woensdag 13 maart 2019

Ginny Moon heeft gelijk

Nam dit boek mee uit de bieb om de illustratie op de voorkant en de aanbeveling van Greame Simsion, de auteur van het Rosie Project. En dat laatste boek (of boeken eigenlijk) vond ik erg prettig om te lezen.

Ook dit boek stelde niet teleur.

Ginny Moon is een meisje van 14. Ze is gek op Michael Jackson (vooruit...vergeven :). Als ze in de ochtend niet exact negen druiven eet, kan ze de hele verdere dag wel afschrijven. Bij haar derde pleeggezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden. Iets waar een ander kind gelukkig mee zou zijn. Maar Ginny heeft haar eigen logica en bekijkt de wereld en dus ook haar wereld met andere ogen.

Het boek is in de 'ik' vorm geschreven. Wat maakt dat je nog meer in het hoofd van Ginny kan kruipen. En haar manier van logica wat meer begrijpt.

Bureau ISBN - Ginny Moon heeft gelijk

Mooi geschreven, niet te zoetsappig en inderdaad als je het Rosie Project leuk vond, dan zal dit boek je ook wel bevallen.

Omdat de vaste oppas in het ziekenhuis ligt ben ik deze week achtervang als oppas voor mijn leuke kleinkind. Dochter was zo lief om een auto te regelen en haha ik zei al tegen haar; wat een aso ben ik he...in de participizza en dan rij ik in een nieuwe wagen (of uberhaupt een auto). Het scheelt een uur aan eerder opstaan in de ochtend, dus heel fijn, vooral met dit weer. En fijn dat mijn vrijwilligerswerk pas volgende week begint.

En heel blij dat ik nog steeds kan autorijden en het ook durf. Want ken heel wat mensen (vooral dames) die het autorijden aan de partner overlaten en dan niet meer de snelweg op durven, want te druk. Eigenlijk is de snelweg vrij simpel; iedereen rijdt dezelfde kant op en er zijn geen fietsers of voetgangers. Maar belangrijk om het autorijden bij te houden, want stel dat je partner iets overkomt en jij hem of haar met spoed ergens heen moet rijden. Lijkt me heel moeilijk als je dan dat niet meer kan.

Maar goed; weer op tijd naar bed, want ik slaap nog steeds door het Participizza-geneuzel (nog steeds geen uitsluitsel, want een derde partij moet documenten aanleveren en dat doen ze binnen 25 werkdagen). Dus dan maar een voorschot aanvragen, maar dat kan pas 4 weken nadat je rechthebbend wordt. Zo vertelde mijn gemeente ambtenaar mij.

Hoe snel kom je in de schulden als je spaarpot minimaal is zou ik zeggen. Mijn aanvraag is bijna twee maanden geleden online gedaan he...

Toch heerlijk dat ik me nog steeds de koning te rijk voel als ik lekker aan het tekenen ben met kleinkind en zij in haar brabbeltaal roept dat ik ook moet komen zitten. Of als ik een verhaal van Haas en Beer voorlees (maar daar hebben we Konijn van gemaakt, want ze is dol op haar Konijnenknuffel (die ook eigenlijk een haas is...) en ze langzaam in slaapt valt.


4 opmerkingen:

Purperpolletje zei

Als je Ginny Moonen een goed boek vindt, vind je Ik ben Eleanor Oliphant (met mij gaat alles goed) van Gail Honeyman vast ook mooi! Ik heb van beide boeken enorm genoten!

vlasje zei

Joh, geluk in een kinderhandje!

Anoniem zei

Heerlijk. Bedankt voor de leestips.

nicole orriens zei

Ik vond de Rosie Project erg leuk dus dit boek lijkt me ook zeker wel wat. Alleen de titel al spreekt me aan. En dat van die druiven vind ik grappig en herkenbaar.