maandag 24 december 2018

Hulp bij KerstdinerLaat die Swedish chef maar lekker in Zweden koken. Heb wel een Scandinavisch tintje bij deze Kerst. Mijn broer is over uit het verre en altijd koude Noorden. Leuk! (En zonder aanhang; nog beter, tenzij het nieuwe en bij hem passende aanhang zou zijn, maar die stoplichtrelatie-aanhang...brrrrrr). Het schijnt daar wel op Eerste Kerstdag te gaan sneeuwen. Dat mist hij dan.

Kreeg zojuist(zojuuuuuuuuuuuuuuist) een kaartje in de bus van mijn zoon met zo'n lief zinnetje, dat ik even in janken uitbrak. Eventjes maar hoor...Geen schade aan de make-up.

De zon schijnt en opeens weet je het; je gaat nog even snel buiten de ramen zemen. Ja echt! En dankbaar dat ik het kan. Want ken genoeg mensen die het maar graag zouden willen doen, als ze energie genoeg hadden. Dus met een lach op mijn gezicht (ja buren....raar wijf), mijn ramen gelapt, gezeemd en weet ik veel. Blessing my House, zoals altijd op maandag. En weer dankbaar dat ik hier de energie voor heb en zin in. En zo mijn huis en mijn leven chaosvrij hou.

Ik ben dankbaar dat ik naar een foto van de tweede leg van mijn ex-man samen met mijn kinderen kan kijken, zonder er afgunst of jaloezie bij te voelen. Alleen maar fijn dat mijn kinderen hun best doen om voor hun nieuwe familie aardig te zijn. Dat ze hun eigen mening hebben gevormd.

Je ergens thuis weten en voelen. Geliefd zijn. En misschien begint dat gevoel simpelweg bij jezelf. Dat je begrijpt dat je goed bent in al je onvolmaaktheid. Dat je liefde niet hoeft te verdienen, maar voorradig is. Ook voor jou. Net als Oprah ooit hysterisch uitriep: You get a car love, you get a car love and you get a car. love.

Oh ja...nu alvast mijn ingevroren bijdrage aan het Kerstdiner morgen bij mijn moeder met mijn familie uit de vriezer halen!

Alles is gedaan; tijd om te genieten.

Oh oeps.....helemaal vergeten om al mijn lezers (en dat zijn er zo ontzettend veeeeeel!) te bedanken voor hun bezoekjes, hun commentaar en lieve wensen. En soms niet lieve wensen, maar wel altijd uit een goed hart ga ik maar vanuit.

Fijne en vooral liefdevolle dagen, hoe je ze ook invult.
10 opmerkingen:

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.