maandag 6 oktober 2014

Pretentieuze PoppyCock

Vaak, regelmatig en dinsdag ga ik naar (gratis) seminars. Omdat ik er zo van kan genieten hoe men dit presenteert, maar eigenlijk, om te zien wat voor truukjes men gebruikt om ons, domme onwetende nog niet in het licht levende, sukkeltjes erin te laten tuinen om vooral toch in te schrijven bij het echte seminar.

Ja.....die kosten wel wat, maar mensen mensen....Doe als ik doe en u hoeft nooit meer te werken. U wordt slapend rijk.

Werken voelt als vakantie (vooropgezet dat je van vakantie houdt....). Het hele jaar door vakantie vieren....wat geweldig en wat bent u een loser dat u nog steeds voor een baas werkt, van 08.30 uur tot 17.00 uur op kantoor zit te zwoegen en een magere 24 vakantiedagen per jaar te besteden heeft. En natuurlijk kunt u uw passie helemaal niet kwijt in dat saaie bestaan. Of uw talent.

Nee...dan wij....wij leven volop. Voluit...Want wij volgen onze passie.

Of wij weten hoe je snel rijk kunt worden....Volg alleen maar even de vervolgtraining. Jaaa....nu voor maar € 2.999,-- en eigenlijk moet je dan ook nog het vervolg doen, die ook zo'n bedragje vraag qua investering en dan ook nog wat boekjes aanschaffen, maar dan...ja dan.....dan wordt jij ook rijk. Net zo rijk als ik.

Echt!!

Kostelijk toch??

Wat DOEN al die mensen 's ochtends vroeg die op het perron staan te wachten naar de trein naar hun werk....Die konden gewoon al financieel vrij zijn. En vandaag eens even lekker niks doen. Of nog maar weer een tripje naar de Bahama's boeken. Of gewoon een uurtje even wat werk doen (WAT DAN???) en klaar. En ondertussen groeien als mens. Oh....wat groeien wij als mens. Niet te geloven, hoe ontzettend spiritueel en weet ik veel hoe wij gegroeid zijn.

Dat merk je natuurlijk ook wel aan hoeveel beter de wereld in elkaar zit nu.

Want wij zijn a. allemaal ontzettend rijk, b. werken eigenlijk niet echt meer, c. zijn spiritueel op een niveautje waar de Dalai Lama nog wat van kan opsteken.

Dus, sukkeltje;

Schrijf je nou maar in voor dat seminar dan zullen wij je wel eens even vertellen hoe je ook zo succesvol kan worden!!

Doen hoor!

(Natuurlijk heeft ons soort mensen nooit te maken met ziekte, geldgebrek, pech, slechte schoonouders, maandagmorgen blues, angsten, spanningen, kinderen die elke nacht wakker worden, chronische ziekte om maar een dwarsstraat te noemen. Ons soort mensen kent maar een weg en die gaat recht omhoog. Altijd...tenminste als je je nou maar inschrijft voor die training bij ons instituutje).

Heel Nederland wordt ondernemer. Niemand is meer werkloos, want iedereen heeft zijn eigen passie gevolgd en verdient daar meer dan genoeg mee om een driedubbel dwarsgebakken boterham mee te besmeren.

Joehoe!!10 opmerkingen:

Moneypenny zei

Waarschijnlijk krijg je voor die 3000 euro te horen dat het businessplan is dat je wat l..koek bij elkaar schrijft en ratelt en weer andere mensen 3000 euro per stuk laat betalen voor een bijeenkomst daarover? ;-)

Moneypenny zei

Of je kunt de toekomst met je gedachten sturen á la The secret en als het dan niet gebeurd kunnen ze zeggen dat je het toch niet echt wil... of nog beter, iets houdt je tegen -> kom bij ons langs, gaan we dat uitzoeken, het is echt de investering waard!

Unknown zei

Multi-level marketing, KOTS!

Vorig jaar werd ik nog benaderd door een dame die wel brood in me zag.
Toen ik haar vertelde hoe ik over haar bedrijfstak dacht zat ik volgens haar wel op een heel ander spiritueel niveau dan haar natuurlijk veel hogere level.
Ha!

Linda

Anoniem zei

Zo heb ik vorig jaar eens bij een daarin gespecialiseerd bedrijf een loopbaanbegeleidingscursus voor werkzoekende 45plussers gevolgd. Voor 500 euro, want je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben om echt iets te bereiken. Wat viel dat tegen. Als je geen baan wist te bemachtigen met je sollicitatie en netwerkactiviteiten dan *wilde* je gewoon niet hard genoeg. En maar tetteren over 'gedragsverandering' van de oudere werkzoekende. Na 4 bijeenkomsten ben ik er mee gestopt. Kreeg elke keer darmklachten en hoofdpijn als ik naar die koffiebijeenkomsten moest. Zonde van het geld. Enige maatschappelijke of politieke analyse of iets van een kijk op de arbeidsmarkt, daar moest je bij die bijeenkomsten ook niet mee aankomen. Dat heette dan weer 'dat je niet echt wilde'.

Elisabeth zei

Haha mijn EX schoonzoon dacht ook even snel rijk te worden met Afslank Shakes !! Ja al die luitjes daar droegen dure maatpakken en reden dure auto's ,dus hij zou het helemaal gaan maken !! En wat is hij op zijn bek gegaan ,niet erg want ik kon hem toch al niet uitstaan en mijn dochter was snel bij hem weg .

Nietzomaarzooo zei

En de ijsblokjesautomaat krijg je er gratis bij!...

Je bent een sukkel, zo stelt men, als je die schamele € 3000,-- niet eens wil investeren in jezelf. Dan geloof je niet in je eigen plannen...

Nietzomaarzooo zei

Apart he....hoe jij altijd nog op een veel lager niveau zit, maar ze dat jou uiteraard wel kunnen leren hoe daar te komen...

Nietzomaarzooo zei

Schandalig! En ook heel erg triest dat er dit soort mensen rondlopen die over de rug van werkzoekenden hun brood verdienen. En ze dan nog even dieper de depressie induwen.

Nietzomaarzooo zei

Afslankshakes....gut ja...nog zo'n product waar bergen goud aan wordt verdiend, door de uitvinders dan... .

Nietzomaarzooo zei

Je gaat door voor de koelkast!