maandag 6 juni 2022

De geest gekregen

Slecht geslapen, mijn telefoon kon ik opeens niet meer opladen. En dat zag ik toen ik midden in de nacht even wakker werd voor een plaspauze.

Alle trucjes uit het boek gebruikt, maar helaas pindakaas, de batterij bleef maar lager aangeven. Blij dat de supermarkt om de hoek kabeltjes verkoopt, open is op zondag en ook nog precies de juiste had en dat het euvel inderdaad in een kabelbreuk zat en niet in de ingang van mijn telefoon (duurder grapje). Probleem weer opgelost.

Mijn dochter wilde nog helemaal uit haar woonplaats een kabeltje langsbrengen, maar dat vond ik nogal een dure oplossing met de huidige brandstofprijzen. Dan zou ik mijn simkaart wel in mijn zakelijke telefoon stoppen - momenteel vrij vanwege Pinksteren tenslotte. 

Maar wel lief van haar. Gelukkig met een nieuw kabeltje, bijna de prijs van een liter benzine, verholpen, nou vooruit, twee. Bij de witte pomp. 

Dus niet lekker doorgeslapen en dan nog de belofte dat ik mijn broer even zou spreken als hij weer vertrok vanuit de luchthaven. Maar had hem inmiddels al live gezien en ik weet hoe de wachtrijen zijn momenteel aldaar, dus dat zou dan sowieso geen ontspannen ontmoeting zijn. Mijn broer en mijzelf kennende. Plus dat ik merkte dat ik even rust en mijn eigen tempo nodig had, dus toen de telefoon weer aan het opladen was, appte ik dit naar hem. Dat ik afzag van een ontmoeting vandaag. Geen probleem. We spreken elkaar online wel weer of een volgende keer. 

Ook geleerd om duidelijker aan te geven wat ik wil zodat ik achteraf niet ga lopen mokken (tegen mijzelf denk ik dan voornamelijk hahah). En ook zo snel mogelijk. Niet tot het laatste moment wachten. Neem een besluit en stick to the plan!

Dus eerst in de ochtend alle ramen en vensterbanken schoongemaakt van alle stof van de schilders. Kon bijna niet meer door de ramen heen kijken en stoorde me aan hoe slordig het eruit zag. In de achter- en voortuin ook alle rommel en stof die ze (toch nog) achterlieten opgeruimd en toen ik zo bezig was (meerdere buren zag ik) ook nog even lekker wat struiken gesnoeid. Vooral de struiken die vlak bij de ramen staan. Tot het begon te druppelen en zag dat er later weer buien aan stonden te komen.

Heerlijk dat dit werkje net op tijd gedaan is. Snoeit en sopt toch minder fijn in de stromende regen.

Ik kreeg als het ware De Geest. Met Pinksteren nog wel. 


Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay Vlucht terug van broer veranderde eerst van gate en toen van vertrektijd. Alweer vertraging. Tsja..niets aan te doen. Het is nu eenmaal een beetje chaotische daar de laatste tijd. Gelukkig wel vertrokken dus hoop te horen als hij weer in zijn huis is. Maar dat zal pas weer morgen zijn.

Op tijd gaan slapen om een beetje te compenseren wat ik tekort aan slaap ben gekomen. Zo fijn dat het morgen  vandaag ook nog een vrije dag is!


1 opmerking:

izerina zei

Goed om aan jezelf te denken