donderdag 10 oktober 2019

Dit en dat

Gisteren zeiknat geregend en heerlijk toen ik thuiskwam alle natte spullen uitgedaan en warme droge kleren aan kunnen doen.

Natte jas, natte broek, natte sokken, gelukkig droog hoofd dankzij Zuidwesterhoedje, maar de wind waaide zo hard dat de meegenomen poncho alleen de bovenkant een beetje drooghield. De benen niet. De schoenen had ik gelukkig vorige week al ingespoten, dus die waren nog relatief droger.

Enfin; dus toch maar wel de kachel aangedaan, want al die natheid moest toch een beetje verdreven worden.

Vandaag gaf  buienradar aan dat het droog was, terwijl de regen keihard op mijn slaapkamerraam beukte. Grappig!

Flylady taak gedaan en wat ruikt het dan ouderwets lekker naar Groene Zeep. Sollicitatie-taak gedaan. Een broek korter gemaakt en omgezoomd. Had ik een tijd terug toch maar gekocht, want ik had toen nog de hoop dat ik toch heus zou worden aangenomen en ook goed als sollicitatiebroek.

Winterjas stond ook nog op het lijstje om gerepareerd te worden en had toch zwart garen (zelf uitgevonden!!) op de naaimachine ingeregen, dus direct dat ook maar doen.

Had vorige week nog een winterjas in een online winkelmandje gedaan, maar toch besloten dat het niet nodig was. Doe maar met wat er is.

Ondertussen weer drie afwijzingen binnen. Dat krijg je als je veel solliciteert. Het is al bijna 'gewoon'.

Ook nog even naar een nieuwe locatie wezen kijken van mijn vrijwilligerswerk. Leuk, want nu kon ik ook binnen kijken hoe het eruit ziet en wat er misschien nog ontbreekt of misschien handiger ingericht kan worden. Het maakt dat ik me nog meer betrokken voel. En dat ik me gezien voel. Misschien zelfs wel nuttig.

En lees online het relaas over de carriere van Ella Vogelaar. Waar bij haar overlijden gemeld staat dat ze zelf een eind aan haar leven maakte, geplaagd door depressies. En dat raakt me. En die ontzettende betrokken nietszeggende teksten van haar partij, die haar heeft laten vallen toen het die partij goed uitkwam.

Zeg al die dingen tijdens het leven van een persoon. Niet tegen zijn/haar kist.


Afbeelding van congerdesign via Pixabay 





5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ja dat heeft mij ook geërgerd. De partij liet haar vallen...

Joanne zei

Over de doden niets dan goeds. Dat ging er door mij heen toen ik van haar overlijden hoorde. Neergehaald door de media en haar eigen partij. Het was een fijn mens die alleen maar goed wilde doen.

De buienradar moet je niet geloven. Hubbie kijkt er elke dag naar. En het klopt vaak niet. Fijn dat het vrijwilligerswerk je zo goed bevalt. Kun je daar niet betaald aan de slag? Of gedeeltelijk. En dan aangevuld met je uitkering? Ze staan vast om je te springen.

Je blijft optimistisch ondanks alle afwijzingen. Zegt heel veel hoe je in het leven staat. Respect!

Liefs Joanne

nicole orriens zei

Als je thuiskomt na zo'n regenbui is het zo heerlijk om binnen te zijn vind ik altijd. Lekker droge kleren aan en dan word je weer behaaglijk.

Wat triest van mevrouw Vogelaar zeg.

Janne zei

Ik werd ook zo treurig van de de teksten van haar partij!
Het was ‘n goed mens en zal door haar familie en vrienden erg gemist worden!

klaproos zei

ik werd er niet goed van.... als iemand zo besproken wordt na haar dood, fuck of, dat zou 'k niet meer gewild hebben maar ja.... hard gewerkt heb je :-) fijn als je zo handig op de naaimachine bent