donderdag 7 maart 2019

Netflix: Dirty John

Op Netflix loopt momenteel de serie Dirty John.

Dirty John gaat over een vrouw die als een blok voor een op het eerste gezicht charmante man valt. Die - wat zij zegt - alles heeft; ziet er leuk uit, heeft een goede baan (arts) en hij is direct enorm verliefd op haar. Nou...wat wil je nog meer zou je zeggen. En hoppa, na 8 weken trekt hij al bij haar in. Oh wat romantisch. Als het een meisje van 16 betrof, maar dit is een volwassen vrouw, die al eerdere scheidingen achter de rug heeft,  met (bijna) volwassen dochters. Hoe ben je dan toch zo naief?

Ook op Netflix het echte verhaal van die Dirty John en die man heet natuurlijk niet voor niets zo. Niet omdat hij vieze onderbroeken draagt.

Waarom vallen vrouwen voor zo'n type man? Omdat hij kennelijk heel erg gehaaid is in vrouwen uit te kiezen die zeer vatbaar zijn voor Liefde. Nou ja...liefde, voor wat hij doet voorkomen als liefde. En dan nog bij voorkeur vrouwen die goed in de slappe was zitten. Dus op dat vlak geen behoeftige vrouwen, maar kennelijk wel gevoelig voor de status van een 'arts' en het plaatje wat daarbij hoort.


Foto van Pixabay


En dan begint hij met haar te isoleren van vrienden en familie en zoveel mogelijk uit die vrouw zien te halen. En als het 'klaar' is op naar de volgende.

Heb eerst de serie bekeken en daarna de documentaire en het viel me op dat ik me zo stoorde aan de dommigheid van die vrouw, maar zo was ze in het echt dus ook. Qua relaties dan. Na 4 scheidingen. Weinig geleerd kennelijk. Of erg behoeftig.

Laat maar dan maar fijn in mijn eentje wakker worden en de nachtmerrie die ik had is in ieder geval niet echt. En verklaarbaar.


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen fijne film. Ach, ik heb toch geen netflix.

Min of Meer zei

Ik vond de serie heftig. Omdat de hoofdpersoon mij doet denken aan de ex van een vriendin van mij. Gelukkig zijn ze uit elkaar inmiddels. Ik wist niet dat er ook een documentaire van was, ik ga eens zoeken.

Lena zei

Toch vind ik het niet ok om te zo te oordelen. Dat vind je zelf ook niet prettig, tenminste dat haal ik uit jouw stukjes.
Die vrouw is wel erg naïef maar uiteindelijk is John de slechterik.

Happy Earl Grey zei

Ik heb bewust geen Netflix, ik begrijp dat andere daar plezier aan beleven, maar ik zie het als tijdverspilling. En uiteindelijk komen de series toch gewoon op de zenders. Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis.

orriens nicole zei

Ik ben aan deze serie begonnen met mijn man, maar hij vond het niks. Maar ik heb toch wel zin om verder te kijken, dus dat ga ik toch maar doen. Ik ben nu wel weer benieuwd.

nicole orriens zei

Ik snap heel goed wat je bedoelt Elly, maar wist je dat er een heus filosofisch boek is met de titel Je kunt beter Netflix kijken dan Kant lezen? Omdat van Netflix dus veel te leren valt : )

Judy zei

Ja, dit soort mannen weet precies hoe ze "behoeftige" vrouwen moeten strikken. En die vrouwen willen in hem geloven, ook al ziet de buitenwereld dat hij niet spoort.
Ik heb geen Netflix en ben het wel een beetje met Elly eens. Ik mis het niet.