zondag 31 oktober 2021

Raam

Ha...a window of opportunity. Oftewel even geen regen en een gat in het regenfront. Dus hoppaaaa...snel even boodschappen halen. En even eruit zijn. Uitje van de dag; naar de supermarkt!

De nieuwe supermarkt heeft een vol display met allerlei lekkere verse broodjes, maar blijf daar maar vandaan. Gewoon een halfje volkoren da's prima. 

Winkelen is vaak ook toch in de verleiding komen. Denken dat je die spullen echt nodig hebt en dan toch iets kopen. De geur van vers brood is natuurlijk ook bijna niet te weerstaan. Grote displays met pepernoten, hier het alleeeeeergoedkoopst. Koop mij, koop mij!

Thuisgekomen nog even een lekkere kop koffie uit eigen filterapparaat en dan de was ophangen. Kom erachter dat ik met 2 broeken niet handig de werkwinter doorkom. Eentje bijbesteld, maar die moet ik nog inkorten. En zou nog wel een goede mooi zwarte klassieke broek erbij willen. 

Willen he...niet direct kopen. 

Dat zou ik allemaal wel willen. Gewoon wat je ziet, kopen. Hebben. NU. Goede passende laarsjes maar ook elegant, leuke basisjurk, goede jas. Lekkere passende dikke panties of maillots voor de winter, die niet van je heupen afrollen, of een te laag kruis hebben, of te korte benen of waar je ook nog direct ladders intrekt. Leuke auto. Overdekt fietspad. Nieuwe vloer. Gordijnen. 

Laat maar; te lange lijst. En is dat werkelijk nodig? Maakt me dat gelukkig? Of is het gewoon korte termijn bevrediging. 

Teveel doordenken, teveel!! Altijd dat nadenken of het wel kan, mag, moet. 

Allez...laat ik dan maar eens iets gaan doen. De zoom van een K-maat jeans die nog te lang is inkorten. Lange Poten heb ik niet bepaald.

Nog net genoeg garen van die kleur om de zoom te kunnen naaien. Hoera. Klus geklaard.Nou ja, klusje van niks natuurlijk. Had het al gemeten en afgespeld.

Nadenken wat ik ga maken van een stof met Eenhoorns. Mijn oudste kleindochter is dol op Eenhoorns, maar noemt ze Unicorns. Jurkje? Vroeger maakte ik veel kinderkleding. Maar toen was er nog niet een groot aanbod van goedkope kinderkleding. Daar valt bijna niet tegenop te naaien. Voor de kosten hoef je het dan ook niet te meer doen. Wel voor iets wat uniek is en maatwerk. Als ik een bijpassend tasje wil maken of voor de Barbie een jurkje ervan, dan kan dat gewoon. Kocht op die stoffenbeurs vorige week dan ook tricotnaalden, want tricot Unicorn-stof. Maar nu nog even geen inspiratie. Komt wel. Misschien morgen. 

WC-rolhouder die niet echt fraai is, toch maar weer teruggemonteerd aan de wand, want (haha...dat is 2 x want/wand) andere exemplaar werkt niet. Dus op zoek naar betere vervanging.  Maar 'tijdelijk'. Hahah...tijdelijk. Mensch...hou jezelf voor de gek. Dat ding hing er al 28 jaar of zo. Functioneel ok, esthetisch niet. Of heb ik me dat laten aanpraten?
(Ga ik nu over elk dingetje met mijzelf een filosofische discussie aan? Vermoeiend.)

Voor een zaterdagavond lekker vroeg ins bed. Omdat ik zo moe wordt van mijn gezever. En gewoon omdat het kan; niemand er wat van zegt. 5 opmerkingen:

izerina zei

Goedemorgen. Was je ook vroeg op?

Nietzomaarzooo zei

Ja, op de interne klok.

Bertiebo zei

Ik heb ook Korte Poten. Alle K-maten zijn voor mij te lang. 't Is echt jammer. En jij kan dan nog zelf verkorten. Ik absoluut niet! Dus count your blessings

Lot zei

Als je een mooie klassieke zwarte broek tegenkomt koop hem dan ook en ik zou graag weten waar je hem hebt gekocht. Zoek hem al een tijdje maar kan niets echt goed vinden, pijpen te smal meestal

Nicole Orriëns zei

Ik kan soms ook wel warmlopen voor alle verleidingen!