zaterdag 3 augustus 2024

Regen?

Zag regen voorspeld, dus in de ochtend eerst nog de parasol binnengehaald. Liever niet dat hij nat regent. En ook nog haar gewassen en gedroogd, toch maar andere outfit uitgezocht, want minder warm vandaag en nog regen ook op de terugweg, dus paraplu mee.  Klikko moest ook nog buiten worden gezet. 

Dus al 'druk' voordat de werkdag begonnen was. Hekel aan haasten dus maar een busje later gepakt. Elke dag consequent te vroeg op mijn werk, dan mag ik nu wel eens gewoon op tijd er zijn, vond ik. Drukke bus, veel koffers en rugzakken. Vakantietijd he.

Kwam ik op het station aan, had mijn eigen trein 5 minuten vertraging, dus de trap af en trein in. 

Was wederom druk en hectisch. Nog steeds geen werkende telefooncentrale. Onze belletjes worden naar het hoofdkantoor doorgestuurd en die stuurt om de 5 minuten berichtjes of we willen terugbellen. Ik sorteer voor wie de berichten zijn, stuur die door en de rest is voor mij. Nieuwe afspraken etc. 

Heb nog steeds een zakelijke mobiel, daar bel ik dan op en de rest belt vanuit zijn eigen telefoon. Op anoniem, maar de meeste clienten reageren niet op anonieme telefoontjes. Kan ook de deurwaarder zijn tenslotte.

In de middag thuisgewerkt. Nul regen gezien maar wel een rare lucht en atmosfeer. 

Lag gisteren op tijd op bed, maar kon maar niet in slaap vallen. Dus straks maar fluks naar bed en wat slaap inhalen. 

Straks was nu en alweer een bus vroeger genomen. Want wilde nog een kaart kopen en posten voor mijn neef en nicht, die een jaar geleden hun moeder verloren. Postzegels en adressen mee, in de trein schrijven en dan posten op mijn werkstation. 

Hoop nog op tijd bezorgd.

Nog steeds geen werkende telefooncentrale op kantoor. En de collega die vandaag zou werken had zich ziek gemeld, dus ik zat met maar 1 collega. De rest werkt thuis, is ziek of op vakantie.

Weer een drukke volle dag en ook nog een uurtje voor sluit een melding dat iemand volgende week ontruimd zou worden. Collega die thuiswerkte eea uitgezocht en maandag spoedafspraak inboeken. Bij wie? Geen idee. De spoeling wordt steeds dunner doordat de vakanties zijn begonnen.

Twintig minuten voor eindtijd ging men het internet resetten. Zou een kwartiertje duren, dus wij maar naar huis. Zinloos om nog voor 5 minuten te gaan inloggen. Dus was ik een half uurtje eerder thuis. 

Maar weet even niet wat te doen met die extra tijd. 

Oh; misschien gewoon genieten van het feit dat het weekend is! Joehei!

Dacht eraan om even mijn bibliotheekboeken terug te brengen en dan helaas een ongelezen boek retour, want kon niet verlengd worden. Las ik toch de eerste bladzijden en bleef lezen...

Hup; nog even rondje fietsen. Het is te mooi om binnen te blijven zitten, in je veilige cocon. En je kan bovendien fietsen. Wees daar blij en dankbaar voor. 

Nou ja, als het er maar morgen voor 17.00 uur is. Even doorlezen dus. 



5 opmerkingen:

izerina zei

Wat een geode met die telefoon. Alsof jullie al geen stress genoeg hebben

Petra zei

Ik hoop dat je dat boek nog uit krijgt, en dat het leuk is! Een mooie besteding van een extra half uur plus nog vele andere prettige uurtjes.

Anoniem zei

Je kunt inleveren en opnieuw lenen Gewoon bij de balie vragen. Bieke

mrs H. te B. zei

Niet als het gereserveerd is....

Roelie zei

Ben nu wel benieuwd naar de titel van het boek🤔