donderdag 17 mei 2018

Naakt eten

Naaktslakken gezocht!

Volgens een artikel wat ik onlangs las, zouden naaktslakken de eitjes van de buxusmot rauw lusten en een oplossing zijn voor het opvreten van de buxusplant.

Of een aantal Indische Eenden, die de rupsen weer graag eten. Zie deze link: Hap hap hap

Hier in de buurt zie ik de struikjes die vorig jaar er nog stonden en de plaag van 2017 hadden weerstaan, nu helemaal ingesponnen staan en van die gele korreltjes onder aan de struik liggen. De vraatzucht van deze rupsen is enorm. Binnen een paar dagen is je struikje ingesponnen en leeggevroten. Uiteraard ga ik geen bestrijdingsmiddelen spuiten.


Dus vanochtend wat naakslakken gezocht en die nu eens niet naar het gemeentegroen verhuisd, maar bij mijn buxusstruik gebracht. Eet smakelijk!

Zie genoeg vogels, mussen en meesjes ook in de struik hangen als ware het een snackbar, dus wie weet helpt het. Zo niet, dan heb ik de tijd om na te denken wat ik op die plek wil neerzetten, als vast groen element.

De was hing om 09.00 uur al buiten te wapperen. Het waait hard, dus die is zo droog. Heerlijk vind ik dat. Kost niks, een beetje mankracht, maar het ruikt zo heerlijk.

Was vroeg wakker en uit bed en dus ook maar direct mijn bed afgehaald en lekker in de was alles. Voelt prettig. Dat ik me dat gun. Maar ook dat de gedachten dat ik nooit meer vroeg zou kunnen opstaan, want te moe en te weinig energie, ook niet kloppen. Kan het dus wel.

Nou hoef ik niks verder vandaag. Behalve de oefeningen doen van de psycholoog. Schrijven, invoelen, voorstellen en oefenen. Oh ja, en mijn bed opmaken, maar ook dat vind ik een heerlijk werkje.

Gisteren eind van de middag nog even naar de bibliotheek gefietst. Dat moest van mijzelf. In de bieb zoals altijd weer prettig en nog even een flink aantal tijdschriften gelezen. Dat spaart ook weer uit. En een lekkere stapel boeken mee terug. Er was een ongeluk in de buurt gebeurd, want zag een trauma-helikopter landen en prijsde me gelukkig dat ik nog gewoon aan het fietsen was, er niet vanaf was gevallen en weer veilig thuis was gekomen.


8 opmerkingen:

 1. Toeval bestaat niet! Wij zijn bezig met Indische loopeenden :)
  Hoorde het vorige week op de biologische boerderij, waar ik mijn sla haal, dat ze gek zijn op naaktslakken en dat zij ze gebruiken in hun moestuin. En ze zijn ook makkelijk in onderhoud en kunnen goed samen met kippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig ben jij nog heel en heb je een schoon bedje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben benieuwd hoe de naaktslakken het doen.
  Heel fijn dat er natuurlijke vijanden ingezet kunnen worden. Alles beter dan gif. Fijn dat je dat niet gebruikt.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aan de hosta te zien, slakken genoeg hier. De buxus staat nog welig te tieren, maar ik zag ook spinsel. Nu maar hopen dat die slakken de weg naar de buxus vinden, het is maar een klein eindje om voor die beestjes en dan vinden ze een waar feestmaal. Maar hoe vertel ik ze dat....?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou elke dag wel een schoon bed willen, dat buiten droog gewapperd is. Niet uit de droger komt.
  Zálig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vorig jaar zijn alle buxusplanten in ons dorp gesneuveld. Op een enkeling na. De mussen en spreeuwen hadden het makkelijk: ze vraten rupsen bij het leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Slim om tijdschriften in de bieb te lezen! Dan heb je ook meteen de nieuwste. Ik leen ze altijd, maar dan heb ik wel wat oudere nummers.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.