vrijdag 22 november 2019

He...de zon schijnt!

Vanochtend een bruin geworden banaan in pannenkoekjes verwerkt. Met amandelmeel, maar dat bindt wat minder, dus ook een schepje volkorenmeel erbij.

Verse koffie, pannenkoekje met oude kaas (tsja..dat vind ik nu eenmaal heel lekker).

Komt de zon opeens door de grauwe wolken. En ziet de dag er anders uit.

Wat te doen. All dressed up and nowhere to go zeg maar in goed Nederlands. Kan niet elke week uitstapjes maken al zou ik dat graag willen en qua tijd prima kunnen.

Niet siepen, maar verzin wat!!!

Dus de fiets uit het schuurtje gehaald (zo blij dat ik weer als een normaal (nou ja, relatief normaal) mens durf en kan fietsen en maar eens even richting Meubelboulevard gereden. Een dorp verderop. Ik wilde alleen kijken, wat sfeer proeven en ideeen opdoen en ik mocht van mijzelf nu wel dat superzachte knuffelkussentje kopen, wat ik vorige jaar of misschien was het het jaar ervoor al, zag liggen. In de vorm van een Eekhoorntje, superkitsch, maar zag mijn kleindochter er al mee spelen. Of misschien mijzelf wel.
Maar nee...te duur joh..dat is niet voor mijn soort mensen. Stond er meerdere malen mee in mijn handen, maar die innerlijke stem die altijd riep dat ik eigenlijk niks waard ben en dus zeker geen fancy spullen, die riep telkens harder, dan de ik wil het.

Uiteraard is dat item nu al een tijd uit het assortiment. Hahah..zal je krijgen.

Maar wel heerlijk rondgekeken. Heel Nederland zit weer op velours en in een groene jungle zo lijkt het. Mijn ouders hadden ook een velours bankstel met een Echt Eiken Onderstel. In de jaren 70 was dat trendy, zwaar Eiken. Mijn Opa en Oma hadden hun bankstel uit de jaren zestig nog staan en dat soort bankjes zag ik nu veel voorbij komen.
Net als het boudoir-stoeltje wat andere oma had. Zo'n damesstoeltje, met franje.

En alle accessoires in uiteraard weer geheel andere tinten dan vorig seizoen. Winkels vol. Ook nog bij het Tuincentrum binnengelopen (gratis toilet) en, was ik even vergeten, daar was het volop Kerstmis.

De ballen vlogen me om de oren. En de takken. En de gekleurde schilfers van takken. En dennenappels. Klein, groot, middenmaat. Wit, bruin, goudkleurig, zilver. Sterren, groot en klein en SBS6-formaat.

Wat een overdaad aan keuzes. Dacht nog even aan een kopje koffie daar, maar het was nogal tropisch warm vond ik, dus wilde liever nog even langs een andere winkel daar en misschien wel bij La Place dan iets nemen.

Uiteindelijk zit ik thuis aan de koffie met een lekker zelfbelegd broodje. Ook prima.

Toen ik thuis kwam lag er een dikke brief van de woningbouwvereniging op de mat. De pessimist dacht even: ha...ik moet mijn huis uit en daar kunt u de doos krijgen en de brug is verderop. Maar ik moest lachen om die zwarte denkflits en maakte eerst een kop warme koffie met een verse boterham erbij. Daarna zien we wel wat er te melden valt.


Afbeelding van Mandy Fontana via Pixabay 


Of ik zonnepanelen wil. Huren. Krijg binnenkort weer een nieuwe offerte.

Nu ben ik net weer (zoals eigenlijk ieder jaar) naar een andere energie-leverancier overgestapt met ingang van begin volgend jaar. Nieuwe maandbedragen, de medewerker berekende dat dit eigenlijk iets te hoog zou zijn gezien mijn verbruik tot op heden, maar ik gaf aan dat ik niet kan inschatten of we een Siberische winter krijgen, dus liever iets meer inleggen, dan achteraf bijbetalen.
En omdat ik veel thuis ben, verbruik ik ook meer energie. Gas weinig, want ik 'mag' de kachel pas na zonsondergang hoger zetten, maar de computer draait niet op de lucht en daar zit ik relatief veel en graag achter. Ik schrijf me gek.

Zit nog altijd onder het gemiddelde verbruik van een vergelijkbaar huishouden en huis, dus dat is prima, maar goed - misschien als tropische zomers standaard worden is energie uit zonnestralen opwekken nu wel verstandig. Gas kan ik alleen opwekken als ik veel bonen eet.

Over zon gesproken; die is bijna alweer onder, dus het schemert al een beetje.

Weekend!








10 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Dan moet je wel heel erg veel bonnen eten :)

Zo te lezen had je toch best wel een fijn uitstapje. Je hebt in elk geval genoeg gezien.

Mevrouw W. zei

*bonen dus...

Bertiebo zei

'Jouw soort mensen'... we zijn een soort mensen. Allemaal een soort, toch?

PetraH zei

Het klinkt alsof je een goede dag hebt gehad. Fijn en leuk :-)

Jammer dat het eekhoornkussentje weg was. Heeel misschien... via marktplaats nog te krijgen van mensen die het wegdoen omdat het niet meer in de mode is? (Bof jij dan even...).

klaproos zei

:-) zelf gas opwekken, dat is een mooi ding * proest*
ik zou geen zonnepanelen hoeven geloof ik, ik doe net als jij ietsje meer betalen, dan hoef ik niet bij te betalen...
lekker koffie met een broodje heerlijk

fijn weekend gewenst

izerina zei

Zijn huur-zonnepanelen duurder dan je deel elektrisch van je huidige rekening? Het moeilijke is,hoe gaan komende regeringen zelf-opgewekte stroom belasten?

Anoniem zei

Als de huur daardoor boven de huursubsidie grens uitkomt is het niet verstandig.
Wij hebben zonnepanelen en een elektrische boiler in keuken en boven 1 voor douchen. We wekken op wat we verbruiken en gasverbruik alleen nog voor de verwarming van het huis. Geld wat je terugkrijgt van energiebedrijf gaan ze in de toekomst misschien ook belasten.
Wij hebben een koophuis en kochten de zonnepanelen en boilers zelf, dus geen vergelijkbare situatie trouwens. Bieke

Sylvia zei

Ik stap ook elk jaar over, juli mag ik weer.
En ik ben ook een krent met de kachel, tot groot verdriet van mijn dochter ;)

Marlou zei

hahaha: "Gas kan ik alleen opwekken als ik veel bonen eet"
Daar moet ik toch wel lekker om lachen.

Ik heb overigens ook een lage energierekening. Onder het gemiddelde,
maar heb het nooit koud!

Groetjes van Marlou

Conny zei

Kruidvat heeft vanaf morgen knuffel kussens in de aanbieding, €4,99.