vrijdag 6 maart 2020

Corona-hysterie

Buren in mijn straat komen uit Zuid-Korea. Hun schoonzoon uit China. Regelmatig zit ik in een bus of trein die Schiphol aandoet en mijn kinderen hebben veel contact met allerlei reizigers aldaar.

Krijg ik nu de prijs voor de Corona-award.

Oh ja..doe ik ook nog eens vrijwilligerswerk waar ik met allerlei clienten werk ook bestaande uit diverse nationaliteiten.

Ben ik bang?

Nee. Wel realist. Zou het ook kunnen krijgen, waarom niet. Maar zou ook griep kunnen krijgen en de griepprik neem ik niet.

Hoop dat voldoende afweer heb en de mijnen ook en voor de rest laat ik me niet hysterisch maken door de diverse tweets, blogs of fora. Wel even hierom meelachen: Wanneer krijg ik het?

Of kromme protocollen vanuit mijn vrijwilligerswerk. Wat uitgelegd wordt vanuit 'belangstelling' maar gewoon een lullige manier van ondervragen is. Dus doe ik daar niet aan mee.

Laat ik mijn gezonde verstand blijven gebruiken.
5 opmerkingen:

 1. Ha Cellie,

  enig filmpje!
  Ze speelt het goed...

  Prettig weekend!
  Marlou

  .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in de Achterhoek is het coronavirus ook opgedoemd. Wat je zegt, het is niet uitgesloten dat we het krijgen. Als ik het krijg dat is het denk ik via man en kinderen. Mijn man reist dagelijks naar Amsterdam in een volle trein, en de kinderen zitten op school. Maar ik maak me er niet zo druk over. Behalve hygiëne in acht nemen is er toch niet veel aan te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren moest ik even in ziekenhuis in Bergen op Zoom zijn en behalve bordje geen handen geven was er niets te merken. Daarna diverse winkels bezocht en bij thuiskomst wel mijn handen gewassen, terwijl ik dat normaal niet zo snel doe.
  Verder hebben we een redelijke weerstand denk ik al zijn we "bejaard" ik wordt over paar dagen 70 en partner 5 ouder

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een grappig filmpje.Vanochtend naar het GGZ en psychologe mocht ons geen hand geven .Ze stond samen met mijn man bij de koffie machine en voor mij haalde ze een glaasje water wat ik van haar aanpakte ,tja hoe bizar ,dat mag dan wel . Nee ik laat me niet gek maken .Ook hier is het virus opgedoken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteren kwam ik in twee verschillende zorginstellingen en bij de eerste mochten geen handen geschud worden. Bij de tweede kreeg ik van een arts gewoon een hand.
  Ik las dat de flesjes alcohol om de handen mee te desinfecteren uit ziekenhuizen gestolen werden. En ik zag ook lege schappen in winkels waar zeep en handgels hoorden te staan. Ik hoop natuurlijk ook dat ik het virus niet krijg, maar ik wil ook geen griep of het norovirus krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.