zaterdag 22 april 2023

Proppen

Veertig minuten vertraging had de Intercity terug naar huis. Na een lange drukke werkdag. Gelukkig bedacht ik een trein later te nemen omdat ik nog wat kadootjes wilde halen voor het Suikerfeest voor mijn kleinkinderen. Maar op het station aangekomen stond de trein die ik altijd neem aangekondigd met 25 minuten vertraging en die kon ik nog halen.

Onderweg stonden we een aantal keren stil. Rood sein, trein nog voor ons en op een gegeven moment ook de melding "persoon op de rails". Dus weer lang stil gestaan.

Minder fijn. Voor die persoon dan. Ik was toch al laat en had me erbij neergelegd. Kon moeilijk de trein gaan aanduwen. Al zat ik wel vrij achterin die lange trein.

Enfin; op mijn aankomststation megadruk. In de trein ook al veel koffers, maar dat is bijna altijd. Want de trein stopt bij de luchthaven. 

Maar man man man man...alsof heel Europa op reis was. Kriskros door elkaar heen. Kijkend op de borden en dan niet kijkend of er nog andere mensen lopen. Buiten idem. Wel altijd veel te zien. Was ik in een betere stemming had ik ervan genoten.

Oh ja...Mei-vakantie. Helemaal niet aan gedacht. Uberhaupt vakantie. 

Enfin; bij de bushalte ook al mega-druk. En de bus had ook al 10 minuten vertraging. En nog meer. De bus na die bus kwam er al aan. Ook propvol. En die domme toeristen met hun megagrote koffers en rugzakken maar dringen en voordringen. Ik had geen plek. Mocht met laptoptas, kadootjes-tas en zware schoudertas ergens aan een ding hangen. Nou nee. Daar pas ik toch echt voor. Voelde me bijna agressief worden door al dat gedrang.


Afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay 



Weer meteen uitgestapt en goed plan, want direct daarna kwam de verlate bus die geheel leeg was. Kon zitten, iedereen kon zitten en zo was ik maar een uur later thuis dan 'normaal'. Valt nog mee, gezien alle vertragingen. 

Omdat ik me voorgenomen had de kadootjes in te pakken, had ik iets 'leuks' te doen. En dat gaf een beetje energie. En direct de werkspullen opgeruimd en zo blij dat ik mijzelf bijna naar huis toe heb geschopt, want ja hoor...alweer op het laatste van de dag of we nog even een lijstje konden doorwerken en nakijken. Zo geen zin in, om dan dus weer uitloop te hebben. Klaar mee. 
Dus blij dat ik daar niet intrapte, maar toch nog weer een half uur later dan de prikklok aan zou geven huiswaarts ging. Na een hele drukke dag. Weinig mensen op kantoor de komende tijd. Ziekte en vakantie. Lijstje komt maandag wel. 

Als het goed is komt straks mijn zoon me helpen met een uitgraafklus in de tuin. Altijd fijn. En zie ik mijn kleindochters ook nog even om Suikerfeest te vieren. Dat zijn al twee leuke dingen om naar uit te kijken.

En dat is meer dan nul. 

Oh ja, gisteren ook nog heel naar warm opeens. Terwijl ik in de ochtend echt mijn winterjas nog nodig had. Nu buiten een zonnetje, dus ik verkas zo maar eens naar buiten.

Jullie nog plannen of juist niet?


4 opmerkingen:

Joanne zei

Kleinkinderen vandaag hier. Logeren bij opa en oma.
Straks lekker naar buiten. Genieten.

Liefs Joanne 😘🧡

pourquoi pas ??? zei

Ik word ook steeds sneller overprikkeld/agressief van al die mensen die ook nog een nergens op letten, in de weg staan of tegen je op lopen. Mijn plannen is mijn reis voorbereiden dit weekend dus zo de hokken schoonmaken, hobbykoffertje maken, dingen voor Sofietje, wat lekkere en makkelijke recepten uitzoeken, brood halen, veel stilte en rust. W. gaat vanmiddag op stap met oude kleuterschoolvriend en daarna gaan ze samen eten. Ik hoop zelf nog even te gaan fietsen maar weet niet of t gaat lukken want ik moet fit zijn voor onze vanakntie.Veel plezier met je knappe zoon en kleinkinderen.

Petra zei

Fijne dag vandaag! Helaas gaat het straks regenen, maar ik ben al even buiten geweest.

izerina zei

Wat een ellende dat OV.