donderdag 27 december 2018

Hoe doen ze het?

Kijken!

Op NPO 3, kinderprogramma, maar zooooooo leuk. En werd gepresenteerd door de schrijfster van De luizenmoeder.

Hoe doen ze het? – met Ilse Warringa als bioloog Gerda ...

Het gaat in Hoe doen ze het erom hoe dieren 'het doen'.

Je kon me wegdragen. Met de presentatrice als een vrouwelijke Freek Vonk, de biologe Gerda.

Op Kerst-ochtend keek ik op de BBC een kinderfilm en daarna het vervolg. Zo schattig. The Gruffalo, over een muisje die al zijn belagers te slim af is.Heel erg prettig Kinder-tv. Hoe fijn was dat toen mijn kinderen klein waren. Naar de bioscoop of film op tv kijken en helemaal weg duiken in het verhaal.

Iets wat ik als erg prettig ervaar. Even uit de realiteit, niet bezig zijn met de realiteit, maar wegdrijven in mooie fantasieen.

Keek op BBC met Kerst de originele Mary Poppins en daarna was er ook nog Saving Mr Banks. Allebei mooi, maar de tweede met het verhaal van de schrijfster van het boek en hoe haar jeugd en vooral haar vader haar inspiratiebron was voor het boek. En hoe Walt Disney uiteindelijk de rechten kreeg om het te verfilmen. Maar ook hoe het zat met haar nukkigheid en haar wens dat alles 'goed' werd verfilmd. Heel indrukwekkend.

Wegdromen uit de realiteit. Veilig en prettig. Alleen kan dat niet eeuwig duren. Maar nog wel vandaag. Heb mijn bed lekker verschoond; kan ik vanavond in een knispervers bed springen. Wegdromen over zaken die waarschijnlijk niet (meer) in mijn bereik liggen. Wel in mijn dromen.

Fijne Eerste Kerstdag gehad met een aantal van mijn familieleden bij mijn moeder. Mijn broer en zijn vrouw hadden het voorgerecht gemaakt, mijn dochter en mijn zoon het nagerecht en een andere broer had mijn moeder geholpen met de groente en aardappelen. Het was allemaal harmonieus, de nadruk lag op wat er allemaal wel was en hoe fijn het was om bij elkaar te zijn en dat maakte het prettig. En natuurlijk het (achter)kleinkind. De showstopper :) Daarna de afwas in een minikeuken, maar ook die afwas was uiteindelijk weer af.

Nog een kopje koffie voor iedereen waar het een beetje behelpen was met een minikoffiezettertje voor 2 kopjes. Humor meneer Sonneberg!
7 opmerkingen:

 1. Dat duurde dus even voor je koffie had.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed! Ik had mijn zoon en zijn vriendin op tweede Kerstdag. En voor de rest heb ik ook films gekeken. Ook Saving Mr Banks!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt alsof je het fijn hebt gehad!

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha jij hebt een stukje van je blog weggehaald. Fijn dat je het leuk hebt gehad en die mooie kleindochter van je zal wel de show gestolen hebben.
  Het stukje wat je weggehaald hebt; ik begrijp je helemaal. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kinderprogramma's kunnen zo leuk zijn! Wij keken ook vaak Loenatik, geweldige televisie.
  Fijn dat je een leuke Kerst had, met jullie eigen Kerstkind :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die film ga ik zeker opzoeken, Saving Mr Banks he, Mary Poppins staat hier gewoon in de kast. De meeste programma's voor kinderen kunnen me niet bekoren. Keek vroeger Samson & Gert en dat vind ik tegenwoordig ook lang zo leuk niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.