zaterdag 4 oktober 2014

Suikerzwijmel

Dit soort muziek. Op de oude radio van mijn vader die op een plankje op mijn kleine kamertje stond. Er paste net een opklapbed in, in dat kamertje. Overdag gordijntje dicht en mijn huiswerk maken achter een bureautje van een verschrikkelijk soort van ouderwets- en lelijkheid. Maar oerdegelijk, dus dat was mijn plekje.


Krakerig geluid uit die radio, maar wel mijn geluid. Mijn muziek, meestal vanuit Radio Noordzee.  Ik was 13 toen dit populair was in Nederland. Ik begreep uiteraard niets van de suggestieve tekst, maar vond de mevrouw wel heel erg sexy toen ze bij Toppop verscheen.Terwijl ik niet eens op vrouwen viel..

Lees dat ze deze week is overleden en veel teksten schreef voor diverse artiesten. 64 jaar is ze geworden. Jong zeg.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is inderdaad jong. Ik had ook zo'n piepklein kamertje en op die leeftijd deelde ik dat ook nog met mijn oma. Tussen onze bedden was 30 cm loopruimte.

Anoniem zei

Ach ja, Linsey, sukerzoet nummertje suikerzoet snoetje, toen.

Greet zei

Het nummer vind ik niets, maar de herinnering eraan is leuk.

natasja zei

Ik snap je. Mooi koppie. Sexy uitstraling.
Ik heb het even gechekt... zulke moedervlekken zie je tegenwoordig bijna niet meer op tv, maar ze heeft de moedervlek nooit weg laten halen. Ze is niet oud geworden zeg...

Joanne zei

Ik hoorde het op het nieuws. Heel erg jong. Ik herinner mij het liedje nog erg goed.

Liefs Frederique

Bibje zei

de uistraling kan ik me niet herinneren hoor, het filmpje trouwens ook niet, ik was toen 5 . Kon me vast nog niet zo boeien. Maar dit liedje...nou dat heb ik wat gezongen met mijn vriendinnetje....save me saaaaaveeee meeeee......huppelend buiten.
;)

Dwarsbongel zei

Ze was vrijwel uit mijn geheugen verdwenen, maar deze song kwam meteen weer tevoorschijn na een paar tonen gehoord te hebben. Beetje jong nog om te overlijden...

Anoniem zei

Volgens mij werd zo'n moedervlek destijds gezien als een schoonheidsvlek. Als je er geen had, dan tekende je er eentje. Tegenwoordig inderdaad niet meer.

Anoniem zei

Ik hoorde het ook op het nieuws. Veel te jong (en het komt veel te dichtbij - ik ben 62, pff). Ik kende het nummer uiteraard, maar was er niet erg dol op. Nu ik het weer hoor, weet ik weer waarom. Haar gezicht herinner ik me helemaal niet meer, wat vreemd is, want ik keek altijd naar Toppop, waar ze ongetwijfeld in heeft opgetreden.