zondag 30 april 2023

Tegen de somberte

Op zaterdag als eerste de was in de machine gedaan. Knap ik (en mijn kleding) altijd van op. Een wasje doen en dan kan ik die was ook nog buiten ophangen.

Daarna douchen en aankleden. Ook altijd goed voor een betere stemming. Lekker; ik ruik naar Sinaasappel.

De Belastingaangifte afmaken en direct versturen maar. Erg laat, maar nog prima binnen de normen. Ja, jammer dat ik moet betalen, zo hoog is mijn inkomen niet, maar wees maar dankbaar dat je het hebt. In je reserveringspotje. Dus klaar. Geef de Keizer wat van de Keizer is. 

Afwas gedaan (geen kracht voor gisteren, maar wel netjes alles onder het aanrecht in de bak gedaan).
Stofzuigen.

Koffie!!

Daarna de was buiten ophangen. Niets bijzonders, allemaal nogal saai en alledaags. Moet de moed wel even uit mijn tenen oppompen, maar er zit nog moed en dat is al positief. 

Krantje lezen, buiten in de zon, met nog een kopje koffie. Zalig zeg! Dat ik de rust heb om dit te mogen doen. Blijf maar telkens in positieve bewoordingen tegen mijzelf lullen. Mijzelf schouderklopjes te geven. Iemand anders doet het niet namelijk. 

Bij stressvolle situaties of zaken die veel stress triggeren, trek ik me terug in mijn hol. In mijn toch al vrij kleine wereld. "Komt zij ook weer met haar werkstressgedoe of met haar familiegezeikverhalen. Zo niet interessant of echt wereldschokkend". En tsja...vind mij op die momenten ook gewoon niet zo'n leuk mens. 

Hou toch op. En ook de ervaring dat er dan ook nog mensen zijn die het er even inwrijven dat het rot is, maar ja, gelukkig maak jij niet mee wat IK heb meegemaakt, want dat is pas echt heul zwaar.

Weer geen lintje dit jaar voor een heeeeeel zwaar leven. 

Dus maar wel direct nu een afspraak boeken voor de kapper. Doe nou maar. Hup!!! Ook al een half jaar terug. Goed voor een beter gevoel. 

In de tuin de was van de droogmolen halen. En daarna de een tijdje terug gezaaide Lathyrus overplanten in een grote pot, waar ik gelukkig in het winkelcentrum van die kleikorrels voor de basis/bodem voor zag. Gaten in pot maken, Planten, water geven, bamboestaken erbij en lekker klimmen plantjes. 

Dat ik somberte ervaar, daar moet ik zelf weer uitkomen. Het helpt enorm dat de zon schijnt, gisteren en vandaag alweer. Gratis energie. Dus ren niet als een gek achter dat interessante leven aan. Maandag is er niemand in jouw spannende weekend geïnteresseerd. Alleen maar dat je er bent en dat zij gelukkig niet jouw plek hoeven invullen en jouw werk hoeven te doen. Fijn dat je er weer bent hoor, want die werkplek van jou daar...brrrrrr...zo niet fijn!

Van de week ook wat zaken van mijn laptop opgeschoond en daardoor wat inlogcodes her en der niet meer geldig. Dus ook nog daarmee klooien. En gewoon niet de moed en de zin gehad om wat te plaatsen. Wat heeft het voor zin?

Enorm lief en verrassend dat er zoveel mensen reageren. Kennelijk word ik toch gezien. Dank daarvoor. 

Oh...kijk eens aan; kan gewoon mijn chronische ziekte de schuld van alles geven!!! Wat een uitweg en uitkomst!


















15 opmerkingen:

liesjedeventer zei

Natuurlijk, Cellie, we leven met je mee, zowel met je ups als je downs, je bent niet echt alleen, hoor!

Anoniem zei

Wel heel fijn om van je te horen. Ook vandaag weer een zonnetje om je in te koesteren.
ik blijf voor je hopen op betere tijden!
Marina

Sylvia zei

Gelukkig ben je weer boven water.
Tuurlijk mis ik je als je er niet bent.
Ik wist even niet wat ik moest sturen. Ben zelf momenteel ook even zoekende.
Op naar betere tijden!
xx

Jo zei

Fijn dat je er weer bent, Cellie!

Een hartelijke groet van Jo.

Bertiebo zei

Ik heb je gemist.

Janny zei

Hoi Cellie, je bent er weer.

Ook al is het van een afstand, maar ik kijk uit naar je belevenissen. Het maakt mij niet uit of ik zo met je meeleef of als we elkaar in persoon zouden kennen.

En dan deel je toch zowel de goede, de slechte, de saaie en de zonnige dagen en dingen met elkaar.

Hartelijke groet!

ella zei

Gelukkig, daar ben je weer. Ik begon me al zorgen te maken. Ik heb je gemist. Ik volg je verhalen met veel plezier, je schrijft leuk. Maar af en toe even een blog pauze is niet erg, doe ik ook wel eens.
Geniet van het mooie weer en ga als het even kan het bos in, een groene omgeving is goed voor je brein, het helpt je minder somber te voelen, heb ik geleerd.
Hartelijke groeten Ella. angryoldwife@blogspot.com.

izerina zei

Goed weer van je te lezen

Elisabeth zei

Gelukkig ben je er weer.

Alice K. zei

Fijn om weer een stukje van je te kunnen lezen Cellie! Ik lees je graag, juist omdat je ook over je echte leven schrijft! Ik haat het als mensen alleen over hun feestjes, uitjes en vakanties praten... Ik hoor liever iets zinnigs! Of iets grappigs. En dat lees ik allebei bij jou.

Ik voel met je mee over je somberte... (slik zelf al ruim 15 jaar een antidepressivum, nu een heel lage dosering, maar durf hem niet te laten staan). Ga je wel naar de huisarts voor het heeeel erg wordt? Praten met een professional helpt. En misschien kun je nu toch een kat adopteren? Een dier aaien werkt heel positief en een kat maakt misschien wel je huis wat gauwer vies maar brengt veel gezelligheid.

Veel sterkte met alles!

liefs, Alice K.

Anoniem zei

Fijn weer van je te horen.
Soms vind ik je een muts, maar wel een leuke!
Ik zie je graag.
Marijke

Mevrouw Niekje zei

Zo'n sombere bui gaat meestal vanzelf weer over, weet ik uit ervaring. En even niet bloggen is toch niet erg, we wachten rustig tot je weer zin hebt om online te zijn.

Anoniem zei

Fijn dat je er weer bent Cellie
Hoop dat je neerslachtigheid naar de achtergrond gaat, hou je taai!

Roelie zei

Fijn dat je weer wat laat horen over het echte leven, met ups en downs. Ik volg je graag en heb respect voor je!

K zei

Fijn dat je erweer bent Cellie, ik volg je ook graag hoor. Vind dat je leuk schrijft en toch steeds weer de positiviteit op kan brengen .
En ja, ook ik ervaar dat bij een gesprek met iemand het steeds gaat over "how cab i make this a about me "binnen 3 zinnen gaat het over haar, haar familie ,buren,kennissen mensen die je vast wel kent (not).....
Zit maar 1 ding op : afkappen en de eer aan jezelf houden
Ga a u b door met bloggen, lees je graag !