maandag 28 januari 2019

Ezels klaar, schilderen maar!

Nieuw tv-programma op NPO1, Project Rembrandt. Waarin er een selectie wordt gemaakt onder amateur schilders, wie de beste is. Van dit programma dan. En volgens de jury. Kende het format al van een BBC programma wat ik met veel genoegen altijd keek. Waarin een dominee en een aantal bekende schilders/kunstenaars meededen. Wat die dominee er deed, weet ik nog steeds niet, maar hij babbelde het aardig aan elkaar.



©NTR

Maar: wat was ze goed he...Werkelijk dat zij nou niet door mocht. En ze schildert al jarenlang. Op hoog niveau. Ongeveer 20 cm, de hoogte van het Gooische matras.

En om de uitbeelding van Andre van Duin, de gezichtuitdrukking die sommigen hem gaven, gaf ik mijn buren heftige schrik. Ik moest zo hard lachen namelijk.

Wat altijd goed is; hard lachen.

Maar eerlijk is eerlijk...zou ik dat dan 'beter' kunnen? Dus deze week ook maar een uurtje portrettekenen inplannen.

Net mijn bed lekker schoon opgemaakt. Fris schoon beddegoed. Zou bijna NU al naar bed willen haha!! Wat een genot vind ik het om gewoon uit de kast gestreken slopen te kunnen pakken. Mijn dekbedhoes hangt altijd aan een rekje aan de zoldertrap te drogen en daar doet de zwaartekracht het strijkwerk. Maar gestreken slopen vind ik nog steeds een zalige gratis luxe.






6 opmerkingen:

Luz zei

Hahahahaha, ik ben zooo allergisch voor dat mens!

Happy Earl Grey zei

Heerlijk programma! Ja, wat was ze goed die Viola, een bekende naam en je bent door de voorronde. Genoten, hoewel ikk er zelf ook niets van zou bakken. Groetjes

Anoniem zei

Ik heb het weer gemist, maar fijn dat je zo hebt gelachen.

Iris Papilio zei

Dit heb ik niet gekeken, maar het zal best leuk zijn. Mooi dat je zo hebt kunnen lachen, heerlijk is dat!

Sylvia zei

Ik strijk nooit.
Vind hoezen die buiten hebben gedroogd het allerlekkerste. Lekker stijf.
Als ik rijk zou zijn, zou ik elke dag een schoon bed willen.

Judy zei

Heb ook gekeken en dacht hetzelfde! :)