zaterdag 19 oktober 2019

Lucht (gebakken of niet)

Prachtige donkere regen- en onweersluchten zie ik vanuit mijn keukenraam aankomen rollen. Dan is het heel donker, zoals tegen de schemering en regent het kort, maar wel fel en wordt het snel daarna weer helder.

Vooral fijn om vanuit binnen te bekijken. Als je bezig bent koffie op te gieten. Heerlijk die geur van verse koffie. En blij dat ik van zoiets simpels nog steeds kan genieten.

Zo direct maar eens richting supermarkten. Ben al een tijd (langer dan een week) expres niet geweest. Genoeg op voorraad om elke dag te kunnen eten. Gisteren grilde ik wat 'vergeten' groenten (die lagen dus al een tijdje in de groentela) en kookte er wat zoete aardappels bij. Ik drink vrijwel geen frisdrank meer - af en toe tonic - , dus die staat in de voorraad voor gasten en ook daarvan niet teveel inslaan, want ook frisdrank blijft niet eeuwig goed. Kocht een fles cola voor de heren die vanuit de woningbouwvereniging kwamen klussen in de zomer en die staat er nog steeds.

In de avond drink ik graag thee met lekkere verse plakjes gember. Een vriendin dronk dat wel eens als ik samen met haar ergens in een restaurantje zat en dat is eenvoudig thuis na te maken. Lekker verwarmend die gember.

Kunst is om me in de supermarkt niet te laten verleiden door de geur van lekker vers brood en heerlijke verse afgebakken broodjes of die van koeken. Die geur snap ik, is expres, een marketingtool die de klant uiteraard verleidt tot extra impuls aankopen. En vermijd het schap met de Sinterklaasdingen. Niet zien = ook geen impuls krijgen om toch iets te willen.

Dus stick to the lijstje! Waar vooral basics opstaan en voorraad. En verse groenten. En ga je verveling, frustratie of eenzaamheid niet weg-eten.


Afbeelding van vieleineinerhuelle via Pixabay 

Kom op!!! In beweging, even uit je veilige cocon.1 opmerking:

  1. Ik ben van de koffie, thee en water. Van fruitsappen en frisdranken houd ik niet. Wel drink ik iedere dag een wijntje.
    Al die broodjes en koeken in de supermarkt zijn inderdaad erg verleidelijk: het ziet er mooi uit en het ruikt lekker. En ik heb ook een zwak voor sinterklaassnoep ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.