maandag 14 oktober 2019

Domweg

Net een lekker soepje gemaakt, past goed bij dit herfstige regenachtige weer.

Vanochtend mijn maandagochtend routine netjes afgedraaid en ik verbaas me erover dat ik dit nog steeds blijf volhouden. Niet gek van mijzelf word. Dus rondje Bless The House gedaan, vuilnisbakkendag, dus klikko aan de stoeprand gezet tussen twee buien door en omdat ik mijn bed had afgehaald, ook maar direct een witte was in de machine aangezet.

De was doen word ik ook op de een of andere simpele manier heel blij van. Waarschijnlijk omdat je iets doet wat zichtbaar is (de was hangt aan rekjes in het trapgat bij de zolder en in een slaapkamer). Maar goed...voor wie, want ik woon dus al jaren alleeeeen. Vooruit; voor mijzelf dan. Ik word er altijd weer heel tevreden van.

Bed ook al weer lekker schoon opgemaakt. Met vers gestreken (nou ja...vers...vanuit de kast) slopen. Wilde er bijna al direct inkruipen dat bed. Maar toch maar niet gedaan want ik moest ook nog solliciteren en wilde boven ook nog stofzuigen.

Verder vroeg Flylady of ik kritisch naar de inhoud van mijn badkamerkast wilde kijken. En wegdoen (of gooien) wat overbodig is, of heel lang niet meer gebruikt. Maar daar ben ik steeds sneller mee klaar, want er is niet meer zo veel wat er maar staat om opgeslagen te staan voor het geval dat.

Fijn te merken dat ik opgeruimde plekken niet weer laat dichtslibben.

Alle dingen die ik vandaag wilde en moest afhandelen gedaan, dus nu mag ik even een blog schrijven.

Met misschien wel een rete-saaie inhoud, maar eerlijk gezegd ben ik tamelijk blij met saaie dingen, die stukken beter zijn dan zenuwslopende zaken die vorig jaar speelden. Minder stress, meer genieten. Kijk ik nog maar weer een keertje naar de foto's van zaterdag en voel ik me heel, tsja...gelukkig.

Domweg gelukkig en niet eens in de Dapperstraat!


J.C.BLOEM:DOMWEG GELUKKIG IN DE DAPPERSTRAAT LOCATIE ...


5 opmerkingen:

Luz zei

Levenskunst!

Lena zei

Nee hoor helemaal niet saai. Ik ben ook een flylady fan. Mijn leven is op dit moment vol ziekte en stress maar juiste de simpele routines houden me toch een beetje in balans.

Mevrouw W. zei

Ik vind schone lakens altijd heerlijk. En de lucht van schone was ook.

mirjam kakelbont zei

Dit is een van mijn favoriete gedichten. Ik heb een poëziebundel met dezelfde titel en wanneer m'n hoofd dol draait, leer ik een gedicht uit m'n hoofd (-: Een vreemde gewoonte, maar het geeft de afleiding die ik nodig heb.
Oh...heerlijke, schone, wasjes. Het ruikt zo lekker in huis.
Weet je, je waardeert het gewone dagelijks leven pas, wanneer er een bak ellende is geweest. En wie bepaalt er nou voor jou wat saai is?

klaproos zei

Heerlijk een blog om blij van te worden, gewone alledaagse zaken bekoren mij meer dan welke wereld reis ook, en een versopgemaakt bed.....
mwahhhhhh ik was er even ingedoken hoor, gewoon even 5 minuten :-)
domweg gelukkig zijn, ik had het gisteren :-) laat ik je morgen zien :-)

xxx