zaterdag 26 oktober 2019

Herfst - Karl Ove Knausgard

Zag dit boek liggen en vond het wel een goede tijd om juist nu dat boek te lezen. Allemaal losse observaties, herinneringen. En een aantal brieven voor zijn ongeboren dochter, die hij Anne gaat noemen, over hoe de wereld in elkaar zit.

Persoonlijke teksten, maar ook rake observaties en sommige stukjes niet raak, maar zijn mening. Wat altijd prettig is om te lezen.
Herfst


Al met al fijn om te lezen. Het is onderdeel van een serie; De vier seizoenen en ik zag in de bibliotheek ook het deel "Winter' liggen, maar niet meegenomen. Ik lees veel langzamer merk ik, concentratievermogen wat ik voor mijn 'inzinking/burn-out/depressie' had is veranderd.

Dus moet ik ook leren om niet meer 10 boeken in huis te willen hebben die ik dan binnen 3 weken uit moet hebben (in mijn abonnement is dat zo geregeld). Heb mijn quota nu op 3 staan. Meer dan genoeg.

Grappig; want in principe heb ik meer vrije tijd dan wie dan ook. En nog lukt het me niet. Heeft ook te maken met dat ik het nog steeds moeilijk vind om 'zomaar' te gaan zitten lezen. Dus ik lees veel vlak voor ik ga slapen.

Nu maar eens werken aan betere Lees-gewoontes.

En misschien vanmiddag nog even langs de bibliotheek.




3 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Wat is dat toch raar dat je/we geen tijd kunnen vinden voor bepaalde dingen. Ik heb niet eens "tijd" om te Libe.lle te lezen. Trouwens het lukt me amper ook vanwege de concentratie die alleen maar achteruit blijkt te gaan.
Geen ook nog eens stress want ik geef die bladen door en vind het rot als die ander erop moet wachten.
Wat een onzin allemaal en zit allemaal in ons hoofd maar ja krijg het er maar uit.
fijn weekend en verwen jezelf.

klaproos zei

concentratie... dat is ook wel een dingetje :-)
jij bent al verder dan ik :-) 3 bladzijdes, en dan weet ik al niet meer wat ik gelezen heb...

Janne zei

Ik ben 20 jaar geleden gestopt met roken en kan pas sinds een jaar of vijf weer urenlang zitten lezen, net zoals ik al rokende kon!