donderdag 6 december 2018

Waterdicht systeem a la Kanniewaarzijn

Kent iemand nog die scene uit Van Kooten en De Bie, waarin Van Kooten zijn dubbele, neen, zelfs driedubbele, neen, zelfs meerdere agenda's systeem uitlegt. Zodat hij geen enkele afspraak mist.  Moest daar toen al enorm om lachen. In de tijd van alles op papier. Ook de obsessieve manier van alles perfect willen doen, zonder doorstrepingen.
Daar moest ik een beetje aan denken toen ik als eerste in mijn persoonlijke omgeving online en ook digitaal,  een uitnodiging kreeg voor een gesprek bij de fanclub. Genoteerd hoor (ze zouden uiteraard net als bij andere systemen een soort van "gelezen" kunnen inbouwen). Bij sommige van hun taken en berichten is dat ook zo. Dus dan lijkt het mij wel genoeg. Is het aan mij om dit te onthouden op welke manier dan ook.

Toen de dag erna op papier dezelfde uitnodiging, via de brievenbus (hoera...de postbode is zo ook weer/nog verzekerd van werk). Een paar dagen daarna werd ik gebeld. Ik  stond onder de douche, maar er was een voicemailbericht ingesproken. Heel erg d u i d e l i j k  en langzaam ingesproken en of ik niet zou vergeten dat ik dan en dan en daar en daar een afspraak heb.

Vond drie maal een reminder wel prachtig en een beetje overbodig, maar nog steeds vond de fanclub van niet. Want ik werd nogmaals gebeld de dag erna of ik mijn voicemail wel had beluisterd. En of ik echt, echt echt echt zeker te weten zou komen????

Ach meneer probeerde ik nog ironisch, u bent zo in ieder geval verzekerd van werk. Want hij vertelde dat hij een enorme lijst had van mensen die hij moest bellen om te checken of ze hun brief hadden gelezen.

Geweldig toch? Hoe bedenk je 'werk'.

Vanochtend had ik even een plaatselijke depressie, maar juist door nog even rustig te blijven, te concentreren op vandaag en wat er nu allemaal wel goed en prettig en mooi is, lukte het om dat gevoel achter me te laten. Niet te negeren, maar het was er en nu is het weer weg. Dat betekent dus niet dat mijn hele dag naar de filistijnen is.

De koffie loopt door, ik ga wat dingen van mijn to-do lijstje af handelen en geniet van de geur van speculaas in mijn huis. Gisteren wat speculaasjes gemaakt. Hadden nog wel iets harder gemogen, want denk ik iets te dik dan de standaard koekjes, maar ach...das macht auch kein flaus aus.  Het ging me om het idee. En hoe fijn het is als je huis zo lekker geurt.

Want nu staat Kerst voor de deur te dringen natuurlijk en zijn alle Sint items weer naar zolder verbannen. Of in de uitverkoop.

Deed vanochtend mijn Kerstster bij het keukenraam uit (laat hem in de nacht aan; dat vind ik mooi; jaahaaaaa verspilling, maar in deze tijd kunnen er niet genoeg positieve lichtjes zijn) en nu weer aan gedaan want zo grijs en donker hier.


12 opmerkingen:

Iris Papilio zei

Werkverschaffing bedenken ze overal hè, wat een verspilling..
Lekker zelf speculaas gemaakt? Heb ik nog nooit gedaan... misschien toch eens gaan doen. Ik zit gewoon veel te vaak achter mijn laptop, maar ja.. ook zo leuk!
Lichtjes zijn altijd leuk!

Petra1945 zei

Tussen twee haakjes, puur uit nieuwsgierigheid: heeft de fanclub eindelijk je correcte adres in het dossier ingevoerd?

Bertiebo zei

Tsssss!

Unknown zei

Nou ja, beter dan de vorige keer!

Anoniem zei

Zo moest mijn dochter bij een verweer tegen een onterecht verkregen boete kopien inleveren van brieven die zij gekregen had van de fanclub, dus op naar de supermarkt voor 20 kopietjes van de briefwisseling onderling, terwijl die ook gewoon via mail verstuurd waren en ook in haar dossier zouden moeten zitten. Hoe bedoel je bezuinigingen en simpeler en contact. Overigens had zelfs haar jobcoach moeite om de brieven van de fanclub te lezen, dus hoe kun je dan verwachten dat mensen die vanwege hun beperkingen bij de fanclub zitten? Ans

Anoniem zei

Gestoorde fanclub. Wat een belachelijke overdaad.

vlasje zei

Ja, je staat wegens hun foute adresseri g indertijd, waarschijnlijk aangemerkt als uitnodiging weigeraarster.... geel hesje aan bij de afspraak?

Judy zei

Wat een 'overkill' zeg, ongelooflijk!

Anoniem zei

Hetzelfde overkwam mij bij de tandarts. Afspraak gemaakt, en 1 dag van tevoren wordt ik gebeld en ik dacht nog 'hoera, tandarts ziek ofzo, afspraak wordt afgezegd. Maar nee: u heeft morgen een afspraak. Ja duh, dat wist ik natuurlijk ook en het staat in m'n agenda. Ik heb aangegeven dat ik niet van dit soort telefoontjes houd - ik heb wel iets beters te doen - maar ja, het was nu eenmaal het beleid van de tandartspraktijk. Tijd dus om die aan te passen!! Ze kunnen beter de mensen bellen die het al een keer vergeten zijn ofzo. Ik vroeg me toen ook af of die assistente niets beters te doen had.
Groet, Gerda

Petra1945 zei

Nou, ik krijg van verschillende instanties (schoonheidsspecialiste, polikliniek) datzelfde soort meldingen, maar dan per e-mail. Vind ik wel prima. Meestal kan ik het gewoon wegklikken, een enkele keer is het handig... zo van "O ja!" Dat zit gewoon in hun geautomatiseerde afsprakensysteem en kost niemand extra werk.

Nietzomaarzooo zei

Haha!!! Die houden we in beraad.

Nietzomaarzooo zei

Kennelijk wel.