donderdag 15 augustus 2024

Klokloos

Voelt heel erg prettig om geen horloge te dragen en niet te weten hoe laat het precies is. Niet op de klok te leven, terwijl ik door de week altijd op de klok leef. Op tijd *vroeg* op staan, op tijd uit huis weg om de bus te halen, hopen dat de bus op tijd komt, want moet de trein op tijd halen. Op tijd op mijn werk zijn, want ik wil mijn cliënten niet laten nodeloos laten wachten (dat doen die cliënten soms wel - komen zonder afzeggen niet op hun afspraak). 

En dan aan het eind van de middag weer hetzelfde in omgekeerde volgorde plus dan natuurlijk op tijd naar bed, want die wekker he, de volgende ochtend vroeg. Nu is het nog donker als ik wakker word.

Dus in het weekend probeer ik dat vooral los te laten. 


Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay




Moet ik dan wel ergens op tijd zijn, kan ik daar een beetje opstandig over zijn. WIL niet!

Behalve als het wat leuks is, maar dat plan ik te weinig vind ik zelf, dus kan ik volop klokloos leven. En me dan weer storen aan mijn lamlendigheid ook maar iets leuks in te plannen. Want spontaan - als ik opeens toch zin heb in iets -  dan merk ik weer dat alles vol zit, dicht is of niet werkt.

Plannen moet dus ook. Op tijd.

Gelukkig op tijd ons bezwaar naar de rechtbank gestuurd. Ook zus heeft dat gedaan. En ook allemaal nu de tijd voor de zitting doorgekregen. 


20 opmerkingen:

izerina zei

Zonder op mijn horloge te kijken weet ik vaak ongeveer de tijd

Lot zei

Een horloge heb ik niet meer. Heb er ooit wel eens een gehad maar vergat hem altijd om te doen. Ben altijd op tijd en weet ook zonder horloge wel hoe laat het zo ongeveer is, Op telefoon staat het nu wel maar dat gebruik ik meestal meer als controle. Natuurlijk reis ik veel met de auto dus daar zie je het ook

Anoniem zei

Fijn dat je de stukken naar de rechtbank hebt gestuurd! Daar ben je voorlopig even van af! En vooral ook fijn: dat je hier niet alleen in staat.

nicole orriëns zei

De tijd loslaten kan inderdaad heel bevrijdend voelen.

Mevrouw Hoefnix zei

Aiaiai die klok… Ik heb dat met mijn telefoon, waar mijn klok in zit en de sociale media en berichten van vrienden en veel te veel andere dingen.
Juist het weekend zouden we moeten beschouwen als VRIJE tijd, toch? Lukt mij nog slecht. Als ik trouwens iets leuks afspreek in het weekend, doe ik dat het liefst met lekker veel vaagheid. ‘We appen wel als we wakker zijn’ is mijn favoriete afspraak. Als dan blijkt dat we voor vijf uur ‘s middags niet de deur uit willen, spreken we ‘s avonds af.

Anoniem zei

Trouwens, hier in Amsterdam zijn alle leuke dingen tegenwoordig heel snel vol dus je moet alles (zelfs lunch) reserveren, kaartjes kopen, etc. etc. Heel vervelend.

Willem zei

Waarschijnlijk ben ik in een vorig leven enorm zwaar gemarteld of iets vergelijkbaars, maar mijn leven lang al kan ik geen ringen om mijn vingers verdragen, een horloge om mijn pols hebben en als het nodig was een stropdas te dragen werd dat een bezoeking. Mijn trouwring heb ik een tijdlang aan een kettinkje om de hals gedragen, maar dat ging op de duur ook faliekant verkeerd en verdween in een ouderwetse tinnen tabaksdoos die ooit van mijn overgrootvader was geweest. Mijn horloge verdween in mijn broekzak. Gelukkig kwam er in de jaren '90 het eerste mobieltje, -woog nog wel 485 gram heb ik eens nagewogen-, maar daar zat een klokje op zodat je ook buiten de auto kon zien hoe laat het was. Toen het batterijtje leeg was van het horloge heb ik het niet meer vernieuwd, leef dus al bijna 30 jaar zonder tijd bij de hand want na mijn pensionering heb ik mijn inmiddels vrij geavanceerde mobiel met veel mogelijkheden, ingeleverd en een eenvoudige 'mobiele telefooncel' teruggekocht. Zonder poespas en ik voel me al ruim 15 jaar happy zonder 100 keer per dag als een zombie op mijn schermpje te kijken. De tijd dat ik overal en altijd bereikbaar moest zijn heb ik gehad. Lang leve mijn pensionering.

pourquoi pas ??? zei

Gaat alles goed bij jou? Jij denkt altijd dat niemand het zou merken als je er niet meer was maar daar vergis je je in hoor. Hoop dat alles goed gaat en dat je leuke dingen aan het doen bent.

Jo zei

Ik had dezelfde gedachte.
Cellie, laat je gauw iets van je horen?

Anoniem zei

Hier word je ook gemist

Anoniem zei

Ik zie dat er al meer mensen ongerust zijn...ook ik zocht naar je paatste post omdat je misschien op vakantie zou kunnen zijn. Maar ik zie geen aankondiging daarvan. Ik hoop dat alles goed gaat.

Anoniem zei

Ook hier ongerustheid en op zoek naar misschien een gemiste
goeie reden niet van je te laten horen.
laat maar snel van je horen.
Marina

ella zei

Ik maak me ook zorgen.

Anoniem zei

Ook ik denk al een tijdje , hoe zou het met Cellie zijn.

Anoniem zei

Ja ik ook

Anoniem zei

Ik maak me ook ongerust. Betty MP

Anoniem zei

Is er niemand van de trouwe lezeressen die dichterbij Cellie staat en ons misschien kan geruststellen?
Marina

Marry zei

Ik mis je ook ik hoop niets ernstig

Anoniem zei

Tropisch eiland? Geen wifi? Hoop ik!!!
Marijke

Anoniem zei

Ik maak me ook ongerust.
Ellen