zaterdag 12 maart 2016

Gelukkig wel zwijmel

Stond ik vanochtend op en voelde ik me niet zo jofel. Een beetje teveel nare gedachten in het hoofd.

Maar voordat ik mijn benen uit mijn bed zwaaide - gestoken in zo'n ouderwetse geruite mannenpyama - bedacht ik me dat ik 2 keuzes had; of ik zou de hele dag me zo blijven voelen, me wentelen in oh oh oh wat ben ik toch zielig, of ik ga als de sodemieter lekker douchen, genieten van een vrije dag en vooral kijken naar wat me vreugde brengt.

Dus eerst met een lekkere geur douchen en daarna de dag beginnen en maar zien wat we allemaal tegenkomen.

Dus kiezen voor "happiness" en zo direct een lekker kopje koffie maken. Het feit dat ik dat nog steeds kan, dat er genoeg voorraad in de kast staat om nog een week geen boodschappen te hoeven doen (nou ja...een komkommer en wat sla dan), dat is toch heerlijk!

Dus kijken naar wat er allemaal wel is.


13 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed van je. Het zonnetje maakt het ook allemaal leuker.

Anoniem zei

Goed hoor van je, dat je kiest voor wat je wel kunt en hebt en doet. Ik lees graag je stukjes en leer er ook weer van. Dus één iemand heb je alvast blij gemaakt :-) Fijne dag! Groetjes, Astrid C.

Unknown zei

De zon geeft het leven kleur… Goede keuze!

Firma Fluitekruid zei

Ja, haha, zulke dagen hebben we allemaal...
Het is ook niet te doen om continu dankbaar te zijn, maar ik probeer ook elke dag even stil te staan bij wat ik allemaal heb. We leven hier op de top van een gouden berg, en toch merk ik dat ik vaak loop te mopperen over niks. Af en toe best lekker, hoor. Het mag wel even.
Maar als ik het de hele dag doe, heb ik er vooral mezelf mee(de mensen om me heen trouwens ook). Dan moet ik mezelf ff een schop onder mijn hol geven. Vaak is het een zegen om iets te hebben waar je de deur voor uit moet, zoals die komkommer en die sla. Als je dan eenmaal weer aan de gang bent, gaat het meestal wel weer. Het blijft nog de hele week zonnig, dus ik zou zeggen: ga lekker door met genieten!

Dwarsbongel zei

Ha, die had ik ook al heel lang niet meer gehoord!
Vandaag is er (tenminste hier) genoeg zon om blij van te worden.

Anoniem zei

👌

Ineke zei

Slim. :)

MelodyK zei

Wow wat goed van je !! Ik wens je oprecht toe dat je die kracht niet al te vaak hoeft aan te boren... ik weet nl maar al te goed hoe het voelt.

Fijn weekend

Anoniem zei

Citroen!!! De komkommers zijn in de bonus! Dus jouw dag kan niet meer stuk.
En nog ff over je blog van gisteren. Uit eten gaan, kan hier ook niet worden betaald en dat wimpel ik gewoon af, met dat ik bang ben dat ik vergiftigd word, haha. En die film heb ik natuurlijk allang gezien.
Maar niet heus.
Super blog heb je!
Esther

Ria zei

Pracht stukje muziek heb je gekozen.Gouwe ouwe

lieve groetjes, Ria

Happy Earl Grey zei

Goed van je dat Omdenken! De kracht zit uiteindelijk in jezelf.
Groetjes El

Trees zei

Echt heerlijk hè dat weer... vandaag was het weer wat somberder, maar ach dan doe je dingen binnen... Heerlijk nummer, ik zing het nog helemaal mee!!! ;-)

natasja zei

Kijk! Zo kom je er wel! Lekker vrolijk plaatje!