donderdag 28 november 2019

Fijne mensen

Van de week had ik een afspraak met mijn zoon om even bij te praten en sowieso om elkaar 'live' te zien. Hij is druk met zijn carriere en maar weer eens ergens op de wereld te zijn voor werk of privé, dus was blij dat ik hem weer in het eggie zag.

Dus we zaten ergens in een uiterst hip tentje koffie met vooral GEEN gewone melk te drinken in een interieur wat vroeger Malle Pietje erg prettig gevonden zou hebben. Maar wel vrijwel iedereen met een Macbook aan het werk. (Of aan het Netflixen).

Hij vertelde onder andere dat hij samen met zijn zus met zijn jongste broertje heeft gesproken. Niet mijn kind, maar het kind van de tweede (kan ook derde) leg van zijn vader. Dat broertje gedroeg zich niet zo fijn op school (en elders ook denk ik), vertoonde pestgedrag dus zij spraken hem daarop aan. Waarom hij dat nodig vond. Broertje is zo jong nog, dat mijn kinderen ook zijn ouders zouden kunnen zijn. Net als de andere kinderen van de tweede leg.

Wat ik allang weet is dat discriminatie niet alleen aan blanke mensen is voorbehouden. Iedereen doet het. Uit onzekerheid voornamelijk en om jezelf daardoor beter te voelen.

Leuk te horen dat ze regelen dat hun broertjes op een sport kunnen. Hun ouders kunnen dat niet regelen (betalen), maar eerlijk gezegd komt het denk ik ook niet in hun hoofd op om na te denken hoe goed het is als een kind op een teamsport zit. Wat ze daarvan kunnen leren (of afleren). Nu nog iets voor zusje bedenken. Wat vindt zij leuk? Misschien ook wel voetbal?

Omdat mijn kinderen dat wel altijd hebben gedaan - sporten -  (maar dan moesten ze van mij dan wel minimaal één seizoen erop blijven en tsja..ik zorgde er financieel voor dat het kon) en snappen hoe goed het is, was het voor hen niet zo ingewikkeld om hieraan te denken en niet alleen denken, maar ook in actie komen om dat te regelen.

Vind het altijd zo mooi om te horen hoe zorgzaam mijn kinderen zijn voor die tweede leg-kids. Ze komen logeren, gaan met ze naar een pretpark of de speeltuin. Ik vind ze fijne mensen geworden, met oog en hart voor anderen.

En vandaag is ook mijn kleindochter jarig. Mijn dochter knutselde gisteren een traktatie in elkaar voor het Kinderdagverblijf en ben zo benieuwd hoe kleinkind dat vindt. Trakteren en voor je gezongen worden door andere kinderen. Drie is ze vandaag geworden.

Het weekend viert ze haar verjaardag dus dan zie ik haar weer. Kanniewachten!


Afbeelding van Prawny via Pixabay 


12 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je kinderen zo'n goede broer en zus zijn voor de tweede/derde leg. Wat kan je trots op hen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Drie alweer! Van harte gefeliciteerd met je kleindochter! En geniet van de goede band met je kinderen en kleinkind.

  Met vriendelijke groet, Alice

  PS Ik lees je stukjes altijd graag ook al reageer ik niet altijd. Ik vind het heel knap geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan met recht trots zijn op je kinderen.
  Van harte gefeliciteerd met je kleindochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is heel mooi vind ik. Je hebt lieve kinderen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goede mensen zijn je kinderen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt twee prachtige mensen afgeleverd en daar mag je zeker zelf ook de credits voor accepteren.

  Van harte gefeliciteerd met je kleindochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. daar mag j e reuzetrots op zijn, dat heb je toch maar mooi samen gedaan,
  gefeliciteerd met je kleindochter

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kinderen worden niet zomaar zo, dan hebben ze een heel goed voorbeeld gehad! Je mag trots op hén en jezelf zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met je kleindochter! Wat vliegt de tijd. Veel plezier dit weekend.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn om je merken dat je kinderen prettige mensen zijn geworden inderdaad. En daar heb jij als moeder vast ook een grote rol bij gespeeld als ik het zo lees.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.