zondag 24 juni 2018

Niets moet; alles mag

Met die grondhouding of zeg maar gedachte/moto/credo in mijn hoofd, worden en voelen dingen lichter. Want ik merk wel dat zodra er dingen MOETEN, ik in de stresshouding schiet. Nu moet er af en toe toch echt wel iets, dus wil ik de komende periode leren hoe ik dat niet als een HEEL ERG iets zie, maar gewoon, zo zit het leven in elkaar.
Het is niet iets wat ik nou meekreeg van mijn psycholoog, maar wat ik al veel eerder zelf bedacht. Maar weinig oprecht zo voelde. Gelukkig nu wat meer. En dat ontspant de boel.

Kijk hoe mooi de mini-waterlelies in mijn kleine vijvertje bloeien. Ieder jaar weer, zonder dat ik daar ook maar iets aan hoef te doen. Behalve zorgen dat er water in de vijver blijft staan haha!


Foto van Pixabay


Mijn roos New Dawn bloeit ook weer rijkelijk, een roze waas over de saaie schutting. Een schutting die vergaderplek is voor allerlei musjes. Zo schattig hoe ze kwetteren met elkaar. Net een club vrouwen op een terrasje.
Gisterenochtend was ik koffie aan het maken in de keuken en keek naar mijn al lang uitgebloeide Japanse Kers. Wel een stuk of zes koolmeesjes waren daar aan het zoeken naar eten. Zo leuk om te bekijken.

Rustig de krant buiten gelezen. Het was niet zonnig, noch lekker warm, maar wel windstil en dan leest een krant buiten heel prettig. Met een heerlijk kopje koffie erbij, opgeklopte sojamelk en een roerei met bieslook uit de tuin.

Helaas besloot een buurvrouw uitgebreid en op volume 3000+ met haar vriendin het weer in Noord-Korea te bespreken (met de deur dicht) dat drukte even de pret, maar goed...het ging niet over de raketopstelling dus dat scheelt. Wie weet zocht ze zo'n hippe jas a la Melanie Trump.

Dus even binnen iets vermakelijks gezien op TLC. Over grote landhuizen in Engeland die staan te verkommeren, want duur in onderhoud en waar er dan een reddingsplan wordt geopperd. De eigenaar van het huisje en zijn vrouw waren bijna een karikatuur van wat je je voorstelt bij wereldvreemde Engelse upperclas huiseigenaren en juist dat maakte het zo heerlijk om naar te kijken.

Blij dat het met mijn kinderen, schoonzoon en kleinkind allemaal goed gaat.

Net even een stukje gefietst, gewoon omdat ik weet dat dat goed voor me is en ik zo sneller van mijn op- en afstap angst afkom. En zo worden mijn benen ook sterker. En ook maar direct wat uitgelezen boeken in een speciaal vak bij de bieb gedumpt. Altijd nuttig bezig zijn. Kan 't niet laten.

Nee hoor....ik ga zo direct hoop ik genieten van F1 in Frankrijk. Zou leuk zijn als een Renault motor in de Red Bull auto zijn best deed.

Gisteren al een kippensoepje gemaakt. Moet eerlijk zeggen met tegenzin, maar toen ik eenmaal aan het snijden was en de lekkere geuren van verse groenten me tegemoet kwamen, was dat ook weer snel over. En nu staat er dus al een lekker soepje voor me klaar. Hoe fijn is dat?

Zag vandaag dat mevrouw Clairy Polak opeens van grijs naar gekleurd haar is gegaan. Meestal zie je dat andersom. Heb zelf al een tijdje mijn haar niet geverfd, maar vind dat ik wel een oudere kop daardoor heb. Want ik grijs alleen aan mijn slapen en een stukje aan de voorkant. Bovenop en achterop niet. Dus wie weet gooi ik er toch weer een pakje verf in. Heb het nog op voorraad staan, dus dat kan ook gewoon. Of niet.

Ben denk ik al langer dan een jaar niet bij een kapper geweest. Geen zin an. Het kan wel want budget daarvoor zit gewoon in een potje, ook al een jaar lang. Maar zo geen zin erin. Of ik gun het mijzelf (nog) niet.

Veel mag, weinig moet kortom.
4 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Niks moet, niksen mag. Dat is mijn doordenker deze week en blijkbaar kun jij die ook wel gebruiken. Groetjes El

Anoniem zei

Die is ook leuk.

Nietzomaarzooo zei

Ja, die is ook bruikbaar. Dank je, Elly.

Sylvia zei

Wat een fijn blog! Lekker positief.