zaterdag 9 maart 2019

Heal the world

Kleine stukjes gezien van de docu Leaving Neverland, maar dat was wel genoeg. Of de wijlen heer Jackson schuldig is aan het misbruiken van kinderen?

Hij heeft alle schijn tegen. En ja, hij kan zich nu niet meer verdedigen. Hoor en wederhoor. Snap ik.

Welke moeder/vader laat haar/zijn kinderen bij een volwassen man slapen. Welke volwassen man gaat op zo'n manier om met kinderen.

Oh...wacht, dit soort mensen ken ik. Iemand die zelf is misbruikt en zo slordig met haar dochters omgaat dat het me pijn doet. Maar die slordigheid is wel iets wat herkenbaar is uit gedrag van mensen die misbruikt zijn. Iemand die me opgetogen belde dat hij vader zou worden en verbaasd was dat ik daar helemaal niet zo blij mee was. Bang dat de geschiedenis zich ging herhalen. Want nooit met iemand gesproken over zijn gedrag. Maar wel hem verteld dat ik daarom helemaal nooit logeerpartijtjes zou dulden van mijn kinderen bij hem.

En dat ik dan daarmee de prijs moet betalen om die 'rare' te zijn in mijn familie. Die dingen bij de naam noemt en he....helemaal niet gezellig met iedereen omgaat. Oh ja...de boodschapper wordt altijd vermoord immers.

En dat is de prijs die mensen betalen. En als er geen halt aan dit gedrag wordt toegeroepen, dan loop je het risico dat dit aan de volgende generatie wordt doorgegeven. Slecht grenzen aan kunnen geven. Vaag blijven doen over dingen die wel degelijk zijn gebeurd, maar ach...'ze' waren toch niet echt familie. Of zo erg was het toch niet...Of "ik zei nee en toen stopte hij". Dat hij sowieso nooit had moeten beginnen dat lijkt me een zinniger uit te zoeken iets.

Misbruik gaat niet alleen over sexuele zaken, maar vooral over macht en controle. Precies dat wat uit die documentaire naar voren komt. En ja, misschien is de heer Jackson zelf ook wel een slachtoffer van misbruik en geweld (daar zijn ook diverse zaken over geschreven).

Maar verbeter de wereld, begin bij u zelf heb ik altijd geleerd. En dat laatste is al moeilijk genoeg.


8 opmerkingen:

Iris Papilio zei

Vreselijke toestanden als je het mij vraagt! Echt... geen haar op mijn hoofd dat een kind van mij alleen bij een volwassen man zou mogen slapen. Maar hij was bekend en wie weet hoeveel hij betaalde. Er zit echt wel een kern van waarheid in hoor.. walgelijk gewoon!

Petr@ zei

Moeilijk.
De man was geniaal en verknipt tegelijk.
Geen idee of het allemaal waar is.
Hij kan zich niet meer verdedigen en er is ook veel geld mee gemoeid, dat maakt het ook ingewikkeld.

Anoniem zei

Helemaal mee eens.

Judy zei

Dat die kinderen in zijn slaapkamer en bed sliepen, lieten bij mij al de alarmbellen rinkelen. Dat zei Oprah jaren geleden al.

Janne zei

Verschrikkelijk dat dit gebeurd is en vreselijk dat nog steeds veel kinderen misbruikt worden.
Ik plaats wel veel vraag- en uitroeptekens bij de ouders van deze twee mannen.

Bertiebo zei

Stranger

Zuinigaan (Aaf) zei

Als dochter van een pedofiel met dezelfde voorkeuren voor jonge jongens als MJ, waren voor mij als ouder van die mannen direct alle alarmbellen afgegaan!
En het gaat inderdaad over macht en het hebben van meer dan genoeg geld om alles toe te laten dekken.
Ik heb de documentaire niet uitgezien, voor mij was die veel te heftig!

nicole orriens zei

Een van mijn koffievriendinnen had het vanochtend ook over deze documentaire. Ze was er erg van onder de indruk, en ik moest nog aan jouw post denken over het onderwerp. Het is werkelijk niet niks wat er allemaal gebeurd is...