donderdag 23 oktober 2014

Het komt terug!!!

Mijn mojo komt terug en dat merk ik aan het Ja zeggen op een leuke uitnodiging en daardoor opeens weer in de trein zitten en gewoon plezier hebben, in plaats van elke dag braaf mijn zelf opgeschreven en opgelegde To-do lijstjes afwerken. Nu wil ik elke maand in ieder geval 1 leuk ding hebben om naar uit te kijken.


All work and no play makes Jack a dull boy tenslotte!

Nu heb ik dus ook al geen Work meer, maar geen play maakt mij inderdaad een hele saaie muts.

Sinds kort heb ik mijn breiwerk weer ter hand genomen en ik ben al een heel eind:

http://www.toxel.com/wp-content/uploads/2014/02/fullbodysweater02.jpg


En naaien - achter een naaimachine wel te verstaan, heb ik ook weer gedaan. Dus weet ik en merk ik dat ik voor dit soort creabea dingen ook gewoon tijd moet inplannen. En dat daardoor de Mojo weer gaat stromen.

Van de week keek ik naar de BBC, The great British Sewing Bee. Erg grappig en ook dat ik best wel mag en kan loslaten dat het alleen "goed" is als het kledingstuk er perfect uitziet. Perfect afgewerkt, het liefst, maar die heb ik niet, met zo'n lockmachine, net als in de winkel, met nergens een draadje of iets...Laat toch los mensch...Geniet gewoon van het feit dat jij een lapje stof ziet en daarin een blouse of een broek ziet. En dat niet alleen, maar het ook nog kan maken; zonder cursus of  of wat dan ook. Net als breien. Zelf aangeleerd. En van het weekend zat ik met een haaknaald in mijn handen en een stukje vasten gehaakt. Simpel en oh ja...ik snap het al. Kan ik dus ook. 

Zie dat nou eens!! 

In plaats van te focussen op wat je niet hebt of niet kunt, kijk naar alles wat je wel kan. Je bent een stoer wijf, je kan van alles en allemaal alleen. Niet omdat je daarvoor kiest, maar gewoon omdat het zo is. Alleen laat je het aan niemand zien. Mijn schilderkunsten doe ik af als leuk, maar alleen voor intern gebruik. Och...doet me denken aan hoe graag zou ik weer eens op schilderles willen!! Of uberhaupt een cursus, maar dat kan nu echt niet. Echt niet.

Ik heb voor mijzelf de maand november omgedoopt in Movember. Niet dat ik mijn snor laat staan die maand, maar ik wil onderzoeken wat voor soort lichaamsbeweging (ok....het liefst die Marvin Gay voorstond) goed voor me is en bovendien bij MIJ past en me een soepeler, leniger en minder zwaarbelast lijf oplevert. Buiten Cher om dan, want ik weet dat ik dit kan en wil doen. DVD erin en steppen (zonder step) maar. Up up, down down. 

Gisteren in bed, kijkend naar John Cleese, die ik een beetje een zure man geworden vond met zijn gezeik over zijn drie exen, bedacht ik dat als ik nou toch nog eens ga zwemmen in dat nieuwe zwembad aan de rand van mijn stad ik en fietsbeweging extra pak en eindelijk weer eens ga zwemmen. Iets wat ik altijd heerlijk vind, maar dus uit knieperigheid *want kaartje is van 3,50 naar 5,25 gestegen, maar vooral door zelfopgelegde ideeen (het is zo ver!!, het is zo duur, welke schoenen gaan snel aan en uit, pfff..moet ik sokken aan...wat een gedoe met nat haar fietsen, die hokjes zijn zo klein, ik wil niet fietsen) niet meer doe. Heb uitgezocht dat een maandabbo me 28 euro kost. Dan kan ik wel elke dag zwemmen, op de baantjes-zwemuren, maar ik weet nu al dat ik dat niet ga doen. Elke dag. Dus bereken even of losse kaartjes in mijn geval toch niet handiger zijn. En hou er rekening mee dat je eind november 4 weken niet mag zwemmen ivm je bionic oog!


En dat extra geld dat spaar ik uit door minder te stoken of minder speculaasjes te kopen. Of misschien toch nog eens ergens aangenomen worden. Iemand nog op zoek naar een 54 jarige multi-getalenteerde vrouw?? Met groot gevoel voor humor!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahahahah, wat een geweldig breipak!! Heb je de beschrijving???
Groetjes
Jose

Unknown zei

Heerlijk dat je er weer bovenop komt (nu letterlijk nog haha!) je hebt het verdiend!!

Ivy zei

In zo'n gebreid pak sla je natuurlijk nooit iemand aan de haak. Moeten ze veel te veel moeite doen je eruit te krijgen :-)

Dat zwemgedoe komt me bekend voor, dat klamme gehannes in die krappe hokjes en zo. Als je niet vaker dan eens per week wilt zwemmen, zou ik geen maandkaart nemen, anders wel. Je kunt natuurlijk altijd een maand een maandkaart proberen.

Hier helaas geen vacatures.

Groetjes

OpnieuwBeginnen zei

In ons zwembad verkopen ze een 12-baden kaart. Dat scheelt veel.

Petr@ zei

Haha dat gebreide pak vind ik geweldig! Zet hem op Marktplaats, ik denk dat je hem bij opbod kan verkopen ;-)
In 2015 is het nieuwe zwembad in ons dorp klaar, ik heb mijn moeder beloofd om samen te gaan zwemmen (ik zie er nu al tegenop haha, wat een gedoe altijd).

Nietzomaarzooo zei

6 badenkaart hebben ze hier dan betaal je per keer ipv € 5,50 het luttele bedrag van € 5,05.

Raar toch he...dat Nederland minder beweegt en iets simpels als zwemmen zo duur is geworden.

Nietzomaarzooo zei

Helaas niet :)