zondag 17 maart 2019

Honderd procent

Hoorde van een coach als advies dat ik, als kennelijk iemand die nogal perfectionistisch is (nou ja, op het professionele vlak dan denk ik dan maar) dat ik op die manier weinig energie over hou voor de andere dingen van het leven als ik al 100% in mijn werk (of nu dan de zoektocht naar werk) stop qua energie.

70% is meer dan genoeg, dan hou ik nog ruimte in mijn hoofd en energie-meter over voor de rest.

Of eigenlijk; is het nodig om de dingen die ik doe - nu dan voor de Participizzawet-verplichtingen - op 100% (of eigenlijk meer, maar dat kan natuurlijk cijfertechnisch niet) te doen.

Met 70% heb ik een zelfde rendement. Goed genoeg.

Dus dat percentage, dat getal, dat humt door in mijn hoofd als ik weer te veel, te goed en vooral te braaf mijn dingen doe. 70% is goed genoeg.

Waar ik wel enorm om misplaatst moest grimlachen is dat hij zei dat ik mijn innerlijke Antilliaan wat meer moest toelaten.

Nu heb ik wel eens een Antilliaan in mij gehad, maar dat deze coach juist tegen mij die vergelijking maakte - die zo enorm fout is - daar moest ik toch wel smakelijk om lachen.

Hoezo vooroordelen en hahah..., wij snappen wel wat ik bedoel. Zou ik eens een familiefoto laten zien??


8 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Ik ga eens even nadenken over mijn energiemeter, zit ik op 70% ???
Bedankt voor het inzicht!

Anoniem zei

Je innerlijke Antilliaan; het moet niet gekker worden. Die vent is echt politiek incorrect bezig. Jij slaat een geweldige slag als je de familiefoto's meebrengt.

Iris Papilio zei

Jaja, ik snap wat je bedoelt! Inderdaad, voor jou een hilarische vergelijking!
Maar die 70% is niet verkeerd toch?

Het rijke wijf zei

Hahahaha... alleen jij kan dat zo typen :)

Unknown zei

Ik krijg de indruk, dat jij stiekem toch wel een beetje lol krijgt in het coachingstraject.

Petr@ zei

Haha hij moest eens weten!
Maar hij heeft misschien wel een punt ;-), die coach

nicole orriens zei

Dat vind ik wel een relaxed idee eigenlijk. In plaats van 100% inzetten op 70%. Dat spreekt mij ook wel aan. Het voelt rustiger.

Ellen1979 zei

Mooi woord; grimlachen. :-) Als de coach je maar bereikt... is het niet ;-)
Af en toe 100% is niet erg. Maar zorg voor reserves. Zo zie ik dat. Als jij je werk op 70% ook goed (genoeg) doet, hou je over voor als je een tegenslag hebt, en om thuis nog wat doen.
Ik vind het heel moeilijk om te doseren. Want wat is dat dan? En wat doe je als je soms wel piekt? En wat als je te horen krijgt, dat zijn we niet van je gewend? (uh, ik probeer op de 70% te blijven... ).
Als je de Antilliaan, of de grens van 70% hebt gevonden, meld je het?