donderdag 17 oktober 2019

Gebakken

Twijfelde of ik het wel of niet zou doen, - was ik geen enorme ego-tripper met mijn Heeee...ik ben jarig geweest!! - maar toen dacht ik dat IK het leuk vind, dus wel gedaan. Ik bakte een aantal kleine cakes om te trakteren op mijn vrijwilligerswerk. Nu heb ik geen 'echte' grote oven, dus bak ze altijd in mijn oventje wat bij de magnetron hoort en daarvoor heb ik een klein bakblik waar je 6 stuks tegelijk in kan bakken. In een normale oven kan je een groot bakblik stoppen waar er 12 tegelijk in kunnen. Dat scheelt 1 x baktijd.

Maar 6 vond ik toch wel weinig, want meestal lopen er ook nog mensen spontaan even ons kantoor in, dus besloot ik 2 bakblikken vol te maken. Echt al heel lang niet meer gebakken en dit recept doe ik meestal uit mijn hoofd. De roomboter stond al een paar dagen op kamertemperatuur te komen dus tijd om er iets lekkers mee te maken.


Afbeelding van diapicard via Pixabay 


De eerste batch die bleef nogal laag en toen realiseerde ik me dat ik bij de Speltbloem (volkoren) vergeten was een theelepel bakpoeder te doen. Dus de eerste batch was nogal laag en minder luchtig, maar rook wel heerlijk naar speculaaskruiden, de tweede was beter gelukt.

Moet altijd wel lachen om een collega, die van nogal cynische humor houdt en me aangaf dat ik er nog goed uitzie voor iemand van 36. Waarop een piepjonge collega me vroeg of ik echt nog maar 36 was? Hij zei nog net geen U tegen me.

Nee joh....37!

Had toch echt verteld dat ik al Oma ben (jaaaaaa....zo leuk). Het had gekund natuurlijk

Vanochtend ook maar weer direct de taak in de badkamer gedaan, maar nog niet mijn kleren aan, want wilde ook direct de taak van morgen vast doen. En die is de badkamervloer even dweilen. De matjes hingen nog aan de waslijn namelijk, dus ik hoefde maar een paar dingen van mijn vloer weg te halen. Kon in één moeite door.  Dat voelt prettig, nog voor ik beneden was, al wat van mijn lijstje afgestreept.

Voor de verandering is het prettig weer om buiten te zijn en moest echt even denken wat ik zou gaan doen, nadat de rest van de To-do lijst was afgewerkt.

Maar heel saai 2 boeken teruggebracht naar de bieb. Ik kwam er niet doorheen merkte ik - hooguit 1 hoofdstuk op een avond -  en dus besloot ik mezelf niet langer te kwellen en ze terug te brengen.

Ook wilde ik nog ergens een flesje fietsolie kopen, want mijn kettingslot gaat soms moeilijk - na veel wrikken - los. En ik zag wat roestvorming. Blij dat ik dat had ingekocht, want kon het direct gebruiken. Nou ja...provisorisch, want je moet het dopje eraf snijden/knippen en uiteraard geen mes of schaar bij me (nee...meestal laat ik die maar thuis en mijn Zwitserse zakmes ligt in de keukenla - hoe handig), dus sleutel maar in olie gedoopt en dat gaf ook het gewenste resultaat. En verder alle 'leuke' aanbiedingen maar vrolijk links laten liggen.

Niet nodig, heb ik al, hoef ik niet en bij nader inzien nogmaals; niet nodig.


2 opmerkingen:

  1. Zelfgebakken cake is altijd heerlijk! Leuk dat je getrakteerd hebt.
    Het was vandaag inderdaad erg lekker weer. Ik kon gewoon zonder jas buiten lopen en had het dan nog warm.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog gefeliciteerd met je verjaardag. En wat leuk dat je iets bakte voor op je vrijwilligerswerk! Dat vind ik heel warm klinken!

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.