woensdag 10 januari 2018

Teken 'm erin!

Heerlijk om op de wekker te zien dat ik had doorgeslapen. Dat was alvast binnen.

En eerst maar mijn voeten verzorgd.

Leuke opdracht van Flylady voor vandaag. Althans; ik word wel blij van mindful poetsen en daardoor weer een schonere keuken te hebben en houden. Jaren terug ontdekte ik haar site en vond het in eerste instantie zeer Amerikaans en zoetig en simpel, maar ik gaf mezelf een maand de tijd om er toch maar eens mee aan de slag te gaan en alleen al het simpele e-mail verzoek waarin staat: zorg ervoor dat je gootsteen blinkt, maakte dat ik daar lol in kreeg. Dat ik ging bedenken hoe ik die gootsteen 'lekker leeg' hield. En blinkend.

Lekker leeg was eenvoudig; ik maakte een soort van constructie onder het gootsteenkastje en daar kon het afwasteiltje op staan. En daarin de afwas van die dag. Net als een afwasmachine; de afwas weggetoverd. Moest het alleen nog wel afwassen en opruimen, maar....deze simpele constructie zorgt ervoor dat mijn gootsteen leeg blijft, mijn aanrecht leeg is en alleen daardoor 'lijkt' de keuken minder rommelig.

Uiteraard kan je hele smerige borden en zaken eerst even voorspoelen, voordat je ze in het teiltje kiepert. In al die jaren heb ik nog nooit last van mieren of iets dergelijks gehad.

Wat Flylady nog belangrijker vindt is dat je echt gaat voelen wat FLY betekent: Finally Loving Yourself.

En daar heb ik ook heel veel aan. Nog steeds, want ik ben nog niet helemaal up to Fly. Ik moet nog wel wat vlieguren maken.

Vandaag 'mocht' ik van mijzelf een Ontspannen dag hebben. Wat betekent dat er geen MOET dingen op stapel staan, vooral veel mag. Ik merk dat ik het me toch wel aantrok - hoe ik ook mezelf toesprak dat het niet aan mij lag - dat Man Met Hond niets had en heeft laten horen. En waarom zou ik dan iedere keer het contact weer aanzwengelen. Dat voelt als een korstje iedere keer eraf blijven krabben.

Goh...kreeg ik ook nog 'toevallig' bericht van iemand die in een wat hij nu heel terecht zelf Knipperlicht-relatie zit en mij iedere keer weer om raad vroeg, om die raad vervolgens compleet te negeren. Niet een maandje, maar jarenlang nu al.
Of ik nog wel contact met hem wil houden; hij schaamt zich voor zijn gedrag. Jemig (het is geen vriend of zo maar familie) ik hou van hem. Ik gun hem het beste. Maar kennelijk levert het korstje eraf krabben voor hem nog meer positiefs (warm bed, stomende sex) op dan negatief. En we zijn allebei het zo gewend dat het thuis altijd onveilig en drama is, dus daar mag hij ook nog wel een keer iets mee. Denk ik.

Las een interview met Antoinette Beumer die een boek over haar jeugd met een vader die psychisch ziek was heeft geschreven, althans een roman losje gebaseerd op haar eigen jeugd met een grillige vader. Hoe het thuis altijd 'onzeker en onveilig was'. Maar ook haar eigen angst om net als haar vader (gek) te worden. Dingdong. Zeker een boek wat ik wil lezen.Las op een kaartje in de Flow-kalender dat ik vandaag mijn poes moest tekenen. Ik neem aan dat ze het over een kat hadden, anders had ik erotische kunst gemaakt, maar die kat was even leuk om te tekenen. Al was hij niet van mij.

Nog een aflevering van The Crown bekeken. Niet alle afleveringen achter elkaar, want zoveel zijn er niet en dan is het alweer op. Dus rustig genieten.
En verder de was opgevouwen en opgeruimd en wat zaken uit de kast gehaald die 'geen joy sparkelen" dus die ik naar de Kringloop kan doen. Misschien vind iemand anders het wel mooi.

Superklein rondje om de kerk gemaakt, maar wel gedaan.

Toen bedacht ik dat ik niet wist wat ik zou koken, dus maar even in de voorraad gekeken en zag een zakje zoete aardappelen, nog wat groenvoer en een rookworst. Ha...alternatieve stamppot. Was erg lekker.

Dus zo de afwas doen, kachel wat hoger en nog een beetje breien.
4 opmerkingen:

Anoniem zei

Die erotische tekening klinkt juist heel leuk. :-)

Anoniem zei

Diane in Denmark is ook leuk. Zij werkt ook volgens de FLY lady methode.

tsvandervliet@gmail.com zei

Ik vind het een superuitvinding FlyLady.. Heb laatst de website opgeslagen om eens rond te gluren. Ik red het goed in mijn eentje. Alleen voor mijn admin opbergen heb ik wel eens een duwtje nodig.. Joh.. die tekening... je kunt er inderdaad alle kanten mee op, met zo'n opdracht.. ;-) The Crown moet ik toch ook eens opzoeken! Dank!

mirjam kakelbont zei

Pfff, een erotische tekening. Moet er niet aan denken!
Wat een leuke uitvinding, die FlyLady.
The Crown wil ik toch ook wel eens bekijken. Als m'n dochter klaar is met haar tentamen kunnen we samen op Netflix kijken.