zaterdag 24 augustus 2024

Gezien

Zag op de telefoon live beelden van mijn oudste kleinkinderen op hun vakantieadres. Ze kwamen net terug van zwemmen. Haartjes nat, bikini's aan. Zwaaien en kushandjes. Zo hartverwarmend. 

Dat krijg je als je een zacht ei bent waar het kleinkinderen betreft. 

Was heel gezellig met mijn dochter uit eten. Veel gepraat, maar ik moest mijn hoorapparaat op standje Restaurant KEIHARD zetten, want was heel druk. Heel druk. 

Maar gelukkig hoorde ik mijn dochter vertellen dat ze in haar eentje nog even met vakantie gaat. Vriendin wil ze niet langer op zitten wachten tot ze een keer OK zegt en ze heeft nu nog net even tijd, want de kinderen zijn nog bij hun vader en ze kon nog vrij krijgen. 

Ook direct een afspraak gemaakt dat ik kom oppassen wanneer ze een barbecue van haar werk heeft over een paar weken.

Ze is zoveel stoerder dan ik. En heeft ook geleerd niet meer af te wachten, maar te doen waar ze zelf blij van wordt. En dat zelf in gang te zetten of te regelen. Niet mokkend zitten wachten tot iemand je gedachten kan lezen.

Mooi is dat altijd vind ik, dat ik kan leren van mijn kinderen. In plaats van andersom, zoals vroeger. Mijn opvoedtijd is reeds lang voorbij. Mijn leertijd nog lang niet. Of ik een goede levensstudent ben, moet nog blijken. Leergierig zeker. 








4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Uit je laatste zinnen blijkt dat je een zeer goede levensstudent bent!

Mevrouw W. zei

Goed dat je dochter niet blijft afwachten. Hoop dat ze hele fijne dagen heeft en lekker zal genieten van een andere omgeving en de rust.

pourquoi pas ??? zei

Je ziet maar wat je blog betreft dat je niet onzichtbaar was. Ik maakte mij echt zorgen en wilde je bellen maar bleek ik je nummer niet meer te hebben. Zo gek. Weet je Ellen reageerde opeens niet meer en we weten hoe dat afgelopen is. Ik dacht meer dat je door de perikelen van je familie er helemaal doorheen zat. Dus verzoekje aub. even laten weten als je ons even zat bent en ;-)

Luz zei

Oh kleinkinderen! *smelt*
Kun je niet samen met je dochter even weg? Win win situatie.

Ik heb bij een wederzijdse kennis ook naar je welbevinden geïnformeerd, zij kon mij gerust stellen. Je wordt duidelijk gemist!