zondag 15 maart 2020

Geen F1 door Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de start van het seizoen verplaatst.

Vandaag zou het seizoen traditioneel weer in Australie openen, maar - erg lang gewacht met knoop doorhakken - toch besloten om het af te blazen. Lijkt me verstandig.

Waarschijnlijk wordt de race in Bakoe begin juni het startpunt van het seizoen. Maar het kan natuurlijk dat Corona ook hier invloed op heeft.

Vind het altijd weer spannend te kijken, maar hoefde dus vandaag niet heel vroeg mijn bed uit om live te kunnen genieten. En leuke afleiding natuurlijk.


Afbeelding van randomwinner via Pixabay 


Gisteren een aantal uren noest in de tuin geploeterd. Een stukje met oude wortels uitgegraven, een vermolmde houten afscheiding weggehaald. Als je eenmaal begint dan zie je zoveel klussen die nog gedaan kunnen worden. Voor mij werkt het om dan echt te focussen op dat ene stukje. Niet van de hak op de tak te springen en hier nog wat en daar nog wat, maar een paar vierkante meters en dan zorgen dat die helemaal fijn eruit zien. Heerlijk om buiten te kunnen zijn, zonder een gevaar voor anderen te betekenen (in wat voor vorm dan ook).

Was gisteren vroeg wakker (ik merk dat ik me zorgen maak - niet over het virus hoor -, dan maakt mijn biologische wekker me dus vroeg wakker) en maar direct even wat boodschappen (groente, bananen en eieren) gehaald voordat het druk werd. De supermarkt was net een kwartiertje open.
Maar het zweet brak me uit; hoe panisch sommige mensen deden. Want het was al druk, alsof het PrimeTime was. Er was namelijk nog genoeg; dus waarom die paniek. Alleen zag ik dat het verse melk-schap vrij leeg was en er waren ook geen afbakbroodjes meer. Ook weinig aanbod bij de eieren. Bij de kant en klaar dingen kom ik nooit, dus weet niet hoe het daar eruit zag.

Nu deed ik een kriebelhoestje (alsof je lijf weet dat het niet mag - hoesten - en dan juist op dat moment, op die plek, er een lekker kuchje uitperst!) bij de kassa en de man achter me stapte van schrik 2 meter achteruit met zijn karretje. Waardoor ik me nog kriebeliger voelde. En schuldig (mocht ik wel de deur uit?? Was ik eigenlijk niet een ontzettende aso? Met 1 hoestje per dag) Geen koorts, geen klachten, maar ja....dat ene hoestje! Paria! Ben daarna met de staart tussen mijn poten naar huis gegaan en geen andere winkels bezocht. La maar. Tot zover mijn 'uitje'.

Maar snel mijn melaatsenpak uit de zolderkast halen en met een ratel voortaan mijn boodschappen doen. Oh nee...helemaal niet meer doen. Deed meestal toch al weinig boodschappen door de week, maar voorlopig hoef ik ook niet meer. Voorraad zat van 'droge' zaken.

In mijn gemeente zijn er nog nul besmettingen. Wel is de impact van de gevolgen van het virus hoog. Een grote werkgever heeft aangekondigd tot 2000 banen te schrappen en werktijdverkorting voor het overige personeel aan te vragen. Dat heeft direct impact op de stresslevels van veel mensen werkzaam in die branche.

Nam weer een goedkoop proef abonnement op een krant. Het zaterdagnummer ligt nog ongelezen op me te wachten. En straks misschien nog weer even lekker buiten in de tuin werken. In isolement, maar met de buurtkat en alle vogels van de buurt om me heen. Voelt weer een beetje net als de tijd toen ik mijzelf afzonderde van mensen omdat ik dat niet meer trok. Nu moet het. Dat is andere koek.

Las trouwens dat die 'vrij reizen dag' met het boekenweekgeschenk ook wordt verschoven naar een andere datum. Nu nog niet bekend. Dus misschien - van de gratis boekenbon verdiend door online enquetes te doen - toch maar wel een boek aanschaffen. Dan krijg ik het boekenweekgeschenk erbij en wie weet kan ik ergens henen. Investering nul euro. Plezier; hoog.

Oh. Bummer. Krijg net de melding van Bol.com dat het boekenweekgeschenk is uitverkocht. Dus laat ik die bestelling maar zitten. Want juist voor dit boekje (= vrij reizen) wilde ik graag met die boekenbon een bestelling doen. Boek zelf is kadootje voor iemand. Maar nu is er geen haast bij. Mocht iemand twee boekenweekgeschenken hebben en er eentje over hebben,  dan hou ik me aanbevolen uiteraard.

Wat staat er bij jullie op het programma? Hou je rekening met de voorschriften?











5 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

In onze gemeente zijn nu een paar mensen besmet.
Wij wonen in het grensgebied en het schijnt dat half België hier gisteren boodschappen is wezen doen. In België zijn de supermarkten en horecagelegenheden nu in het weekend dicht en daarom kwamen de mensen massaal hierheen. In de toeristische dorpen zijn de parkeerterreinen per direct gesloten en in Sluis (waar het op zondag altijd al druk is) ook de winkels en de restaurants. Als iedereen hiernaartoe komt, zijn er straks nog meer mensen hier besmet en dat moet hierdoor voorkomen worden.
Ik hou me aan de voorschriften. We gaan vandaag wel wandelen, dus thuisblijven doen we niet. Maar de kans is klein dat we met anderen in contact zullen komen.

izerina zei

Ja ik app met een vriendin,die al een luchtweginfectie had,voor deze uitbraak. Veiliger voor allebei. En verder met de hond wandelen en het praatje met anderen vanaf een afstandje. Ik vraag me af,als iemand met het covid19 virus Merle aait,kan het zó via de vacht bij ons komen?

Nietzomaarzooo zei

Dit las ik vandaag hierover:
1 . Heeft het virus ook invloed op huisdieren?

Het RIVM zegt daar het volgende over: 'Er is op dit moment geen bewijs dat gezelschapsdieren, zoals honden en katten, ziek kunnen worden van het virus, of dat zij dit verspreiden naar mensen. En er zijn geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen in de verspreiding.' Wie in thuisisolatie zit, kan wel het best contact met huisdieren vermijden, stelt de dienst.

Lena zei

Hoi, je mag mijn boekenweek geschenk wel hebben,
Waar kan ik het heen sturen?

Conny zei

Ik lees net dat de Boekenweek ivm het corona virus, waardoor mensen niet konden reizen, nu tot eind maart loopt. Kijk maar even op google.