donderdag 21 oktober 2021

Vervreemdend

Kijk via NPOstart naar de serie Maud & Babs en zo ontroerend vind ik 'm. Maar ook met een prettig gevoel voor humor. En goed geschreven en gespeeld. De actrice die Babs speelt kan helaas uit eigen ervaring met haar moeder, die Alzheimer heeft, putten. 

Aanrader. 

En alweer zo jammer dat het zo laat wordt uitgezonden. Op zondagavonden om 22.20 uur. Gelukkig is er NPOStart.

Ook een leuke serie, als je van wat vreemde harde humor houdt is Deep Shit. Ook op de NPO. 

En kijk ook graag naar Adem in, Adem uit op Net5. 

Waarin een plaatselijke slager wel heel vreemd vlees in de diepvries heeft. Onherkenbare Jelka van Houten. 


Ook een vreemde serie met zwarte humor op BBCFirst; The Cleaner.

Ben er nog niet uit of het grappig/vreemd of mwaoh is; ook nogal zwarte humor (waar ik van hou).


Jullie nog series die je graag ziet? Niet dat ik ergens voor thuis blijf; want alles is altijd wel ergens terug te zien. Of wordt herhaald dan kijk je old school. 


9 opmerkingen:

izerina zei

Ik neem series op. Pas als alle afleveringen uitgezonden zijn,kijk ik een paar avonden achter elkaar. Soort privé netflix

pourquoi pas ??? zei

Mad dogs op bbc first. Over 4 Engelse vrienden die op vakantie gaan naar Mallorca op uitnodiging van een rijke vriend. Hadden ze beter niet kunnen doen. Jaren later zijn ze nog niet thuis. Het is spannend, mooie beelden en verborgen humor.

Lot zei

Too Close, 3 delen kortgeleden op NPO 3 net weer even anders

zeeuws knoopje zei

Mrs Wilson, miniserie, a.s. Maandag de laatste aflevering. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Echtgenoot bleek met 4 vrouwen tegelijkertijd getrouwd.
Verder silent witness, vera (maar daar ben je al fan van toch)

Siebrie zei

Elementary. Ik geniet van het spel van Lucy Liu als Watson. De verhalen vind ik zozo, maar het samenspel van Holmes en Watson is goed, vooral omdat het vrienden zijn en blijven, geen romantische verhaallijn.

berber zei

Grace, een nieuwe detectiveserie op NPO2 (zaterdagavond geloof ik). Helaas nog maar 2 afleveringen totaal, maar de 1e vond ik verrassend goed. En een leuke en geloofwaardige detective (persoon), maar dat is mijn idee.

Anoniem zei

Gisteren(woensdag)is op BBC1 nieuwe serie Shetland begonnen.
Maud en Babs is geniaal, en goede weergave hoe het leven van een dement mens veranderd.

Marry zei

Maud en Babs, leuke serie.
Ook mooi : Whitstable Pearl en The North Water op BBC First.

"Hanneke" zei

IK heb net achter elkaar de serie The Bay gekeken - mooi! (Al was ik het aan het eind een beetje kwijt, omdat ik de serie af wilde kijken en dus het eind miste, of omdat het eind wat raar werd afgeraffeld? En, overigens: "Waarin een plaatselijke slager wel heel vreemd vlees in de diepvries heeft. Onherkenbare Jelka van Houten."- DAT vind ik pas zwarte humor ;-)