donderdag 30 juni 2022

Klein geneuzel

Zo heerlijk dat er even een dag niets hoeft. Hahah...zou je denken nadat je net al anderhalve week ruim niets hebt 'gehoeven'. Wat een gemuts zeg!

Toch voelt het niet heel vrij; de schilders zijn nog steeds bezig in de buurt en nu wederom (vergeten of zo? bij de buren aan de achterkant die een iets andere pui hebben, dus daar zijn nog ramen die een likje verf nodig hebben. Maar dan eerst een steiger bouwen. Dan uuuuuuuuuuuuren schuren, schoonmaken en dan gronden en daarna lakken. Met inkijk in mijn tuin dus vanaf hun steiger. En harde geluiden.

Komt er ook nog iemand voor de dakgoten, maar daar hoeven we niet voor thuis te blijven. Alleen het tuinhek open laten staan als je er niet bent. Oh..nu staat hij toch echt al in de achtertuin. In de brief stond 1 juli. Wel een enorme rauwdouwer. Spullen in de tuin opzij gezet, maar niet teruggezet. He...als ik een brief krijg dat ze per 1 juli komen, dan weet ik dat ik dan de tuin 'vrij' moet maken. 

Zie een beetje op tegen weer in het echt op kantoor moeten zijn. De drukte in bus en trein, het reizen, het meesjouwen van mijn draagbare kantoor. Nadenken over wat ik aantrek. Wat ik wil uitstralen, of het lekker zit en netjes is (schoon en zonder gaten zeker! Geen tuinkledij). Oh ja, in een bestandje bijhouden wat ik al aan heb gehad. Waar ik thuiswerkend de hele week met een paar shirtjes uitkwam, gaat dat nu niet meer lukken. Nu even nadenken over de variaties op een thema. Wat voor combinaties kan ik maken.

Vind wel dat ik ietwat teveel nadenk over alles. Laat toch lekker komen zoals het komt!

En natuurlijk staat er direct een overleg in de planning precies deze week tijdens mijn thuiswerkdag. Stom tijdstip, midden van de middag, dus daarna nog naar huis gaan om te werken? Ain't gonna happen. Kan ik in de trein werken of zo...
Nou ja...ik plan dit soort overleggen niet, dus jammer de bammer dan maar. Leer nou eens dat dit niet jouw eigen bedrijf is. Je bent maar een klein, heel klein radertje in het geheel en totaal vervangbaar. Dan komt het maar niet af. 

Oh ja..mijn busabonnement om kunnen zetten qua aanvangsdatum. Want die had ik nog voordat ik zo positief was, afgesloten maar nog niet gebruikt of geladen op mijn kaart. Nu nog voor de trein er eentje afsluiten. Duur grapje allemaal. Maar doe maar braaf en declareer het dan maar weer. Nu regelen, dan kan het nog mee met de declaratie voor de maand juni. En kan je er de volgende maand weer eea mee financieren.

Gedoe met treinabonnement. Kan alleen maar NU ingaan en ik wilde dat op de dag dat ik naar mijn werk reis. Maar dan moet ik dat dus in de vroege ochtend doen, voordat ik op de bus en de trein stap. Daar zit ik niet zo op de wachten. Te vroeg om na te denken. Spullen pakken, fiets uit de schuur en gaan!

Kan dit niet aanpassen. Lees dat dit al zo is sinds deze flexibele (not) abonnementen zijn geïntroduceerd. Drie jaar geleden en toen schreef men al dat men zou kijken of dit aangepast kon worden. Nou ja, knoop doorhakken en dus maar inlaten gaan vandaag. Al reis ik pas morgen (DV, vandaag als je dit leest).

Allemaal klein geneuzel. De meesten draaien er hun hand niet voor om. 


Afbeelding van Nicooografie via Pixabay Even tot rust komen met een boek in de tuin, als alle schilders etc weer uitgewerkt zijn. En dan daarvoor nog even de abonnementen op mijn OV kaart zetten. 

Alles staat klaar; nog even in mijn werkkamer mijn spullen inpakken en kijken wat ik morgen echt moet regelen op mijn werk. Nieuwe werkplek (alweer!) in een ander gedeelte van het gebouw dus ook weer andere collega's aldaar. Alweer wennen. 

Is het al bijna weekend???8 opmerkingen:

izerina zei

Ben je wel helemaal opgeknapt?

Alice K. zei

Snap het helemaal hoor. Jij hebt geen fijne werkplek. En je bent net ziek geweest. Dan ben je nog niet direct weer opgewassen tegen al dit soort hobbels.

Sterkte en lief zijn voor jezelf. Ontspan op de momenten dat het kan...

liefs van Alice K.

Iris Papilio zei

Pfff... klinkt niet echt alsof je er veel zin in hebt. Is toch weer even lastig om in je ritme te komen hè.
Succes en probeer eea inderdaad maar te laten komen zoals het komt...

Simo zei

Ik vind het echt een zwaar leven. Houd moed, alles komt goed en dan heb je een paar verrukkelijke pensioenjaren de rijd aan jezelf.
Een en ander uit ervaring.

Carla zei

Fijn dat je weer opgeknapt bent.

Ik heb ook jaren op kantoor gewerkt en dat is wel een hele aparte cultuur. Heb ooit een baan geweigerd, omdat ik bij het rondkijk-rondje na mijn gesprek zo'n domper kreeg van de dames waar ik het meeste contact mee zou hebben.

Vwb je kleding: doe lekker aan wat je zelf wilt. Als het maar schoon is en heel en lekker zit. Vaak weten collega's toch niet meer wat je de vorige dag aan had. Is mijn ervaring tenminste. Zou er zeker niet zo'n halszaak van maken.

Het lijkt me geen prettig bedrijf waar je voor werkt, als ik je verhalen hoor.... Is een paar dagen meer thuiswerken geen optie? Scheelt je gigantisch in tijd en je baas in kosten.

Anoniem zei

Blijf gewoon nog een paar dagen thuis zou ik zeggen. Werk is belangrijk maar jij bent belangrijker.
Een van mijn vriendinnen was op een bepaald moment net als jij, wat moet ik aan, kom ik wel op tijd, zullen ze dit of dat…….
Ze kwam met hartklachten in het ziekenhuis terecht, puur van de stress en bleek totaal burned out.
Laat het toch niet zover komen!
Thea

mrs H. te B. zei

Het is bijna weekend!
Het NS abonnement is een lastige; ik wilde dit een paar weken geleden in laten gaan op de dag dat ik het nodig had, lag de site er de hele ochtend uit. Dus dure reis. Twee weken later lag de site er nog steeds uit. Gebeld: toen kon het abonnement per die dag ingaan. Daar ging ik dan met mijn leuke plannetjes, om een maand lang een abonnement te nemen voor 2 dure verre reizen.....

Kliefje zei

Je ergens toe zetten als je geen motivatie hebt, is hell. Ik weet er alles van. Snap de aversie volkomen.
Sterkte!