zondag 2 april 2023

Regen, druilweer.

Het weer deze zaterdag hier is in de voorspelling de hele dag regen. Dus moet ik een andere invulling van de zaterdag geven dan er op uit gaan, boodschappen halen en een beetje in de tuin rondscharrelen. Had ik ondertussen ook een postorderbruidegom kunnen regelen natuurlijk:



De witte was had ik al gedaan en opgehangen.

Toen ik op zolder voor die was bezig was ook maar even door mijn rek, "goh, zo leuk, zou ik dat ooit nog weer gaan passen" gestruind en is het nog wel zo leuk na 11 jaar? Naast de illusie dat dit mij aanmoedigt om af te vallen. Kan ik een ander er blij mee maken? Is dat niet beter?

Ook grote opruiming gehouden daar dus. Niet heel lang hoor, maar even in 10 minuten een ja/nee spelletje met mezelf gespeeld. Er hingen ook nog broeken van zoon/dochter. Die konden direct weg. Echt niet dat ze na jaren nog dat spul wilden dragen/hebben.

En dan zijn er nog kasten met hun kleding; dus daar mogen ze ook dit jaar eens doorheen gaan. 

Sopje gemaakt in de keuken. Ruikt al positief, dat sopje. Alle keukenkastje en de achterwand lekker schoongeboend. Het rekje met alle brabantia spullen afgesopt. Ook alle spulletjes die daaraan hangen.  Alles blinkt me weer tegemoet, met de wilde frisheid van limoenen bovendien.

En dan ook maar meteen nog de vloer gedweild; als je dan toch bezig bent en het miezert/regent buiten. Lekker bezig zijn met zichtbaar resultaat. Tot het weer vies is geworden natuurlijk. 

Alweer gelazer in familie-land. Nu is een broer met moeder naar een notaris geweest, maar delen wat zij daar heeft gedaan aan de andere broers en zussen; ho maar. En als ik het mijn moeder vraag dan weet ze het niet; de papieren liggen boven hoor kind; daar staat alles in. Wat ze precies heeft getekend en waarvoor? Ze weet het niet. Scandinavische broer belde haar en toen kon ze niets meer vinden. Heb die andere broer uiteraard gebeld, maar voicemail.

Ik zie dit omdat ik gemachtigde voor haar rekeningen ben en er iets is betaald voor een notaris. Denkt die broer dat ik achterlijk ben? En bovendien ook een andere notaris dan de familie-notaris. Waar mijn moeder na het overlijden van mijn vader heeft laten vastleggen wie testamentair-executeur is (en dat aan ons allemaal heeft laten weten toen) als zij komt te overlijden. De mail hiervan vond ik terug en toen deelde zij dat met alle belanghebbenden. Zo hoort het. Transparantie. 

Nu maar even wat leuks. Op kantoortijd opgestaan, douchen en aankleden om op tijd klaar te zitten voor de F1 van Australie. 

De race is ondertussen al tweemaal stilgelegd, maar wat adrealine nodig om even los te komen van alle gezeik van hierboven. 

Nog steeds niet teruggebeld. 
Wij hebben een lange opvoeding gehad in dingen geheim houden en vooral niet samen een front vormen onderling. Verdeel en heers. En flink wat emotionele chantage bovendien. Werkt geheid! Plus dat mijn moeder meer dan 50 jaar in zo'n huwelijksregime heeft doorgebracht. Zeg gewoon maar "is goed hoor" dan blijft het rustig. Overleef je weer.

Nu verder genieten van de F1!

Wat gaan jullie doen vandaag? 










10 opmerkingen:

izerina zei

Dat riekt naar kwade bedoelingen

Joanne zei

Naar mijn broer in het ziekenhuis. In het zuiden van het land. Ritje van anderhalf uur.
Maar gelukkig gaat het weer wat beter met hem. Een paar heftige weken achter de rug.

Liefs Joanne

Anoniem zei

Ook Grand Prix aan het kijken, lekker beneden met een kop koffie :-)
En straks de Ronde van Vlaanderen, het blijft toch rotweer.

Lot zei

Nou de GO duurt lekker extra lang met al die rode vlaggen. We kunnen het niet kijken dus alleen updates op telefoon. Nu wachten of de laatste ronde nog wordt gereden

pourquoi pas ??? zei

We weten het hier nog niet. Misschien naar dat grote tuincentrum jeweetwel. Het is nu nog grijs maar wie weet wat voor weer het wordt. Hoop verder op tuinieren en wat wel weer moet hokken schoonmaken. ook heel rustgevend. Ik schrijf wel dat we het niet weten maar ik ga in ieder geval er een hele rustgevende dag van maken. paar plantjes kopen misschien en hoe dan ook de tuin in.
en wat familie betreft; tja wat moet ik zeggen? Gelukkig heb ik maar 1 broer.

mrs H. te B. zei

Vandaag? Was ophangen, moed verzamelen om te douchen. Verder niets.

Anoniem zei

Late dienst, dus straks aan de bak
Sterkte met je familie perikelen

Alice K. zei

Ik ging naar de kerk en hielp mee met de kinderen. Die mochten vandaag een Palmpaasstok maken met een broodhaantje erop, een buxustakje en verder chips, snoepjes en chocolade-eieren. Het is volgens mij een heel oud heidens gebruik wat later gekerstend is. Het was in ieder geval een feestelijk gezicht, de kinderen die een rondje door de kerk liepen met hun mooi versierde stok. Goed begin van de dag! Hier in het noorden van het land schijnt de zon al dus we kunnen straks allemaal fijn naar buiten!

Sterkte met je familie! Jammer dat het zo gaat. Je moeder lijkt me iemand die al haar kinderen gelijk geeft... ze is nu oud en zal niet meer veranderen. Maar jij zit er maar mee...

Sterkte ermee en goed weekend verder!

groetjes, Alice K.

Anoniem zei

Naar Vermeer. Mooi.
Marijke

Anoniem zei

Naar Vermeer. Mooi.
Marijke