ik het moeilijk om te reageren omdat ik niet weet wat te zeggen. Ik denk veel aan je, maak je zelf toch niet zo onzichtbaar, je bent zo een leuk, intelligent en lief mens.

pourquoi pas ??? zei

en grappig.

izerina zei

Zo'n zelfbedacht soepje van groenten,die er nog ligt, maak ik vaak voor de lunch. Heerlijk en altijd anders

mrs H. te B. zei

Restjessoep is het allerlekkerste, ook mijn favoriet (en elke keer weer anders...)