maandag 4 juni 2018

Afleiding van de verleiding

Gisteren zag ik een filmpje van mijn huishoudguru, The Flylady, over Body Clutter. Dat je in feite ook je lichaam kan laten vollopen met troep, net als je huis. Goh..dat boek van haar - Body Clutter - kocht mijn zoon voor me een aantal jaren geleden toen hij in de US zat. Maar weer eens nalezen.

Heel erg realistisch is dan ook dat je bij tijd en wijle...ook al let je nog zo goed op.., momenten krijgt dat je wil snoepen, eten, grazen, veel en nu. Wat mij sowieso al hielp, is hierover schrijven. Eerlijk zijn, vooral tegen mijzelf.

Wat zou kunnen helpen is een pot (jampot of zo) met briefjes maken, met daarop allerlei manieren geschreven om je van die gedachte af te leiden.

Iets doen waardoor je je brein kalmeert. En vaak komt van uitstel, afstel.

Dat vond ik wel een interessant idee.

Vanochtend in ieder geval mijn rondje Bless the House weer gedaan. Alles is weer - op het oog - opgeruimd en schoon. En verder moest ik mijn aanrechtblad vandaag extra goed boenen, als onderdeel van het schoonhouden van de keuken. Vind ik altijd leuk; simpel boenen en ook dan kan ik helemaal wegduiken in dat boenen.

Moet ik niet een traumahelicopter vlakbij en heel laag zien overkomen en nog een keer en nog een keer en dan toch gaan opzoeken wat waar en hoe en me daar weer zorgen over maken. Mensch!!!

Dus kalmeren met een kopje koffie, terwijl de keukendoekjes buiten drogen om daarna in de wasmand te belanden (heb aan niets zo'n hekel dan vochtige dingen in de wasmand).

Daarna nog weer verder gewerkt aan Project Jurk/tuniek voor dochter. Beleg zit erin en is geperst. De achterkant heb ik met plooien aan de bovenkant van de jurk geregen. Nu alleen nog een Engelse naad (dus 2 x naaien) en dan is dat ook klaar en kan ik de voor- aan de achterkant naaien. Het achterpand moet ik dan alleen nog een knoop aanmaken, oh ja...zelf een knoop maken (leuke Pakistaanse site gevonden, versta er niks van maar de beelden spreken voor zich) of in de knopendoos duiken en een dun gehaakt draadje waar de knoop door past. Had ik zo bedacht. Ik bedenk me gek. Alleen moet ik het dan ook nog uitvoeren.

4 opmerkingen:

Liesbethblogt zei

Smerig is dat he en dat die wasmand dan zo meurt dat de hele badkamer muf is. Ik heb er een aparte mand voor die ik alleen gebruik wanneer het buiten niet ga drogen. Bijna net zo smerig als een was vergeten uit je machine te halen...

Unknown zei

Knap van je! Ik heb het filmpje 2 keer bekeken maar snap er nog niks van 😳😳

Lot zei

Ik wist het nog die engelse naad, tja degelijke opleiding vroeger gehad.

Anoniem zei

Ik vind het heel knap, dat je zo maar een tuniek maakt. Klinkt superingewikkeld om zoiets te naaien! Het wordt vast prachtig. Je dochter boft maar!

Groetjes, Alice