maandag 3 december 2018

Oven-fitness

Terwijl er iets in de oven/magnetron staat en de tijd verder tikt, buig ik door mijn knieen en doe dit minimaal 30 keer achter elkaar.

Zo kan ik kijken of mijn hartige taart al goed gaar wordt en niet te te donker van boven, eventueel een stukje folie erover doen en doe direct iets wat goed is voor beenspieren en kont.

Joehoe

Vanochtend in bed bedacht ik dat ik als eerste vandaag mijn haar ging wassen, de donkere was in de machine zou gaan doen en mijn wekelijkse rondje Bless the House natuurlijk afdraaien. Omdat me dat zoveel voldoening geeft.

De taak verder voor vandaag van Flylady is schoonmaken bij de voordeur en gang. Een beetje Amerikaans want je moest alle eventuele pompoenen van Thanksgiving opruimen, want dan was er ruimte voor Kerstversiering.

Mijn pompoen (die niet buiten lag hoor, maar op een buffet binnen,  ligt in de kelderkast te wachten tot ik zin heb in iets met pompoen. En mijn Kerstkrans op de voordeur is zo duurzaam (haha extra punten voor het woord duurzaam), die pak ik uit de schuur en hang ik over de deur. Ooit zag ik online een ideetje met zo'n kledinghanger die je bij de stomerij krijgt, zo'n dunne buigzame ijzeren. Die kan je ombuigen tot een soort haak waarmee je je krans aan je deur kan hangen. Ideaal. Dit soort dingen kan je ook bij een tuincentrum kopen denk ik, maar dan moet je geld uitgeven. Dan ben ik toch liever Kreatief met Kurk.


Foto van Pixabay

Na de voortuin, nog even wat uitgebloeide zaken gesnoeid in de achtertuin en met dit warme weer gaat mijn margriet in een pot ook weer bloeien. Grappig. Het was gisteren behagelijk genoeg in huis om de kachel niet hoger te hoeven zetten, dus een dagje stoken uitgespaard.

De was net opgehangen, dus buk en strek en buig en strek en de trap op en af lopen. Allemaal goed voor het lijf.

Hoor dat het alarm nog werkt en dat ik voor de middag al een groot gedeelte van mijn To Do lijstje heb af kunnen werken. Zonder extreem moe te zijn of te worden. Hoe fijn is dat.

Zag net dat de huur voor December is afgeschreven en mijn boekhouding nog steeds in de plus staat. Daar ben ik heel tevreden over en trots.




7 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat mag je ook zijn.

Anoniem zei

Wat een positiviteit!!! Geniet ervan!

Sylvia zei

Quiche! Lekker!

Happy Earl Grey zei

Dat klinkt allemaal positief, wees daar strots op! Groetjes

Nicole Orriëns zei

Ik wil ook graag een kerstkrans aan de deur hangen, dus die tip van dat haakje lijkt me wel wat. Maar kan de deur dan nog wel goed dicht?

nicole@huisvlijt

Iris Papilio zei

Een heerlijk logje.. Ik wou dat ik nog door mijn knieën kon zakken dus op mijn hurken zitten. Gaat echt nooit meer lukken... Was je hartige taart lekker. Is ook wel weer eens leuk met maken.

Nietzomaarzooo zei

Ja, gaat prima dicht.