vrijdag 21 december 2018

Voorbereid op 2019

Altijd kijk ik ieder jaar naar mijn vaste lasten. Waar kan ik nog schrapen, kaasschaven of weet ik veel. Of hoe 'verdien' ik geld door naar een andere aanbieder van een dienst over te stappen.

Zo 'verdiende' ik in 10 minuten € 100,-- door naar een andere Energiemaatschappij over te stappen. En hield ik € 10,-- in mijn zak, door juist niet te kiezen voor gespreid betalen van mijn bieb abonnement, want dat is wat het extra kost als je het per maand wil betalen.

Verder vandaag toch nog maar wel wat voorraad gehaald, want dat wordt allemaal per 1 januari duurder ivm de BTW verhoging. En fijn dat het in de aanbieding was, dus nu nog voor maanden volkoren pasta en rijst op voorraad. Kan ook nog wel maanden havermoutpap eten mocht er niets in de knip zitten haha - noem ik het gewoon dat ik op een vloeibaar dieet ben.

En 'verdiende' ook nog een leuk bedrag door te bellen met de Spoorwegen dat ik mijn kortingskaart wilde opzeggen. En toen kreeg ik heel veel korting op de kortingskaart als ik maar wilde blijven. Met die korting wil ik dat graag.

Ga binnenkort ook mijn internetprovider bellen met dezelfde riedel. Dan wordt toch een beetje de commerciele kant in mij wakker en weet ik dat ik goed kan onderhandelen. Maar nu voor mij.

De zorgverzekering ben ik nog niet uit. Via de gemeente kan dat bij 2 partijen en dat is dat per maand inclusief het eigen risico. Dat heb ik nu nog op een aparte rekening staan, alvast voor 2019 gereserveerd.
Wel is het pakket uitgebreider dan mijn budgetpolis, maar in vergelijking tot mijn polis nu, toch een hoger bedrag per maand. Is dat handig? Heb ik dat allemaal nodig. Ik ben bijvoorbeeld nog nooit bij de fysiotherapeut geweest in mijn hele leven. Dus nog maar goed nadenken.


Foto van Pixabay


En denk nog na over het huren van zonnepanelen. Of dat echt wel zoden aan de dijk zet, meer besparen dan ik moet betalen voor de huur. Want ik moet blijvend investeren, ze worden nooit investeringsvrij dus van mij. Uiteraard wel goed voor het milieu ja.

Moet opletten dat ik niet door mijn stressplafond schiet. Want ik begin de dag met "Oh ja...dit uitzoeken, dat uitzoeken, hierover bellen en nog voor einde van het jaar". En vergeet dan dat ik ook even mag ontspannen. Nee...dat mag dan niet, want eerst al die nuttige dingen uitzoeken!! En regelen.

Pffff..

















7 opmerkingen:

PetraH zei

Alleen al alles lezen klinkt vermoeiend. Dus ja, je doet méér dan genoeg. Neem ook af en toe wat tijd voor jezelf, om jezelf op te laden. Fijne feestdagen alvast gewenst!

Petr@ zei

Goed om te onderhandelen.
Eerder dit jaar belde ik om een tijdschrift en de krant op te zeggen.
Kreeg gelijk een aanbieding wat de helft scheelde!
Ja dan kan het opeens wel!
Kreeg daarbij de tip om gewoon elk jaar op te zeggen, dan krijg je opnieuw een aanbieding, wat heel veel scheelt met een gewoon abonnement.
Staat nu in de (nieuwe) agenda, om niet te vergeten!

Sylvia zei

Doe ik ook elk jaar: overstappen van energie. "Opzeggen" bij internet en NS. Ik houd niet zo van onderhandelen, maar je bent gek als je dat geld zo laat liggen...

Anoniem zei

Je bent knap aan het schaven. Netjes hoor.

Mieke zei

Ben benieuwd hoeveel korting je kreeg op je NS kortingskaart. Ik kreeg €10 korting op mijn dalurenvoordeelkaart.

Judy zei

Dit is echt de maand om over dit soort dingen na te denken. Ben er zelf nog niet uit met mijn zorgverzekering. Misschien moet ik ook maar gaan onderhandelen met de NS.

Anoniem zei

Fysio is handig, zonnepanelen zou ik niet doen, je verbruikt al weinig stroom, tenzij je op inductie wil gaan koken.