vrijdag 13 maart 2020

Corona; ieder nadeel hep zijn voordeel

Mijn tante hoort bij de 80-plussers sinds kort.

Een nicht van mij heeft "zorgen voor haar moeder" tot haar dagtaak gemaakt, maar geheel zonder overleg met diezelfde moeder. Die nog nul medicatie slikt, geen enkele chronische ziekte heeft en nog vrolijk in haar auto heen en weer rijdt door het hele land. Fit genoeg, doet graag een boodschapje, ook om onder de mensen te blijven komen en gewoon om lekker her en der te snuffelen.

Die nicht heeft het niet makkelijk - dat zie ik echt wel -, zit al jaren in de ziektewet, maar stort elke dag elke keer hetzelfde "oh wat errug" verhaal uit over haar moeder. Die dat braaf aanhoort, maar dan dus niet zo goed is in het zeggen dat het nu wel klaar is, ze er genoeg van heeft en ze naar haar eigen huis moet ophoepelen. Maar tante en dochter zitten samen in een ongezonde relatie en zijn beide niet echt goed in staat om dat te doorbreken. Tante is nodig in het leven van haar dochter (ze heeft nog andere kinderen, maar dit is haar favoriete projectje) en iedere keer lijdt ze met een grote L onder het drama van de dramaqueen-dochter. Zo erg dat ze soms door haar hoeven zakt en ik door andere tante hierover gebeld werd. Dus.

Tante vertelt dat haar dochter even uit moet rusten van het niksdoen en dan op haar bank even uitrust dagelijks en ondertussen zich met alles bemoeit wat er in het huis van tantelief gebeurd. Gaat de telefoon dan vraagt nicht wie dat is. Haalt ongevraagd even een boodschapje en doet ondertussen ook (van het geld van tante) haar eigen boodschappen erbij. En komt dat dan even langsbrengen. Dagelijks. Of belt haar 3 x in een uur.

Dit speelt al vrij lang. En de enige die dit kan stoppen is mijn tante. En dat doet ze niet, want zo naar, dan wordt mijn nicht boos. En trekt ze zich terug en laat niks van zich horen.

Lekker rustig zou ik denken! Maar mensch.....gooi die grenspaal toch eens dicht! Doe een Trumpje!

Dus toen onze Minister President gisteren aankondigde dat ouderen (vanaf 65+ ben je volgens hem al een oudere) beter niet bezocht konden worden als dit niet echt nodig is, vertelde ik dit aan tante dat ze dit haar dochter maar eens even moest vertellen.

Nee....geeeeeeeeeeeeeeeeen bezoek meer. Mag niet. Van de overheid. Ksssssst. Weg jij. Naar je eigen huis.


Afbeelding van Nicholas Jackson via Pixabay


Hoop dat tante nu even een paar weken rust krijgt. Of eigenlijk: neemt.

Maar we wachten maar af..


1 opmerking:

  1. Iemand helpen is prachtig maar dit is wel een voorbeeldje struikroverij... wat een boef die nicht... grote valkuil voor de deur waar ze in kan ....
    blijf jij alsjeblieft gezond
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.