dinsdag 13 augustus 2024

Piepen

Nu al vijf keer mijn BH gerepareerd. De beugel piepte er telkens uit, hetzij aan de voorkant of  - au - in mijn oksel. Tot in in de avond buiten zittend er zo genoeg van had, dat ik het kreng eruit trok. En wist dat ik nu echt maar eens een nieuwe moest aanschaffen. En eens goed de maat moest nemen. En mijzelf ook een betere mocht gunnen. 

Bruin kan het trekken, doe het nou...staat al maanden op je verlanglijstje en toch koop ik eerder een boek voor een ander dan zoiets. En repareer maar weer. 

In 2 minuten gepiept. Het bestellen.

Over piepen gesproken. Heeft iemand wel eens van de term "Inpiepen" gehoord? Is dat streektaal? Kakkerstaal? 

Inpiepen noemt de op zoek naar een vrouw in zijn lodge in Schotland kandidaat van B&B Vol liefde het wanneer je naast elkaar loopt, hij zijn arm in een hoek in zijn zij zet en jij, als dame dan, jouw arm daarin haakt - inpiept dus. 

Ik piep in
Jij piept in
Hij piept in
Wij piepen in
Zij piepen in
Wij hebben ingepiept.
etc
etc





Kostelijk dit taalgebruik. 

Jullie ooit ingepiept?

Hoorde vandaag even die oude stem van Met het oog op Morgen: buiten is het 32 graden (zag ik)  en binnen zit Cellie met maar 26 graden dankzij alle gordijnen en ramen dicht. Zat al voor 08.00 uur op mijn werk, dus vond dat ik, ook gezien de oplopende hitte op mijn werkplek, om 16.30 uur mocht vertrekken. Zie ik toch altijd dat kritische oog van leidinggevende. Oh..ik ben op een leeftijd dat ik het niet vraag, maar aankondig. 

Heb dat half uurtje eerder thuis zijn echt nodig om bij te trekken. Ben even bij mijzelf ingepiept!


11 opmerkingen:

Bertiebo zei

Blijf vooral inpiepen bij jezelf!! Heel goed!

mrs H. te B. zei

Bh's blijven lastig! Ik moet ook maar eens langs een echte winkel, ik heb geen idee meer van mijn maat. In ieder geval zonder beugels, dat vind ik zo'n crime!

Nicole Orriëns zei

Ik vind het heel gezellig klinken, dat 'piep in'!

Anoniem zei

De laatste jaren koop ik mijn bh's in een tentenwinkel.
Marijke

Lot zei

Bij een speciaalzaak eens er 15 gepast en bij een hele simpele terecht gekomen. Niet mooi of speciaal, geen kantjes.
De Anita van Jana, ik wil niet anders meer, heb ze in diverse kleuren. Blijven ook heel lang mooi en in model.

Anoniem zei

Inpiepen? Dat woord gebruikte mijn oma bij het aantrekken van kleding of schoenen. Kom op, piep eens in

Mevrouw Niekje zei

Triumph, al zo lang ik me kan herinneren. Iedere twee jaar koop ik 6 zwarte en 2 witte, bestel ze online.

Irene zei

Wat een leuke blog, en wat goed dat je er tussenuit gepiept ben!
Irene

Anoniem zei

Wat een grappig woord: inpiepen!

Wat bh's betreft: ik kan je de felina melina aanraden. Prijzig, weliswaar, maar heel goed! Ik heb een paar maanden mijn maat laten opnemen in een lingeriezaak. Die bleek inmiddels heel anders te zijn dan ik dacht! Bij de bewuste zaak heb ik één bh gekocht en daarna nog twee online voor een veel lagere prijs. Een goed-passende bh maakt echt het verschil en je voelt je er ook zelfverzekerder door.

Petra1945 zei

BH's: altijd een probleem. Ik weet mijn maat, maar ik word wat dikker dus mijn borsten groter... Draag nu soft exemplaren, Schiesser (on-line gekocht) maar hun grootste maat kan nét, liever had ik het nog wat groter maar die hebben ze niet.

Een beugel: never nooit niet. Hier bij ons zitten twee lingeriewinkels schuin tegenover elkaar, de één voert niet eens beugelloze bh's, de ander een paar. Maar daar zit weer zulk tiranniek personeel dat ik er niet meer kom. Ik wil graag een bepaalde borstomvang en zij dringen je 5 cm korter op, vanuit hun expertise, en dat gebeurt zeer dwingend. Ze hebben vast gelijk, maar ik sta dan veertien dagen later op de warenmarkt om een bh-verwijder te kopen. Dat moet je toch niet willen?

Mevrouw Hoefnix zei

Ellendige dingen zijn het! Ik heb er wel twee maar alleen voor ‘gelegenheden’. Verder alleen nog dingen als bralettes. Heerlijk.