dinsdag 5 juni 2018

Okkupert

Momenteel kijk ik - als ik even pauze heb/neem van mijn Naai-project -  de eerste serie van de Noorse Netflix-serie Okkupert (Bezet), waarin Noorwegen omdat ze willen stoppen met fossiele brandstoffen wordt bezet door Rusland. Script is geschreven door de bekende Noorse auteur Jo Nesbø. 

Toen de serie werd gemaakt vond iedereen dit een nogal vergezocht concept. Rusland en een ander land bezetten. Totdat ze de Krim innamen. De fantasie werd ingehaald door de werkelijkheid.

Een familielid van mij woont in een land naast Rusland. Er is een enorm wantrouwen tegen alles wat Russisch is in dat land.

Ooit was ik in Moskou. Toen Rusland nog communistisch was en de Koude Oorlog nog tamelijk koud was. Heb niet veel gezien van de stad, want op Transit voor een vlucht naar Afrika. Maar wel kennis gemaakt met kleine plukjes van het land. In een tijd waarin een bezoek aan Rusland toen nog bijzonder was. Zo werd mijn Libelle helemaal doorgepluist op subversieve artikelen. Wat ik wel bijzonder vond, want wist niet dat de douane aldaar Nederlands kon lezen. Tenzij Poep aan je schoen opruiend was.

Kent iemand deze serie?

Afbeeldingsresultaat voor okkuperd


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee. De schrijver ken ik wel.

Unknown zei

Ik heb geen Netflix omdat ik bijna nooit tv kijk (op het journaal en het songfestival na zie ik haast niets) De schrijver is mij zeer bekend!

Bertiebo zei

Nee, wel de schrijver. Moet ik kijken?