donderdag 13 december 2018

Worstjes op mijn borstjes, ballen op mijn dijen

Gisterenavond opgelet dat ik na het avondeten niets meer at of dronk, behalve water, want ik moest vandaag wat buisjes bloed laten prikken, nuchter, voor de jaarlijkse diabetescontrole bij de huisarts. En urine inleveren. Dus ook daar op letten, potje mee naar de badkamer, zodat ik met mijn slaperige hoofd niet vergat dit op te vangen als eerste de volgende ochtend.

Het is zo'n potje met een klein buisje erbij waarmee je de urine vanuit de grotere pot overbrengt in een buisje mbv een vacuumsysteem (nou...het was nog een hele toer om erIN te plassen en dan ook nog eerst jezelf goed wassen, want anders neem je verontreiniging van buitenaf mee in het potje of urine, en dan de middenstroom opvangen.

En dan de urine koel bewaren, wat niet zo moeilijk is want de kachel stond niet aan, dus maar 15 graden beneden. Toch maar nog even in de koelkast gelegd dat buisje. En briefje neergelegd dat ik het niet moest vergeten mee te nemen!!

Het was druk en meestal ga ik tegen het einde van het prikspreekuur, want ik hoef niet op tijd op mijn werk te zijn en dan kunnen anderen die wel werken of naar school moeten voor. Nog een prettig kort gesprekje met de mevrouw die het bloed prikte gehad en haar nu alvast Fijne dagen gewenst. Gelukkig vond ze snel een goede zichtbare ader (zou dat ook met mijn stressniveau te maken hebben?) en hoppa...3 buisjes vol.

Daarna even langs de winkel; had nog een stuk vlees in de diepvries met bot, dus daar ga ik vandaag heeeeeel langzaam lekkere soep of saus van maken, maar had geen courgette meer in huis. Een beetje Marokkaans georienteerd denk ik die soep/saus. Meer meer meer, want dan kan ik het er mooi weer een tijdje mee uitzingen.

En er lag een boek op de mat van Frans de Waal. Kadootje van een krant omdat ik een proefabonnement had. Voor dat geld heb je nog niet eens de omslag van dit boek en ook nog eens elke zaterdag de krant op de mat. Zo komt Splinter door de zuinige winter! Ik let altijd op dit soort aanbiedingen, want dan voel ik me 'rijk'. Denk altijd maar dat mensen die roken, dit bedrag per dag in de lucht blazen. Per dag dan.

Gisteren echt een trutterige versierdag. Met inderdaad nog allerlei 'vergeten' schatten op voorraad, dus niks nieuwe ballen, lichtjes of wat dan ook. En ik had verleden jaar, na de Kerst, in de opruiming wat kleine dingetjes gekocht voor dit jaar alvast. Daar ga ik vandaag maar eens mee froebelen. En dan zo'n fotootje maken a la Silvie Meis, met een bal over je dij.

Word ik net gebeld dat de afspraak voor volgende week niet kan doorgaan, want de huisarts is (nog) ziek. Nu ergens in het nieuwe jaar maar een afspraak gezet.

Ach...dan is het bloedprikken en urine opvangen maar alvast gedaan. Ik weet de uitslag nu al want volgens de fanclub ben ik helemaal genezen.

Genezen niet, maar ik ben er wel klaar mee.

Vandaag een stukje gemaakt van dingen die ik al in huis heb, jarenlang, behalve een tak dennengroen, want dat maakt dat alles zo lekker nostalgisch ruikt. Maar goed, die kost niet zoveel dat ik er niet meer van kan eten. En bovendien, het stuk schaap uit de diepvries staat al de hele middag te sudderen en kost me niets want kado gehad tgv het offerfeest. Wel vanochtend even gekeken wat ze tegenwoordig allemaal in kerststukjes gooien. Veel waxinelichtjes - leuk als het in de fik gaat en veel dennenappels al dan niet wit of met glitterwit bestrooid. Lange grote bakken, 3 dennenappels erop en hoppa.
Een andere glazen schaal die ook al eeuwen bij de Kerstspullen staat, vulde ik met allerlei soorten Dennenappels, echte, nepperds, gekleurde, geverfde, als het maar Dennenappels zegt.

Maakte nog een kerststolpje van een Nutellapotje (goed dat ik nu wel de deksel had bewaard), hertje erin, wat glinsterdingen van honderd jaar oud et voila; verpakking hergebruikt en zo schattig. Hertje vorig jaar afgeprijsd met 50% in de bak bij de Hema gekocht; na de kerst.

Dat carousselachtige ding op de voorgrond, daar hangen heel fragiele Engeltjes aan en die gaan bewegen als het kaarsje aan is. Ook al jaren oud.
7 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Toen ik nog klein was had mijn moeder ook een carrouselletje met engeltjes, maar dan wel met een gewoon klein kaarsje. Het was van messing ofzo, denk ik, in elk geval goudkleurig. Daar moest ik nu zomaar opeens aan denken...

vlasje zei

Ook jij komt zo langzamerhand in de echte stemming.

Judy zei

Leuk dat Nutellapotje met hert! Zo'n engelencarousselding moet ik ook nog ergens hebben. Ik doe ook maar een schaal met ballen en dennenappels of zoiets, maar eens gaan rommelen in de kerstspullen die ik nog heb.

Anoniem zei

Wat een schattig hertje.

Iris Papilio zei

Leuk dat je toch ook versierd hebt, hoort er toch bij hè.

Christel | Het rijke wijf zei

Wat leuk dat met dat Nutella potje.

PetraH zei

Mooi, hoor! Ik wens je veel plezier in de komende kersttijd.