dinsdag 23 januari 2018

You never walk alone maar meestal wel dus

Heel slecht geslapen, maar dat was iets wat ik al een beetje verwachte, dus al met al was ik blij dat ik nog voor de wekker wakker werd en als eerste mijn kleren aandeed en toen direct de Zak van Max aan de stoeprand zette. Dat kon al vanaf 05.30 uur stond er op de zak. En ik weet dat ze meestal rond 09.00 uur al hier rondrijden om ze op te halen. Dus wilde ik dat die zak wegging (goh...was dat met alle zakken maar zo makkelijk; zet ze aan de stoeprand en de gemeente haalt ze op!), dan moest ik even doorpakken.

Fijn gevoel dat dit ook weer gedaan is en daarna bed opengeslagen en de dag maar begonnen door aandachtig (zou bijna zeggen Mindful haha) te douchen met een lekkere geur en daarmee de dag goed te beginnen.

Beneden gekomen een ontbijtje met Havermoutpap, lijnzaad en verse Cranberries (nog over van Kerstmis) gemaakt en een verssssss kopje theeeeeeee (zonder Rene Froger erbij).

Gisteren was ik blij met de energie die ik had om ook nog de slaapkamer goed te stoffen en te stofzuigen en dan ook maar het halletje boven erbij. En uiteraard lekker mijn bed helemaal schoon en fris opgemaakt. Dat alleen al is een prettige bezigheid. Er staat niemand naast me die zegt dat ik 'het niet goed doe' of 'te langzaam' en ik vind zelf dat het eigenlijk redelijk snel gaat. Met mijn wrap- methode om het dekbed in de hoes te krijgen. Ben blij dat ik dat ontdekt heb, want een groot en zwaar dekbed in de hoes krijgen is vaak even vechten. Nu is het een eitje.

Fijn te zien dat mijn 'linnenkast' leger is en er alleen hoeslakens liggen die passen. Nog wel wat zaken die ook wel het nakijken waard zijn, op andere planken, maar dat komt nog wel. Niet krampachtig gaan ruimen. Elke dag iets werkt ook prima.

Dinsdag is ook altijd de dag dat ik mijn administratie bijwerk. Mijn excelsheets en kijken of er in mijn fysieke map 2018 in de maand januari (heb in mijn ordner ook een twaalftal tabs met de maanden erop, kan je overal kopen of zelf maken uiteraard. Ik verhuis ze ieder jaar door, dus zijn al zeker tien jaar oud) nog facturen zitten die betaald moeten worden. Uiteraard staan die ook al in mijn digitale overzicht, want al in de prognose over 2018 gebudgetteerd. Geen verrassingen.
Wat ik ook leerde is toch ook een post 'Niet begroot" mee te nemen in de budgetten aan de hand van wat er het vorige jaar allemaal onverwachts voorbijkwam. Want niks is strak gepland. Er kan altijd iets komen waardoor ik dat jaar meer kosten heb.

Oh...en het tabblad "Afschrijvingen". Mijn huis een keertje doorgegaan en gekeken wanneer ik welke apparaten kocht of meubelstukken en wanneer ik verwacht dat ze 'kapot' gaan. En dat kan natuurlijk soms geheel onverwachts gebeuren. Of juist niet, maar hoe dan ook; het vervangen van iets als een matras of een tv of fornuis of iets simpels als een waterkoker, brengt kosten mee. Dus handig als ik daar rekening mee hou. En altijd nadenken of ik het wel nodig heb of vervangen wil en op welke manier.

Wat brengt dat een rust. Geen verrassingen. Of  "opeens" nog ergens een factuur over krijgen. Ik weet wat ik koop, bestel (nou...vrij weinig), welke belastingen ik moet betalen en weet al voordat ik het bestel of ik het kan betalen. En kan het niet; dan bestel ik niks. Ook goed. Alles beter dan googelen met nog te betalen rekeningen.

Verder moet ik vandaag ook wat printen staat er op mijn agenda, dus dat moet ik ook even regelen. En wat een heerlijkheid. Hoppa: printer uit de kast en printen maar.

Aha...de wifi-printer staat niet (meer) tussen de printer-opties, dus maar even opnieuw laten zoeken naar die printer. Gevonden. Et voila; een ouderwets papieren ticket. Had ticket ook via mijn smartphone kunnen uploaden, maar dat wil ik eerst nog even goed uitzoeken. En papier is geduldig. Wat heerlijk dat het me weer gelukt is. En op tijd. Dus printer mag weer in de kast en zo zijn alle To Do dingen alweer gedaan. Yeah!
.
Wat wel een verrassing is en blijft, is hoe sommige mensen doen. En het was dan ook geen verrassing dat er juist vandaag dit in mijn horoscoop staat. Goed om na te denken dat niet alles aan mij ligt; dat het niet is omdat ik 'stom' ben. Of niet leuk genoeg. Of gestraft moet worden. Wat er staat: soms gebeuren dingen gewoon.

Afbeeldingsresultaat voor surprised gifYou’re not sure how best to handle a person who isn’t playing according to the agreed-upon rules. Someone may promise one thing and then do something different today. Or perhaps a close friend that you rely on is unexpectedly unavailable now. It’s tempting to over-personalize other people’s actions and assume their behavior is specifically meant to communicate a message to you. Honestly, sometimes things just happen, and life is less stressful when you accept others whether or not they live up to your expectations.2 opmerkingen:

Iris Papilio zei

Tjonge ik vind dat je ontzettend georganiseerd bezig bent. En dat voelt vast heerlijk!
Zoals jij met je admin omgaat, daar kan ik echt nog wat van leren! :-)

Purperpolletje zei

Als je weer helemaal beter bent kun je wel bij de schuldhulpverlening gaan werken!