dinsdag 5 november 2019

Niks aan de hand

Wat een indringende documentaire. Niks aan de hand.

Nog terug te zien op NPOStart en vorige week maandag was hij op tv bij BNN/VARA. Het vertelt het verhaal van Miranda die vanaf zeer jonge leeftijd is misbruikt door haar neef (die ook een misbruikslachtoffer was) en nu op latere leeftijd hierover praat, ook samen met haar neef.

Wat me opviel en dat is ook de titel van deze documentaire, dat het misbruik uiteindelijk aan haar ouders is verteld en dat uiteraard ook de ouders van de neef op de hoogte werden gesteld, maar er weinig gebeurde. "Zelfs niet eens een stomp voor mijn kop van je vader" zei de neef. Het werd weggestopt. Weer weggestopt. Simpelweg omdat men niet wist hoe hiermee om te gaan.

De neef zelf deed daar nog het hardst aan mee want kreeg het gevoel tijdens het bekijken van deze documentaire dat het vooral ging om zijn leed. En ja, hij was ook misbruikt, maar dat geeft hem geen recht om anderen te misbruiken. Geen enkel recht. En toch verviel hij in dit gedrag.

Dat wegstoppen; tsja. Komt me bekend voor. Als we het er niet over hebben, dan is het er niet. Zijn we een normale familie naar de buitenwereld.

Ik noem een broer van mij altijd de incest-broer. Om me scherp te houden. Niks weg te stoppen.

Link naar meer informatie over deze documentaire

Keek ik ook nog, op aanraden van mijn dochter, naar de Netflix documentaire Tell me who I am. Indringend en zou dit in boekvorm verschijnen, dan heeft de schrijver teveel fantasie.



Heeft iemand deze documentaires ook bekeken?


7 opmerkingen:

izerina zei

Die docu ga ik op mijn lijst zetten,bedankt

Happy Earl Grey zei

Ik eens terugkijken, bedankt voor de tip!

Bertiebo zei

Allebei niet gezien en wrschlk is dat jammer

klaproos zei

dat gebeurde vroeger, mensen wisten niet hoe er mee om te gaan, ik neem mijn ouders niets kwalijk, ze hadden het al moeilijk genoeg

pourquoi pas ??? zei

jeetje dames wat erg dat jullie dit mee moesten maken.
Ben er stil van

nicole orriens zei

Aan Tell me who I am begon ik met mijn man, maar die haakte al snel af. Dus die heb ik verder niet gezien.

mrs H. te B. zei

Ik heb "Niets aan de hand" opgenomen, weet nog niet of ik de moed ga hebben om hem te kijken. Zeker, als zoals jij zegt, de dader/slachtoffer zich weer indekt en geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. Dat heb ik al veel te lang, en veel te vaak gehoord en gezien, daarvoor hoef ik geen tv te kijken....