dinsdag 2 januari 2018

OV - Ole - ook Rutte reist ermee!

Door in november een aantal dagkaarten te kopen a € 1,50, waarmee je onbeperkt kon reizen in het gebied van de plaatselijke busmaatschappij, heb ik bespaard:

OV heen 4,24
OV terug 7,35 (nam een andere route en nog een pit-stop ergens).

Totaal    11,59 minus die 1,50 uiteraard.

Maar het was weer even een mijl op zeven, lang wachten totdat de aansluitende bus kwam (en dan niet aan de neiging toegeven om maar weer terug naar huis te gaan) en op de terugweg stopten de bussen nog steeds op de verkeerde halte, kwam een bus helemaal niet en uiteindelijk kwam er een bus aan zonder aanwijzing waarheen deze ging, alle systemen waren uitgevallen zei de chauffeur, maar dat bleek de mijne de zijn en die stopte overal, want er zat iemand te klieren in de bus en vond het geinig om iedere keer op de Stop-knop te drukken.

Ik las dat er waarschijnlijk op donderdag gestaakt gaat worden in het Openbaar Vervoer (bussen) en dat er morgen zware storm wordt voorspeld, dus leek me de enige optie om ergens heen te gaan vandaag. Of vrijdag, maar weet ik veel hoe ik me dan voel.

Iemand anders, zeg maar bekende politicus, dacht ook met de bus te gaan vandaag bij zijn oud-collega als chauffeur, maar ik ben 'm niet tegengekomen:

Wie zitten daar in de bus??

En had nog allerlei andere wilde plannen maar niet uitgevoerd qua reizen, want ik zat al aan mijn tax merkte ik.

Pas in de middag kwam op, dat ik wel iets kon gaan doen, nadat ik 'nuttig' bezig was geweest. Maar ik hield me voor dat er geen druk op zit. Alleen dat het prettig zou zijn om eens even erop uit te trekken. En hier trok ik heen:

Had al langer zin en wist ook dat deze tentoonstelling er was, maar pas toen ik bij Pourquoi Pas las dat zij de tentoonstelling zo mooi had gevonden, maar al met haar BFF was geweest, (nu moet ik eerlijk zeggen dat toen ik dat las, ik wel een steek van jaloezie voelde; dat iemand een BFF heeft en dat je dan automatisch allemaal leuke dingen samen doet, maar daar werk ik nog aan - waarom ik dat zo voel (dat ik nooit iemands nummertje 1 ben. Dat zit in mijn hoofd, dus of dat echt is en waar daar twijfelde ik al bij het langskomen van dat sentiment aan) - ging het ook in mijn hoofd wat meer spelen.

Daar mocht en kon ik ook wel heen. Ik wilde al langer, maar goed, dan moet je ook gaan dus. Met mijn museumjaarkaart kost het niks de entree.  En dan ook nog goedkope OV kaartjes - GA DAN TOCH!!!!!!

Had al een tijd terug geprobeerd in haar stijl een tekening te maken, want toen ik jaren terug ook al een tentoonstelling van haar werk bezocht, ook in hetzelfde Museum,  was ik onder indruk van hoe ze werkt en waarom ze tekent en schildert. En dat bleek op deze tentoonstelling ook. Je ziet haar opbloeien en steeds bewuster worden van haar kunnen. En haar stijl vinden.

2 opmerkingen:

klaproos zei

:-) ga dan toch... ze komen j e thuis niet halen, ik hoor het mijn moeder zeggen:-)
wat een crime dat openbaar vervoer zeg, blij dat ik rij:-)

Iris Papilio zei

Ik vind je dapper, dat je toch gegaan bent!
Grappig Rutte bij Teeven in de bus ;-)